Geheime afscheidsbrief aan de narcist deel 2 #Narcisme

Geheime afscheidsbrief aan de narcist deel 2 #Narcisme


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Goodbye letter to my ex

Eerder schreef ik je al een brief, die ik je nooit gestuurd heb. Het was een pittig stukje tekst. Ik ben nu wat milder. Er zijn inmiddels heel wat maanden verstreken. Mijn woede is afgenomen.

Ik schreef dat je een narcist bent, maar ik mag dat niet bepalen. Ik ben geen psycholoog, huisarts, maatschappelijk werkster of psychiater. Je hebt me nooit gestalkt, gedevalueerd of afgedankt. Typische kenmerken van iemand met narcistische trekken. Alles wat ik weet is dat je soms niet goed voor me was. Hoe zeer je ook je best deed. Je hebt een kronkel. Zelf heb je dat niet in de gaten. Je zit niet goed in elkaar, maar dat heb je zelf helemaal niet door. Ik kan je niet helpen, ik kan alleen mezelf helpen. En dat heb ik ook gedaan.

Het heeft me enorm veel moeite gekost om me los te weken en te onthechten (niet omdat jij zo geweldig was en ik zo veel van je hield, maar omdat ik zo'n onzeker bang muisje was). Nu voel ik me vrij en wentel ik mezelf in gevoelens van bevrijding. Ik geef toe in het begin van de breuk bleef ik mezelf voorhouden dat ik je miste. Maar ik mis jou niet. Ik mis het gevoel dat je me gaf, dat kan ik echter ook bij een ander halen en krijgen. Ook al ben jij uniek in je (etterige geesteszieke) doen en laten. Je voelde als een verlengstuk van mij, zo eigen. We waren een wereldmatch, echter de houdbaarheid van onze relatie verstreek. Sneller dan ik had gedacht en verwacht.

Er is nog niemand in jouw voetsporen getreden, dat is de reden dat je nog in mijn gedachten rondbanjert (hoop ik). Ik ben nog steeds single. Dat is echter geen reden om je weer toe te laten tot mijn (gevoels)leven. Ik hou je nu op veilige afstand. Ik ga niet terug naar pijn. Ook al mis je me. Ben geen masochist. Ik verdien beter. Ik kan mijn wereld niet om jou laten draaien. Dat gaat niet. Er zijn te veel andere mooie dingen om te beleven en om van te genieten.

Terugkeren naar jou is me wederom begeven in het hol van de leeuw. Ik wil niet weer emotioneel gekwetst, verscheurd en vooral beschadigd worden. Ik laat me niet weer in jouw kinderlijk narcistische wereld trekken.
Ik loop niet weer voorbij aan de vele momenten van afkeer, puur omdat je zo vertrouwd was en me manipuleerde. Die wanhopige, behoeftige, labiele buien zijn verleden tijd. Onze relatie was een doodlopende steile weg. Je zorgde er altijd voor dat je iets deed of zei waar ik op afknapte. Ik heb nu de finale afknapper gehad.

Ik hoef ook echt niet jaloers te zijn of dingen op te blazen in mijn hoofd, je huidige slachtoffer heeft het echt niet leuker met jou dan ik het met jou had. Ik heb met haar te doen. Wellicht heeft ze eerder dan ik in de gaten dat je hoofd ergens niet goed werkt.

Toch ben ik je dankbaar, we hebben het ook leuk gehad en mijn ervaring heeft me vele wijze lessen opgeleverd. Ik zal je nooit vergeten. Je doet veel dingen bewust maar ook veel onbewust. Je bent ziek in je hoofd. Heel triest. Ergens geef ik nog om je maar ik kan me niet ontplooien, niet ontwikkelen en niet mezelf zijn als ik bij je had gebleven. Je was mijn minnaar maar ook mijn monster. Daarom is nu van mijn kant, de chemie, de betovering, de liefde, de flow weg... verdampt in het niets.

*the longer you stay, the more you pay*Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (3 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Elke relatie had zijn doel. weer lessen geleerd.
Ik heb intussen ook een blog gemaakt over mijn narcist.

yoo.rs/mieke.van.liefde/blog/moeten-narcisten-gestraft-worden-voor-hun-gedrag-1503088699.html?Ysid=65153
| 22:49 |
Gelezen, en gereageerd !
| 09:46 |
Gezien
| 19:57 |
Mooi geschreven. Eerlijk, open. Hier leer je van als je zo naar jezelf durft te kijken en naar wat jou aantrok in die persoon.
| 18:19 |
Dank voor je compliment
| 09:46 |
Heel goed geschreven!
| 08:41 |
Dank je wel
| 09:46 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen