Hoe Werkt Een Menstruatiespons ?

Hoe Werkt Een Menstruatiespons ?


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ok, dit intrigreert me. Ik dacht altijd dat zo'n vaginale spons iets voor ongestelde prostituees was, maar het schijnt nu ook ietwat mainstream te zijn.

Ik heb de menstruatiecup thuis liggen, reguliere tampons en maandverband, maar wil ook de vaginaspons nader bekijken en onderzoeken. Hoe meer opties hoe beter. Heb even gauw gegoogled, maar wat ik vooral wil weten is hoe lang gaat die spons dan mee. Dat is essentiele informatie. Je douwt toch iets tussen je benen naar binnen en wilt geen tamponziekte of whatever oplopen dat je de hele flora daar opfokt.

Het schijnt zo te zijn dat er zowel anticonceptiesponsen zijn als bloed-opvang-sponzen.

Benamingen

  • menstrual sponge
  • vaginale spons
  • menstruatiespons
  • sea sponge tampon
  • intiemsponsje
  • sponstampon


Kliederboel

Deze spons ga ik ook uitproberen, mijn nieuwsgierigheid is groot genoeg. Het lijkt me net even wat comfortabeler zitten als de menstruatiecup die ik heb. Ik vraag me wel af, als je de spons eruit haalt... dan knijp je er toch in en dan stroomt het bloed er toch uit? We zullen het mee gaan maken. Eerst kijken waar ik dit veilig kan bestellen.

Offline beschikbaarheid
Waarom ligt dit niet gewoon in de winkels?
De Vitaminstore zou het hebben las ik. Ik ga daar straks even navraag doen dan.
Vrouwen moeten meer keuze krijgen. De schappen liggen vol gebleekte tampons en maandverband. In een enkele winkel ligt een cup (Kruidvat), maar verder is het aanbod om te huilen. Ik wil sponsjes zien!

Werking
Van wat ik verneem online moet je ze eerst nat maken, uitknijpen, indoen, uitdoen, uitknijpen, wassen en weer indoen. Ze gaan ongeveer 6 maanden mee. Echter Gynotex softtampons zijn voor eenmalig gebruik.

help
signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.8 / 5 (9 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Met de menstruatiesponsjes heb ik nog geen ervaring. Ik gebruik de cup & ben helemaal fan.

Ik schreef er trouwens recent een blog over: yoo.rs/liesbet.selleslags/blog/ecologische-duurzame-menstruatieproducten-1518534475.html?Ysid=25350
| 19:27 |
Dit zou ik niet proberen, mocht ik het nodig hebben. Net wat je zegt, dat geklieder als je het eruit haalt...............
| 18:39 |
Ben ook wel benieuwd maar zou het niet durven te proberen
| 18:35 |
Is het ook niet zo dat de spons, die afkomstig is uit de zee, mineralen bevat die de vaginale gezondheid ten goed komt?
| 17:42 |
Inderdaad, Candy. Hier vind je meer informatie: tanterosa.be/menstruatiesponsjes/?affiliate=liesbetselleslags
| 19:29 |
Oh, dit lijkt me vreselijk onhygiënisch!
| 17:16 |
Ik denk dat de spons, die afkomstig is uit de zee, dat deze mineralen bevat die de vaginale gezondheid ten goed komt!
| 17:42 |
Die spons moet uitgewassen worden. De vraag is hoeveel mineralen er over blijven... en zeepresten in de spons if bacterieën
| 00:02 |
De cup vind ik niks, tampons kan ik niet verdragen en de spons (die ik tot nu toe niet kende) lokt mij eerlijk gezegd ook niet.
| 16:07 |
Ik vind iets wat onder de kraan nat gemaakt moet worden en uitgeknepen niet echt hygiënisch klinken. Niets wat onnatuurlijk is en er in gepropt wordt trouwens.

Van wat voor materiaal is die spons? Hoe zit het met allergische reacties?

Verder heb ik nog nooit bloedstolsels ergens in zien trekken en dat vind ik nog het smerigst van alles!
| 16:01 |
Heb je helemaal gelijk in hoor, het fijne van een tampon is juist dat je alleen maar het touwtje hoeft aan te raken. En bij de cup het steeltje maar bij een spons die je eruit moet graaien pak je dat hele ding beet :)
Echte zeespons, ongebleekt schijnt het beste te zijn.
Ik kijk nog of ik het ga proberen.
| 16:27 |
Echte zeespons is wel prijzig en gaan daar geen bacterieën in groeien ... en dan onderweg tupperware bakje met water mee om die spons uit te spoelen? Ik zie mij al zitten op openbaar toilet of op wc bij een ander...
| 17:02 |
Ik vind de echte zeespons toch redelijk betaalbaar hoor.
Kijk anders eens bij tanterosa.be/menstruatiesponsjes/?affiliate=liesbetselleslags.
| 19:31 |
15 euro voor 3 M sposen of 2 L en de maat raad je hoe? En gaat de spons dan in de wasmachine of ligt hij in een bakje op het aanrecht.. gezellig in een huishouden met vrouwen :s
| 00:06 |
Als je even naar onder scrolt, staan de afmetingen vermeld:
M: ongeveer 6.5-7.5cm en 3 cm dik
L: ongeveer 6.5-7.5cm en 4 cm dik

En ook het onderhoud staat duidelijk vermeld:

Proper maken
Hoe je je spons schoonmaakt hangt van af hoe je hem gebruikt. Kies de methode die het beste bij jou past.

Schoon: Was de spons goed onder warm water met een klein beetje handzeep of intieme zeep.
Nog schoner: Laat de spons 10 minuten weken in een glas of bakje met 1/10 water (appel)azijn mix. Een paar druppeltjes TeaTree olie erbij desinfecteert nog beter.
Helemaal schoon: Laat de spons 10 minuten weken in een glas of bakje water met 1 lepel baksoda (natriumbicarbonaat). Dit verfrist en herstelt de spons.

Je dient deze droog te bewaren. Dus inderdaad in een bakje of in het meegeleverde bakje.

Ze zijn herbruikbaar, dus de investering zeker waard. Wanneer je maandelijks nieuwe tampons of maandverband koopt, kom je ook snel aan dit bedrag.

Voel vooral waar jij je goed bij voelt... Iedereen is vrij om eigen keuzes te maken.
| 11:15 |
Ik hou het bij maandverband. Zeep en bakingsoda vind ik niet thuishoren in mijn vagina en die olie ook niet. Wellicht voor wie geen allergieën heeft. Verder hoop ik geen jaren meer ongesteld te zijn. Vind dat ik er al genoeg jaren op heb zitten.
| 13:10 |
Doe waar jij je goed bij voelt, da's het belangrijkste!
Ik hoop alvast met je mee.
| 15:44 |
Heb hier ook de menstruatiecup, als milieuvriendelijke alternatief. Had nog nooit van de spons gehoord. Hoor graag je ervaringen!
| 15:23 |
Ik gebruik een memztruatiespons.cup en tampin lukt niet ivm verzakking. Ben er zo blij mee. Sponsje neemt de vorm van je lijf aan en zit supercomfy en neemt veel op. Qua kliederboel vind ik t mee vallen zolang ej maar water ij de hand hebt
| 15:05 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen