Ik haat mijn achternaam #Achternaamswijziging

Ik haat mijn achternaam #Achternaamswijziging


settings
 • Instellingen
 • Positie

  Automatische scrolling

Stel je moeder trouwt met een vreemde man die niet je vader is. Je krijgt ongevraagd als kleuter zjin achternaam want hij erkent je.  Het is een rare pipo en je moeder scheidt tot je opluchting eindelijk na tien jaar, nadat ze vijf jaar moed heeft verzameld. Okay die man is weg. Contact met diens familie is er niet. Contact met hem amper, hij is nu dood. Maar je zit nog met die naam opgescheept. Je wilt er vanaf, je wilt je moeders achternaam weer terug, zoals op je geboorteakte. 

Onbetaalbaar

Als je dat wilt anno 2017. Dan moet je maar liefst een bedrag van 835 euro neertellen aan Justis.nl. Belachelijk vindt je het, ondanks dat je begrijpt wat er allemaal bij komt kijken. Trouwens dit bedrag is exclusief een nieuwe id-kaart/paspoort enzovoorts. Ook moet je rekening houden met het volgende:

 1. Het is niet mogelijk om het bedrag in termijnen te betalen.
 2. Als de aanvraag uiteindelijk wordt afgewezen, ontvangt je het betaalde tarief niet terug.

 3. Als je na betaling van het tarief je aanvraag intrekt, wordt het tarief niet terugbetaald.

Gevolg

Dat geld heb je niet en het gaat je ook niet lukken om het bij elkaar te sparen.Het is vreselijk dat een destijds door een ander gedane naamswijziging niet eenvoudig teruggedraaid kan worden.
Die vervelende achternaam van die vent waarvan je je afvraagt wat je ma er mee moest... die naam zal later op je grafsteen staan.  Jammer dat mijn moeder niet de tegenwoordigheid van geest had om na de scheiding meteen de namen van de erkende kinderen terug te veranderen. Had een hoop gescheeld.

Kortom

 1. Een achternaamswijziging is duur en niet mogelijk voor minima ook al heb je er psychisch hinder van. Ieder jaar wordt het alleen maar duurder
 2. Een achternaamswijziging die zonder toestemming is gedaan voor je, kun je niet zomaar veranderen
 3. Ook al is er geen bloedband en klopt de stamboom niet, toch moet je de achternaam blijven dragen
 4. Je kan alleen maar fantaseren over het voeren van je geboorteachternaam
 5. Een achternaamswijziging is heel moeilijk voor elkaar te boksen. Ook al wil je de naam niet en baal je ervan dat je die naam moet dragen.
Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (10 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Daar zou ik juridische hulp bij zoeken, bij een rechtswinkel of (als je die hebt) je rechtsbijstandverzekering!
| 01:48 |
Ik weet het niet hoor, zit met handen in het haar. Ik kijk wel :)
| 20:23 |
In elk geval succes!
| 20:53 |
dat is een hoop geld, ik zal gewoon de achternaam van je moeder gaan gebruiken en voor de officiele papieren je echte (wat moet dat moet)
misschien iets minder confronterend
| 00:15 |
Dat ga ik doen. Dank je. Het is even niet anders.
| 20:23 |
Mijn zus ging/is gescheiden van de vader van haar kinderen, de kinderen wilde absoluut niet meer de naam van hun biologische vader houden, volgens mij met 16 jaar konden ze de naam wijzigen naar de moedersnaam, weinig kosten heb ik begrepen.
| 21:55 |
Hadden die ff mazzel !
| 20:24 |
Financieel wel maar sommige waren emotioneel kapot, soms zelfs iemand van een ander geslacht dan ze dachten en hun hele hart gelucht en zelfs telefoongesprekken gehad.
| 20:27 |
Oh, deze reactie is fout, hoorde bij het onderwerp van fraude :-(
| 20:28 |
hahaha
| 20:34 |
het zijn geen alledaagse dingen denk ik dan
| 16:51 |
Klopt
| 20:24 |
Dat is wel heel duur voor een simpele naamsverandering!
| 16:34 |
Idioot he
| 20:24 |
Dat is een hoop geld. Ik weet dat je ook alleen letters weg kunt laten halen uit je voor of achternaam of letters kunt toevoegen. Schijnt een stuk minder te kosten. Ik meen zoiets van € 25,- per letter. Misschien goed om dat eens uit te zoeken. Kleine wijziging met misschien een groot verschil?
| 16:07 |
Ik wil mijn oorspronkelijke naam terug, niet een kleine modificatie :)
| 20:24 |
Dat zijn forse bedragen. Ik ken iemand die het voor elkaar heeft gekregen. In haar geval was de man in kwestie wel haar biologische vader, maar hij trouwde pas met haar moeder na haar geboorte en heeft haar toen erkend. Haar ouders zijn niet gescheiden: haar vader overleed toen ze 12 was.
Het gezin heeft blijkbaar geen prettige herinneringen aan de man: de moeder (inmiddels een hoogbejaarde dame) is nooit hertrouwd en zegt altijd: '1x was meer dan genoeg'.
In de USA is de kwestie erkennen trouwens nog gecompleerder: als je (buiten de USA) bent geboren voordat je ouders getrouwd waren en je moeder is geen Amerikaanse van geboorte, kan je vader je nooit erkennen. Men wil daarmee voorkomen dat Amerikaanse staatsburgers 'buitenlandse vrouwen en kinderen' voorzien van een Amerikaans paspoort.
| 14:43 |
Oh dat wist ik niet, interessant.
Ik hoop dat ik het ook ooit voor elkaar krijg !
| 20:25 |
echt weer wat voor nederland . waardeloos . laat die keus aan de mensen die dat willen . maar nee hier in nederland kost dat soort dingen handen vol geld terwijk het maar even werk zal zijn denk ik
| 14:34 |
Belachelijk he
| 20:25 |
yep echt wel
| 20:56 |
Joh wat duur is dat geworden. Ik heb mijn meisjesnaam ook veranderd in 1983. Dat was een kado voor mijn pleegvader en ik heet met liefde Wobbes. Dit omdat ik daar opgegroeid ben en de naam van mijn biomoexer haar man wilde ik niet meer.

Ik heb al veel namen gehad. Ben geboren als Gerda ( meisjesnaam biomoeder)
Toen kwam ik bij pleegouders en die heten Wobbes en heette ik ook in de volksmond zo.
Mijn bio.oefer ging trouwen en haar man erkende mij toen heette ik naar hem.
Ik trouwde en heet ik Reker.
In 1983 nu officieel Reker- Wobbes en mijn vader en ik waren/ zijn er super trots op.
Toen voor 150 gulden. Je staat een halfjaar in de staatscourant en klaar.

Rot voor je.
| 14:17 |
Mijn moeder had het destijds moeten laten terugveranderen, was er nu niks a/h handje geweest.
Fijn dat het jouw gelukt is toentertijd. Maar ja nu vragen ze de hoofdprijs...
Dankje voor je reactie.
| 20:27 |
Ja te erg joh zo duur. Jammer dat je dan met die naam blijft zitten hè
| 20:58 |
Hier word ik toch wel een beetje boos om, en dat is dan nog zacht uitgedrukt...
Ik heb een hekel aan mijn geboorte namen, zo wel voor als achternaam..
Officieel wijzigend zal hier ook niet lukken.. Heb het gewoon anders op gelost:
In het dagelijks leven, heb ik gewoon een andere voornaam en gebruik de achternaam van mijn nieuwe moeder..
Alleen voor officiële papieren en instanties ben ik verplicht de andere naam te gebruiken, handtekening enzo..
| 14:17 |
Ik denk dat ik het ook zo ga doen. Dankje.
| 20:27 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen