×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Kledingkast Opruimen en Minimaliseren

Kledingkast Opruimen en Minimaliseren


Kleding. Een noodzakelijk iets. Ik heb geen persoonlijke style denk ik. Ik merk wel dat veel kleding grijs en zwart is. Best maf eigenlijk. Veel kleuren, zoals rood draag ik nooit. Misschien ben ik te voorzichtig met kleuren. Ik voel me in ieder geval geen grijze muis. Ik denk dat items die ik tegenkom toevallig de kleur grijs hebben. Terwijl ik dit type draag ik een grijze broek en een grijze trui.

Eerlijk gezegd heb ik vaak een bijelkaar geraapt zooitje aan van gekochte dingen en gekregen dingen. Soms denk ik op m'n werk 'meid wat heb je aangetrokken'. Ben geen fashionista en geen meisje-meisje. Mooie kleding acht ik van belang, maar meestal trek ik aan wat comfy is of wat schoon aan de waslijn hangt. Ik overdenk mijn outfit meestal niet.

Ben eigenlijk niet zo met mijn kledingkast bezig anders dan.. ik mis nog een zwarte rok of ik wil nog een mooie blazer. Soms loop ik langs een etalage en wordt ik verliefd op iets. Dan koop ik het direct. Zoals mijn grijze t-shirt met franjes van de Coolcat.

The Curated Closet, A Simpel System for discovering your personaly style and building your dream wardrobe. is een boek van Anuschka Rees. De ondertitel betekent vertaald:
Een Simpel Systeem om je persoonlijke stijl te ontdekken en je Droomgarderobe te krijgen. Curated Closet is te omschrijven als een garderobe die grondig doorgenomen is, aangepast en up to date.

Als je een Curated Closet hebt dan heb je een kledingkast met alles waar je van houdt. Alles dat past bij jouw style en waar je je lekker in voelt. Een tip van haar is: neem twee weken lang foto's van je outfit en kijk dan wat je de fijnste outfits vond. En gebruik die uitkomst om je garderobe verder uit te bouwen. Persoonlijk weet ik dat al door een blik te werpen op wat ik heb. Daar hoef ik niet twee weken lang foto's voor te maken. Wat wel een voordeel van foto's is is dat je dan ziet waar je wel van houdt, maar wat je totaal niet (meer) staat. Lastig, als iets je niet staat blijf je het dan dragen?

Haar 5 principes:

  1. Doe alleen kleding in je kast waar je 100% van houdt

  2. Creeer je eigen unieke look en kijk niet naar wat er in is

  3. Koop kwaliteit zodat de stukken lang mee gaan

  4. Ga alleen mee in fashion trends die bij je passen

  5. Investeer tijd en moeite in het ontwikkelen van je eigen stijl en selecteer de stukken die daar bij horen

Het is overigens ook mooi als je alles op kleur hangt, of type stof of kledingsoort en/of lengte en dezelfde soort kledinghangers gebruikt.
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties