×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Krijg alles wat je wilt door een bestelling bij het universum

Krijg alles wat je wilt door een bestelling bij het universum


Ik merk dat als ik iets wens, ik het vaak ook krijg. Zo had ik in gedachten dat ik een kruimeldief wilde. Paar dagen later loop ik de Kijkshop in en wat zie ik bij de voordeur? Een kruimeldief in de aanbieding.
Ik wilde een lettertang. Paar dagen later heeft de Lidl ineens een lettertang.
Ik wilde een stekkerlamp. Die kregen ze bij de Lidl, dat wist ik van tevoren. Loop ik de Trekpleister in zie ik daar ineens een stekkerlamp voor 5 euro goedkoper dan bij de Lidl.

Speak it into existence !
Ik was jaren vrijgezel. Ik riep hardop: ik wil een vriend waar is hij? Stuur me een vriend.
Ik ging het internet op en ontmoette een man waar ik een grotere klik mee heb dan alle mannen ervoor. Zo heb ik nog meer voorbeelden en dingen die toevallig zijn (synchroniciteit).
Ik wilde in een bepaalde branche werken, het lukte niet om er in te komen, na een tijd lukte dat echter wel weer door synchroniciteit.

Mijn vriend vindt het 'gewoon eng' al die toevalligheden. Ik moet zeggen dat ik geen grote dingen wens zoals "ik wil rijk worden" of "ik wil een dikke auto". Ik ben vrij basic en wens simpele dingen. 
Geen negatieve dingen zoals: 'ik wil dat hij ontslag krijgt', 'ik wil dat ze gaan scheiden en zij voor mij kiest'.

Een bestelling bij het Universum hoe werkt het? 5 tips:
 • Je moet hardop uitspreken wat je wilt / wenst je hoeft niet per se een vision board te maken. Dit raadt de Law of attraction aan (The Secret) maar daar geloof ik niet zo in. Het gaat erom dat je iets herhaaldelijk hardop uitspreekt zodat het Universum het hoort en voor je aan de slag kan gaan. Alleen positieve dingen uitspreken. Dus niet iets negatiefs als: "ik wil geen lapzwans als vriend(in)" maar "ik wil een lieve leuke vriend(in) waar het mee klikt".
  Kortom niet alleen denken wat je wilt maar het uitspreken, tegen jezelf of tegen een ander.
  Spreek het uit en sta er dan niet meer bij stil. Als je teveel gaat focussen dan zou de bestelling fout kunnen lopen. M.a.w. je krijgt het dan niet.
 • Denk dus geen negatieve dingen want die kun je anders over jezelf heen roepen. Ze zeggen niet voor niets: be carefull what you wish for. Dat hoeft niet, het kan. Aan de andere kant is het zo dat als je een pessimist bent, je meemaakt dat dingen 'achteraf altijd reuze meevielen'
 • Je moet weten wat je wilt, als je besluiteloos bent of twijfelt weet het Universum niet wat het moet doen of regelen voor je
 • Soms gaan dingen vanzelf maar help het Universum ook een handje. Laat het niet helemaal aan het Universum over.
 • Heb geduld, soms laat het op zich wachten maar blijf het Universum aan je bestelling herinneren.
Het boek Bestellingen bij het Universum van Bärbel Mohr

De term Bestelling bij het universum heb ik van bovengenoemde schrijfster (1964 – 2010), helaas is zij jong overleden. Zij schreef het boek Bestelingen bij het universum - Gids voor de kunst van het krijgen. In het Engels heet het The Cosmic Ordering Service. Het bestellen bij het universum heet cosmic ordering. Ik heb het boek (nog) niet gelezen. Ze heeft er nog twee boeken bij geschreven namelijk:

 • Oefeningen en tips voor bestellingen bij het universum
 • Waar blijft mijn bestelling toch?
8 andere methodes:
 • Bidden
  Tot God bidden zal ervoor zorgen dat God je een handje helpt.
   
 • The Law of Manifestation / The law of Attraction / The secret
  Gedachtenkracht krijgt dingen voor elkaar. Focus ergens op met je gedachten en je krijgt het of het gebeurt.
   
 • Vision board of wensmuur
  Je kan er een vision board voor gebruiken waar je een collage op plakt met de dingen die je wilt en wenst. Of een muur waar je briefjes met wensen opplakt.
   
 • Affirmaties
  Uitspreken dat iets zo is. Ik ben rijk. Ik ben geliefd. Ik accepteer mezelf. Het zal dan gebeuren of zo zijn.
   
 • Visualisaties
  Visualiseer wat je wilt en het gebeurt of zal zo zijn.
   
 • De wensput of wensfontein
  Gooi er een muntje in en doe een wens. Dat kan zelfs online op wishingwell.com
   
 • The magic of believing
  Gewoon geloven dat iets zo zal zijn of zal gebeuren. Ergens in geloven is al gedachtenkracht op zich. Claude M. Bristol schreef hier een boek over.
   
 • Spiegelogie
  Een term bedacht door Willem de RIdder. Volgens wiki wordt de werkelijkheid zoals je het beschrijft.

De boeken van B. Mohr zijn nog steeds te koop.
Als iets niet gebeurt, dan kun je stellen dat het 'niet zo moest zijn' of dat er 'iets beters wacht'.
enigma
Even de reacties hieronder doorgenomen ook. Ik had er eigenlijk nog nooit bij stilgestaan. ..
27-08-2017 21:24
27-08-2017 21:24 • Reageer
Louter
Mooi! Ik heb het boek the secret inderdaad gelezen. Mooie theorie en loop er ook heel erg vaak tegenaan dat wat ik vraag/wens uitkomt! Ik roep ook vaak be carefull what you wish for, omdat het soms bijna eng is wat je krijgt. Soms betrap ik mezelf wel eens op negatieve gedachten en wil ik ze ongedaan maken. Gewoon, omdat ik bang ben dat het dan ook gebeurt. Stom of niet. Wie zal het zeggen........................................
24-08-2017 11:38
24-08-2017 11:38 • 1 reactie • Reageer
Topper
oh dat heb ik ook vervelende collega's die dan gelukkig ontslagen worden enzo lollll nee is niet stom hoor, ik heb hetzelfde de secret heb ik ook gelezen
24-08-2017 15:19
24-08-2017 15:19 • Reageer
Bodycoach
Heel interessant. Ik geloof ook 'be carefull what you wish for' Ik las onlangs in een boek, ik dacht dat het was in 'de rijkdom van de law of attraction' van Esther en jerry hicks 'Het is het verhaal die je verteld over jezelf' EN dat is iets wat mij zo is bijgebleven. Zeer interessante materie
23-08-2017 16:19
23-08-2017 16:19 • 1 reactie • Reageer
Topper
zeker zeer interessant !
24-08-2017 15:19
24-08-2017 15:19 • Reageer
_PetitCorbeau_
Ga ik ook proberen nu :D
23-08-2017 12:29
23-08-2017 12:29 • 2 reacties • Reageer
Topper
laat weten hoe het ging
24-08-2017 15:19
24-08-2017 15:19 • Reageer
Topper
succes ! Ik geloof er echt in
23-08-2017 13:10
23-08-2017 13:10 • Reageer
Mieke Van Liefde
Wat tof zeg dat je dit allemaal op een rijtje zet. Er zitten nieuwe tips bij voor me, zoals het vision board en ik herhaal mijn wens misschien te vaak ervan uitgaand dat ze het niet horen als ik het maar één keer vraag. Jij spreekt van dingen die op je pad komen, maar die je uiteindelijk nog zelf moet bekostigen (kruimeldief, lettertang, stekkerlamp, ... ) Maar ik leerde dit jaar dat ze ook van alles op uw pad sturen zonder dat je er voor betaald . Ik moest een jas kopen in januari voor mijn zoontje, degene die ik zag waren te duur en compleet niet in de lijn van wat ik vond. Een week later exact degene die ik zocht, kleur, maat, dikke voering en al, gratis gekregen . 3 maand later wou mijn zoontje een videocamera. Krijg ik opeens iemand die hem gewoon komt brengen, gratis. Ik had het niet eens gevraagd aan de engelen. Zoontje had het niet met die woorden gevraagd, maar had duidelijk gemaakt aan de engelen dat hij iets wou bereiken dat enkel lukte wanneer hij kon filmen. En ja, daar had hij nu eenmaal een camera voor nodig ...
22-08-2017 23:02
22-08-2017 23:02 • 1 reactie • Reageer
Topper
Wauw dat is helemaal mooi als dingen gratis op je pad komen, gebeurt bij mij ook wel hoor, gratis verf voor mijn trappen, gratis kleding etc Je zoontje is slim ! Dank je voor je uitgebreide reactie.
23-08-2017 13:11
23-08-2017 13:11 • 1 reactie • Reageer