Last Van Het Gebit Maar Geen Gaatjes #Bruxisme Deel 1

Last Van Het Gebit Maar Geen Gaatjes #Bruxisme Deel 1


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

De hele nacht lag ik wakker van 1 plekje op een tand. Ik dacht dat moet een gaatje zijn. Ik belde de tandarts en vroeg of ik met spoed langs kon komen. Ik had vast een gaatje en ik had de hele nacht geen oog dicht gedaan. De assistente had medelijden en regelde dat ik die dag nog langs kon komen.

Toen ik bij mijn tandarts in de stoel zat en zij mijn ivoor bekeek constateerde ze dat ik geen gaatje had. Huh? Hoe kan dat? Ik voel toch wat. Dat was een jaar geleden. Nu lag ik weer wakker, al dagen. Ik moest vast en zeker op drie plekken geboord en gevuld worden. Ik sprong op mijn fiets weer richting mijn vriendelijke tandarts en wederom stelde ze vast dat er geen gaatjes waren.

Toen vertelde ze dat mijn tanden op sommige plekken waren afgesleten en dat ik mijn tanden te hard op elkaar klemde. Of ik stress had? Soms, wie niet? Of ik weleens met nekpijn wakker werd? Soms ja. Ik was helemaal flabbergasted dat ik ondanks pijn een goed gebit had.

Tandenklemmen, wat is dat dan weer?  Even googlen, met een mooi woord heet het bruxisme. Heb ik weer hoor. Er is ook altijd wat. Toen ik er op ging letten, merkte ik dat ik inderdaad erg klem ja. Nu is het researchen wat hier de beste oplossing voor is. Een bitje? Daar kan ik overdag toch niet mee gaan lopen?  Ik let er constant op. Niet te veel klemmen Ramou, niet te veel klemmen meid. Nu zit ik met twee ijslolliestokjes tussen me kaken totdat ik er iets op gevonden heb.

Edit: Ik las dat het niet goed is om iets anders dan eten tussen de kaken te plaatsen. Een bitje mag wel geloof ik. Heb er nu eentje gekocht bij de Kruidvat van Sleepz. Ik weet dat de tandartsen ze ook maken, maar mijn tandarts was daar niet proactief in. Waarom weet ik niet. Ik vind het een urgente kwestie en een natuurlijk gebit is kostbaar en onvervangbaar.

Knarsen is een nachtelijke activiteit en klemmen gebeurt veelal overdag maar ook 's nachts. Ik wil niet mijn hele gebit wegklemmen. Heb nu een Sleepz bitje in en het is een hele opluchting dat mijn tanden elkaar niet raken. Wel een raar idee dat ik dit levenslang in zal moeten. Ik draag het niet alleen 's nachts maar ook zoveel mogelijk overdag. Vooral bij inspanningen. Romantisch is het ook niet. Misschien helpen oefeningen zoals in de comments voorgesteld.

help
signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.8 / 5 (4 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Oeh, wat lastig....want hoe ga je dat voorkomen? Mijn oudste dochter knarsetand in haar slaap. Er is al een flink stuk van haar tanden afgesleten. Ik heb de hoop gevestigd op het wisselen van haar tanden, haar ondertanden staan voor haar boven tanden. Dit kan een belangrijke oorzaak zijn, vertelde de tandarts. En meestal doet fenomeen zich pas voor na het wisselen van de tanden! Mijn dochter is dus een vreemde eend in de bijt, bij haar is het tot dusver andersom...
| 10:19 |
Ik heb bij de Kruidvat een antiknars bitje gehaald en ga die morgen prepareren.
Oh je dochter heeft een onderbeet dus. Hopelijk komt ze er snel vanaf. Gelukkig zijn het nog melktandjes. Ik heb online zelfs gelezen dat mensen er al vanaf waren door een ander matras te nemen en door niet op de buik te slapen. Of dat allemaal helpt weet ik niet, heb net een nieuw matras, maar buikslapen doe ik niet meer :)
| 22:59 |
Mijn tandarts zei dat jaren terug tegen mij. Het is iets wat je 's nachts doet dus het bitje zou voor 's nachts zijn (scheelt weer). Mijn gebit is ook sterk maar er staat wel druk op. Zelf denk ik ook vd verstandskiezen die nog steeds af en toe groeien en plaats is er niet. Dat kakengeklem heb ik af en toe maar dat heb ik toch liever dan mijn kaak uit het gewricht. Sterkte.
| 19:28 |
Oh een lotgenoot. Moeten je verstandskiezen er niet uit dan? Ik heb een antiknarsbitje gekocht bij de Kruidvat. De tandarts was niet echt proactief met het behandelen van mijn probleem. Stom eigenlijk.
| 23:10 |
Mijn tandarts deed er verder niets mee. Destijds (28 jaar terug) zei mijn tandarts dat als de verstandskiezen helemaal door zouden komen ze er uit moeten omdat mijn mond niet dicht kan. De huidige tandarts heeft het er nooit over. Ze staan wel gewoon, liggen ook niet op hun kant of zijn rot. Het kwam eigenlijk ter sprake tijdens mijn zwangerschap en dit in combinatie met de uitspraak 'elke zwangerschap verlies je een tand'. Daar geloifde hij niet in. De huidige tandarts zegt dat gebitten waaraan het meest gedaan is, de meeste schade hebben. Zij werkt ook in verpleeghuizen. Op zich niet onlogisch.
| 11:02 |
Valeriaan kan je ook helpen te ontspannen. Een aanrader zijn de Valeriaan druppels van A.Vogel.
| 19:25 |
Ok dank jewel voor de tip. Die ga ik halen.
| 23:10 |
Het is vaak moeilijk te vinden bij apotheken en drogisterijen maar via internet is het wel makkelijk te bestellen. Ik bestel regelmatig bij de online drogist.
| 08:09 |
Heb je ademhalingsoefeningen, mondoefeningen etc. geprobeerd?
www.dokterdokter.nl/gezond-leven/algemeen/vijf-tips-tegen-bruxisme/item67282
| 19:12 |
Nee ik was dinsdag bij de tandarts en het moest allemaal bezinken. Zit nu te researchen. Ik ga de link lezen. Dankje. Ik heb in ieder geval een antiknarsbitje gehaald bij de Kruidvat. Hopelijk volstaat het.
| 23:11 |
👍
| 04:41 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen