×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Slechte adem : Orabrush tongue foam review

Slechte adem : Orabrush tongue foam review


Via de Orabrush website, de Nederlandse versie ervan, heb ik de Orabrush en de tong gel besteld. Het is keurig afgeleverd. Ik was blij dat ik een roze ontving. Mijn lievelingskleur.

Wat is de Orabrush?

Dat is een borsteltje waarmee je je tong kunt borstelen/schrapen.

Waarom je tong borstelen?
  • om een slechte adem tegen te gaan
  • om wat zekerder te zijn van je adem, ook al is deze niet slecht
  • om de tong te ontdoen van voedselresten
  • om de tong mooi roze te borstelen. Als je bijvoorbeeld zingt en je mond opent dan ziet een verkleurde tong er niet uit
Wat is de tongue foam?

Een soort schuim wat je aan kunt brengen op de Orabrush. Het moet niet doorgeslikt worden. Tweemaal daags gebruiken. Het bevat enzymen die de goede bacterien in de mond helpen de slechte te bestrijden. Daardoor wordt de adem lekker fris mettertijd. Het heeft een milde mintsmaak.

Mijn ervaring

De Orabrush is een borsteltje waar ik altijd al nieuwsgierig naar was. Ik vind het zeer jammer dat het alleen online verkrijgbaar is. Als het ieder kwartaal vervangen moet worden zit ik dus iedere keer vast aan het online moeten bestellen. Ik adviseer Orabrush om ergens een offline verkooppunt te regelen. Ik denk dat de verkoop ervan ook zal toenemen.


De borstel vind ik prettiger in het gebruik dan een tanden-borstel. Je bestrijkt er namelijk meer gebied mee en het is ook vrij zacht. Behalve als je er flink mee tekeer gaat of hard op je tong drukt dan doet het uiteraard zeer. Een tong borstelen is niet echt een natuurlijk iets. Ik oefen dus zeer lichte druk uit op de tong, om deze niet te beschadigen of te irriteren. Wel gebruik ik naderhand nog mijn tandenborstel omdat deze door de smalle kop beter achter in de keel te manoeuvreren is.

De tongue foam vind ik geweldig. Als je 's ochtends je tanden hebt gepoetst en daarna de tong bewerkt met foam+brush heb je vrij lang het gevoel dat er een frisse bries in je mond waait (dat heb ik niet met de Prodenttandpasta die ik gebruik). Misschien schuilt het geheim in de luchtigheid van het product. Ook dit artikel zou ik graag in offlinewinkels zien.

Tongschuim is een uniek product. Het formaat van het flesje is wel klein, ongeveer tien centimeter en het is goed voor 60 x pompen en bevat 50 ml. Een 100 ml fles zou prettiger zijn. Vooral als het hele gezin er gebruik van maakt, dan ben je er zo doorheen, door die 50 ml. Als het flesje bijna op is, is de foam er lastig uit te pompen. Ik draai dan het flesje maar open.

Gebruik je tandpasta op de Orabrush, dan blijft dat tussen de haartjes zitten. Het werkt echt prettiger met de tongschuim.

Momenteel gebruik ik baking soda.
_PetitCorbeau_
Klinkt heel goed,
02-08-2017 11:17
02-08-2017 11:17 • 1 reactie • Reageer
Topper
Dankjewel.
21-08-2018 20:49
21-08-2018 20:49 • Reageer
Topper
Helaas zijn ze gestopt met de foam !
01-08-2017 12:17
01-08-2017 12:17 • Reageer