10 redenen waarom ik wellicht een misantroop ben #Introvert

10 redenen waarom ik wellicht een misantroop ben #Introvert


settings
 • Instellingen
 • Positie

  Automatische scrolling

Misantropie is als je mensen haat, wantrouwt en een zwartkijker bent. Haat vind ik wel een te groot woord.

Misantropie komt van het Griekse misos (= haat) en anthropos (=mens). Samen staat dat voor mensenhaat.

Misandrie en Misogyny is overigens mannenhaat en vrouwenhaat. In het Engels zeg je misanthrope.

Ik denk toch echt dat ik eenmisantroop ben om de volgende redenen:

 1. Ik ben graag alleen
 2. Ik heb geen vrienden
 3. Ik ga graag weg met mijn vriend, maar liever niet met zijn kennissen erbij, met zijn tweetjes of close family vind ik heerlijk
 4. Ik ben geen mensenmens door negatieve ervaringen met mensen. Oh wat vindt mijn moeder het naar als ik zeg geen mensenmens te zijn, vervolgens moet ik met zoveel praktijkvoorbeelden komen om mijn gelijk te halen
 5. Ik vind de wereld verrot, ziek en de mens slecht en vaak nep
 6. Ik ben een pessimist
 7. Ik hou van solistische banen zonder collega's of baas om me heen
 8. Ik wantrouw mensen (niet iedereen gelukkig)
 9. Sociale situaties zoals Burendag, vrijdagmiddagborrel, afdelingsuitjes vind ik vreselijk
 10. Ik ben een mensenmijder. Ik houd niet van onverwachts bezoek, sowieso niet van visite. Ook ga ik niet graag bij mensen langs thuis

Miserabel
Al met al is het best lastig om zo door het leven te stappen, maar het gaat me best goed af moet ik zeggen. Ik richt me liever op ervaringen en belevingen in plaats van op mensen.

Ik merk dat sommige mensen zich ongemakkelijk voelen bij me, 'bang' voor me zijn en me niet kunnen peilen en daardoor me liever ontlopen. Hetgeen misschien jammer is maar ik niet erg vind. Ook onderschatten mensen me. Ik kom ook niet echt als een warme open persoonlijkheid over. Zijn er meer misantropen hier?Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (11 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ben je niet eerder introvert dan? Ik herken me wel in sommige dingen maar niet in sterke mate.
| 21:14 |
Introvert en een misantroop, maar niet introvert bij mijn familie of partner.
| 19:44 |
Ik had deze naam nog nooit gehoord.
| 16:13 |
Weer wat geleerd :)
| 09:03 |
Nou, daar herken ik ook veel van hoor! Alleen ik ben me er altijd wel van bewust dat ik ook fouten naar anderen maak.
En die ander is dan vaak wel in staat om mij te vergeven. Dus ik probeer mijn achterdocht en wantrouwen ook weer wat te compenseren, wat vaak best lastig is. Veel bezoek en uitjes, feestjes hoeft voor mij ook niet.
| 15:03 |
Ben ik niet de enige vreemde snuiter :)
| 09:02 |
Haha, nee vast niet!
| 14:16 |
Een deel voldoe ik wel aan :-)
| 14:28 |
Oh dus ik ben niet de enige, deels dan :)
| 09:02 |
Herkenbaar zolang jij gelukkig er mee bent doe je het goed. Leuk dat je je blog onder yoors oproep zette Ik heb er 4. Maar voel je niet verplicht er 2 te bekijken ik help je graag en het is een intressant onderwerp

yoo.rs/vanessalewaherilla6/blog/banaan-framboos-mug-cake-1506432346.html?Ysid=78207

yoo.rs/vanessalewaherilla6/photo/buddha-1503488703.html?Ysid=78207

yoo.rs/vanessalewaherilla6/photo/voetbal-1504427084.html?Ysid=78207

yoo.rs/vanessalewaherilla6/photo/dankbaar-1504217174.html?Ysid=78207
| 23:23 |
Is goed hoor :)
| 09:02 |
Voor mij deels wel herkenbaar. Sociale situaties putten mij uit. Ik kan niet zo goed peilen hoe anderen zich voelen om daar eventueel op in te kunnen haken. Verder ben ik kennelijk niet interessant genoeg om een gesprek mee aan te houden. Als ik in gesprek ben met iemand, lopen ze uit het niets weg of doen ze alsof ik er niet sta. Alsof ik ineens onzichtbaar ben. Mensen zijn zulke ontiegelijk vermoeiende wezens. Doe mij maar katten.
| 23:20 |
Oooh van die mensen die dan ineens een 'interessantere' collega of persoon zien en idd dan ineens weglopen pfff. Ja katten zijn leuker :)
| 23:24 |
Yup. Inderdaad. Het helpt ook niet echt dat ik ontzettende moeite heb met oogcontact. Heb een heel verleden met pesten en dergelijke. Op mijn tiende ben ik depressief geraakt en daar ben ik nu sinds ongeveer een jaar van af. Mijn jeugd was eigenlijk grotendeels zonder vrienden.
| 23:27 |
Lastig herkenbaar in verschillende onderdelen
| 21:50 |
Toch leuk om te lezen dat sommigen iets herkennen
| 13:47 |
Ik heb dit ook wel eens, maar over het algemeen valt dit goed mee!
| 21:54 |
Ok mooi :)
| 13:47 |
Je bent zeker niet de enigste ;)
| 15:30 |
Goed om te weten :)
| 13:47 |
Nee,ik haat mensen niet (in het algemeen). Wel heb ik een hekel aan te dicht op andere mensen leven. Ik hou ervan om alleen te zijn, ik hou van stilte....Maar ik haat mensen niet.
| 17:37 |
mooi, want haat vreet je op van binnen :)
| 15:25 |
wbt 9: daar hou ik ook niet van.
wbt 10: ik vind bezoek gezellig, maar hier hebben veel mensen de gewoonte om onaangekondigd bij je op bezoek te willen komen
- omdat ze toch in de buurt waren,
- omdat ze je 'zo lang' niet hebben gezien (2 of 3 weken?)
- omdat ze willen weten hoe het met je gaat (je kunt me ook bellen)
- gewoon omdat ze daar zin in hebben
Of het jou uitkomt daar hebben ze geen boodschap aan:
- je hebt mss net een haarmasker in (oh, ik vind het niet erg als je met een handdoek om je hoofd loopt)
- je hebt net je vloeren gedweild (ik trek mijn schoenen wel uit en ik loop voorzichtig)
- je hield net een siesta (het is al 15.00, het is niet goed om 's middags zo lang te slapen, goed dat ik je wakker heb gemaakt, anders slaap je vanavond niet)
Doen alsof je niet thuis bent, helpt niet: je ramen staan open, dus ben je thuis, net zo lang voor je deur claxoneren en je naam schreeuwen tot er buren reageren: 'ja ze zijn wel thuis hoor, ik heb ze 10 minuten geleden nog in de tuin gezien'.

1t/m8 heb ik niet, dus ik ben geen misantroop, maar ik ben wel op mijn privacy gesteld.
| 17:06 |
hahaha Je omschrijft/beschrijft het zo leuk. Ik visualiseer het meteen als een film in mijn hoofd. Grappig !
| 15:25 |
:)
| 15:30 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen