×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Zoute tandpasta is het beste tegen een slechte adem

Zoute tandpasta is het beste tegen een slechte adem


Zoute tandpasta's zoals de tandpasta van Weleda Saline en Paradontax zijn aanraders voor wie met een slechte adem (halitosis) kampt of gewoon een (nog) frissere adem wil. Waarom een zoute tandpasta? Hieronder een review van mijn favoriete zoute tandpasta's.

Paradontax

  1. Paradontax bevat onder andere 'salvia' wat ontgeurend is, zo valt te lezen op Paradontax.nl.
    Ik gebruik deze tandpasta elke dag en het werkt veel beter voor een onwelriekende ochtendadem dan de gewone pepermuntachtige tandpasta's. De smaak is ontzettend wennen, dat klopt. Ik gebruik het dan eigenlijk ook alleen maar voor de tong. Voor de tanden gebruik ik Prodent.
    Ik vind dat mijn tanden veel langer geen plak bevatten met een tandpasta zoals Prodent dan met Paradontax. Maar Paradontax is dan weer geweldig als je zeker wilt zijn van je adem. Het 'mineraalzout' in de tandpasta helpt ook erg mee om de adem fris te houden. Het bevat ook 'mint' en dat houdt ook de bacterien langer weg.

Saline Tandpasta Weleda

  1. Weleda Saline is ook een favoriet alhoewel ik er speciaal voor naar De Tuinen moet. De tube is wel aan de kleine kant dat is jammer. Het bevat zoutkristallen. Daardoor heeft de friszoute tandpasta een korrelige structuur. Het bevat dus zeezout en dat is goed voor een frisse adem. Wederom heb ik het idee dat mijn tanden langer glad aanvoelen door de gewone minttandpasta's. Deze tandpasta is echter geweldig om de tong mee te borstelen. De kristallen nemen nogal wat 'tongplak' mee als je de achterkant van je tong er mee borstel. Het is alsof je een schuurmiddel op je tong gebruikt.

Deze tandpasta's zijn volgens paradontax.nl en weleda.nl ook goed voor gebruik op de tanden, maar op die wijze heb ik ze niet uitgetest. Ik borstel af en toe wel eens mijn tanden ermee, maar altijd nadat ik Prodent gebruikt heb. Ben nogal een verstokte fan van Prodent. Heb wel eens een tandpasta van de Lidl gebruikt, maar daarbij leek het alsof mijn tanden snel gevoelig werden. Waarschijnlijk zit dat helemaal tussen de oren.

In ieder geval bevatten deze zoute tandpasta's ingredienten tegen tandplak. Paradontax heeft ook een tandpasta zonder fluoride maar raadt aan dit met de tandarts te bespreken.

Wat Weleda zegt klopt, je krijgt een heerlijk frisse, langdurige nasmaak die een combinatie is van menthol en eucalyptus. Zoute tandpasta's geven je een veel frissere mondgeur. De smaak is ontzettend wennen, de beloning is groot. Ik kan echt niet meer zonder mijn 'salty toothpaste'!
Soberana
Ik gebruik Arm&Hammer, bevat baking soda wat dezelfde werking heeft als zout en mijn tanden blijven er ook mooi wit bij.
28-08-2017 06:09
28-08-2017 06:09 • 1 reactie • Reageer
Topper
Ja soms gebruik ik ook baking soda A&H maar meer voor de tong.
10-04-2018 22:41
10-04-2018 22:41 • 1 reactie • Reageer
Bloggerda
Goed om te weten. Bedankt. Ik ga het proberen.
28-08-2017 00:35
28-08-2017 00:35 • 1 reactie • Reageer
Topper
Succes
10-04-2018 22:41
10-04-2018 22:41 • Reageer
Alie Engelsman
Heb vroeger wel paradontax gebruikt maar heb ook last van wijken tandvlees. Daarom adviseerde de tandarts mij Sendodyne of Elmex. Van Sensodyne krijg ik rare draadjes in mijn mond. Maar daarna nog ff poetsen met Paradontax is wel een idee.
28-08-2017 00:02
28-08-2017 00:02 • 1 reactie • Reageer
Topper
Oh ik hoop dat je de oorzaak weet van het wijkend tandvlees zodat je het een halt toe kunt roepen. Het enige wat ik weet is dat je altijd met een zachte borstel moet borstelen. Liefs electrisch.
10-04-2018 22:42
10-04-2018 22:42 • Reageer
Blogs van Linda
Pas paradontax weer herontdekt door een testpakket (heb de nieuwe paarse) . Gebruik het nu dagelijks en geen last meer van mijn tandvlees. Smaak is wel ff wennen, maar goed te doen
27-08-2017 23:43
27-08-2017 23:43 • 1 reactie • Reageer
Topper
Ja de smaak is best moeilijk te pruimen :) Fijn dat je tandvlees niet meer opspeelt.
10-04-2018 22:42
10-04-2018 22:42 • Reageer