BLOG 1 Slecht nieuws: Je broer is in de war, hij heeft een psychose.

BLOG 1 Slecht nieuws: Je broer is in de war, hij heeft een psychose.


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ik herinner het mij nog als de dag van gisteren. Als zestien jaar oud meisje wandelde ik door een klein stadje, tien kilometer verwijderd van het dorp waar ik woonde met mijn ouders en broer. Samen met Lotte, een vriendin, at ik een veel te groot ijsje met wel vijf hele bollen. We genoten, tot het moment dat ik een telefoontje kreeg. Het was mijn moeder, ze vroeg me op een nogal dringende toon wanneer ik thuis zou zijn. Ik kreeg een raar gevoel in mijn onderbuik. Mijn moeder belde nooit met het nieuws dat ik naar huis moest komen. Er zal toch niets aan de hand zijn?

Snel stapte ik op mijn fiets, met nare onderbuikgevoelens en een fietspad van tien kilometer voor mij uitgestrekt. Tien kilometers lang vroeg ik mij af wat er gaande was. 

Eenmaal thuis bevestigde de blik in mijn moeders ogen dat er iets flink fout was. Mijn moeder huilde, mijn vader huilde en mijn broer zat als een bang vogeltje op de hoekbank in de woonkamer. Ook hij huilde. Mijn moeder zei, er is iets aan de hand met je broer. Je broer is in de war en wij (je vader en ik) gaan straks met hem naar het ziekenhuis om een psychiater te spreken. 

Daar gingen ze. Met zijn drie. Ik begreep niets van wat er aan de hand was. Ik was jong, zat vol onbegrip en wist niet wat ik moest doen. Ik wilde helpen. Ik ging er volledig vanuit dat mijn ouders terug naar huis zouden komen na hun afspraak, mijn ouders samen met mijn broer. Om te helpen en als teken van liefde maakte ik een taart. Ik weet niet meer precies waarom ik het deed, maar ik besloot er welkom thuis op te schrijven met van die zoete eetbare vloeistof stiften. Ik kookte rijst met sajoer boontjes en kip. Het is negen jaar geleden, maar ik herinner me ieder detail. 

Na een middag ijsberen kwamen mijn ouders thuis, mijn ouders zonder mijn broer. Ze zeiden liefelijk tegen me dat ze trots waren dat ik zo lekker had gekookt. Maar ik zag alleen maar de doffe blik in hun ogen en de bleekheid van hun huid. Tijdens de avondmaaltijd kwam het hoge woord eruit: Je broer heeft een psychose, we moesten hem laten opnemen in een psychiatrische kliniek. 

Ondanks mijn leeftijd en onwetendheid besefte ik me gelijk dat het slecht nieuws was, erg slecht nieuws. 

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken. Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (12 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Een heel mooi gedetailleerd blog, vanuit visie geschreven wat licht in de duisternis brengt, want heel vaak is er schaamte over dit onderwerp, terwijl het wel meer onder de aandacht gebracht mag worden.

Ik vind het super dat je jouw verhaal aan ons verteld het getuigd van kracht en compassie. Bedankt dat je het wilt delen.
| 20:10 |
Bedankt voor je reactie. Licht in de duisternis is toevallig de titel van een van de laatste blogs die ik ga schrijven, maar in werkelijkheid zit tussen die verhalen 8 jaar dus de dag dat die blog komt kan nog even op zich laten wachten haha. Groetjes
| 20:48 |
WOW!! heel heftig!!
lief van jou om taart en eten te maken.
| 19:21 |
Liefde en er voor elkaar zijn is belangrijk! Bedankt voor je reactie
| 20:49 |
een vriendin van mij heeft een psychose gehad. Best wel heftig
| 16:47 |
Heftig. Misschien goed om deze blog te lezen om te begrijpen wat zij en haar fam meemaken
| 20:49 |
wat ontzettend heftig! Ik ben benieuwd naar de rest van je verhaal.
| 16:38 |
Bedankt voor je reactie. Mooi als je blijft lezen! Ik hoop dat het mensen wat kan brengen
| 20:50 |
Ik hoop met je mee
| 21:59 |
Heel naar, en dat heeft een enorme impact. Op hem, je ouders en op jou.
| 15:47 |
Je hebt waarschijnlijk een leven voor, en een leven na die dag. Ik ga het verhaal volgende. Ik ken het ook van dichtbij. Helaas.
| 15:29 |
Hi, mooi dat je gaat volgen. Jammer dat je het ook mee hebt moeten maken..
| 20:51 |
Heel erg om mee te moeten maken, voor alle partijen.
| 10:47 |
Wat heftig om dit als kind mee te moeten maken
| 21:04 |
Erg heftig om dit mee te maken...
| 20:26 |
Bedankt voor je reactie. Volg je mee? Ik ga het hele verhaal vertelllen in deze blogs.
| 15:12 |
zwaar voor alle partijen, ken het van dichtbij helaas
| 20:00 |
:( jammer. Maar misschien goed om te lezen dat je niet alleen bent
| 20:51 |
Ja dat weet ik intussen wel hoor dit komt veel vaker voor dan men denkt.. alleen velen weten het pas of eigenlijk beseffen het pas als het dichtbij gebeurt.. het is zwaar.. voor iedereen.. ik ga je volgen..
| 20:58 |
Als je eens wilt berichten, kan altijd. Ik zal in iedee geval trouw blijven bloggen
| 21:01 |
Wat erg. Hoe is het je broer nadien vergaan?
| 19:53 |
Hi Mieke,

Hoe het allemaal is verlopen en hoe het proces verder gaat ga ik in deze blog beschrijven. Op het moment gaat het 'aardig' goed thuis. Maar helaas komen psychosen vaak terug en dit is ook hem overkomen.
| 19:56 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen