×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
140 YW-uitdaging: Buitenleven


Het Buitenleven

Daar hing ik, twaalf millimeter dik koord was het enige dat een fatale val tegenhield. Om mij heen collega’s die ook allemaal een poging deden om enigszins gracieus van de rotswand te abseilen. Beneden gaven instructeurs aanwijzingen, maar op de een of andere manier kwamen die niet bij me binnen.

Het klonk zo leuk, een teamuitje in de vrije natuur, maar over touwbruggen en rotsklimmen had niemand het gehad. Evenmin was er met een woord gerept over, hoe heette dat, oh ja, abseilen.

Langzaam dringen de woorden van de instructeur tot me door. “Afzetten met die voeten, en tegelijk het touw laten vieren”. Nou God zegene de greep, daar ga ik. Met alle gratie van een aangespoelde potvis kom ik beneden. Op dat moment neem ik me één ding voor, het buitenleven ervaar ik vanaf nu vanuit het gelijknamige tijdschrift.

expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts