Gelukkig nieuwjaar wensen, wat richtlijnen.

Gelukkig nieuwjaar wensen, wat richtlijnen.


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

De ergste dag van het jaar.....
De eerste werkdag na oud en nieuw is wat mij betreft de ergste dag van het jaar. Nou ben ik sowieso al niet van dingen die 'moeten' (alhoewel ik wel heel meegaand ben), maar het verplicht gelukkig nieuwjaar wensen, daar heb ik dezelfde blije gevoelens bij, als bij een wortelkanaalbehandeling. Hoe dan ook, enige (persoonlijke) richtlijnen.

- Na Driekoningen (6 januari) wens ik niet meer actief gelukkig nieuwjaar, maar ik reageer nog wel.
- Na 31 januari houd ik ook op met het 'terugwensen'.
- Mensen die ergens in maart nog aankomen met "nog de beste wensen, hè", kunnen rekenen op milde spot.
- Heren, deze even goed lezen: het initiatief tot 'zoenen' ligt niet bij ons mannen, maar bij de vrouw. Niet iedere vrouw stelt op prijs om het nieuwe jaar te beginnen met drie ongevraagde zoenen. En nee, we zijn niet allemaal 'God's gift to women'. Het naar je toetrekken van een vrouw om haar al zoenend gelukkig nieuwjaar te wensen is helemaal uit den boze.

Goed, iedereen begrepen? Mooi, kunnen we het nieuwe jaar in stijl beginnen, en wachten tot we onze verjaardag op het werk kunnen vieren. Ook al zo'n heerlijk moment.Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (12 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Blij dat je me even op deze blog hebt gewezen.
Goede blog, ik herken het. Ik hoef ook niet zo meteen door iedereen gezoend te worden, maar soms ontsnap je daar niet aan.
| 15:08 |
Dank je wel.
| 15:41 |
Mooie blog! Het zou een blog van mij kunnen ik herken mezelf er in maar alleen zou ik het zo mooi kunnen verwoorden
| 21:24 |
Dank je.
| 07:19 |
hij is verliefd
| 14:27 |
Die ene aap? Ja, dat idee heb ik ook.
| 14:31 |
Beste wensen voor jou!
| 13:32 |
Dank je wel, en voor jou en de jouwen.
| 13:42 |
Oke , hier komt ie.....SMAK SMAK DIKKE SMAK hahaha
| 20:01 |
Dank je wel Daantje, gelukkig nieuwjaar,
| 06:54 |
Mijn beste wensen voor jou!
| 19:21 |
Dank je wel Kim, ook voor jou en de jouwen de allerbeste wensen.
| 06:54 |
Voor jou en je dierbaren de allerbeste wensen voor 2017.

Heel goed dat je de (in vele landen erkende) regels mbt nieuwjaarswensen even duidelijk onder de aandacht brengt.
Vooral die ongevraagde zoenen en omhelzingen: volgens mij zijn die Europees in het algemeen en Nederlands in het bijzonder.
Hier geven wij buren, collega's, kennissen etc. een hand, familie en heel close vrienden een 'brasa' (soort 1armige omhelzing, al dan niet met schouderklopjes), zoenen doen we alleen met partner, kinderen en ouders.
Als iemand mij probeert te trakteren op ongevraagde zoenen (al dan niet in de lucht) zeg ik quasi-spijtig en met 1 hand afwerend: 'sorry, ik heb een virus opgelopen, waarmee ik jou niet wil besmetten'. Ik check dan tegelijkertijd het schoeisel van de persoon in kwestie: badslippers=Nederlander die hier minder dan 20 jaar verblijft, dus begrijpelijk, hoewel niet acceptabel:)
| 18:32 |
Dank je wel, een ook voor jou en de jouwen de allerbeste wensen.

Europees in het algemeen en daarnaast regionaal bepaald, Zelfs in Nederland zijn er verschillen. Mediterraanse mannen kunnen er ook wat van.
| 06:58 |
Uit mijn hart gegrepen (zie ook mijn blog to Kiss or not to Kiss....)!
| 18:32 |
Ga ik lezen, dank je.
| 06:59 |
Dit vind ik een heel goede grondregel. Wat je niet vermeld is dat met al dat zoenen wij al met drie mensen zitten in de familie die een verkoudheid hebben...ja, dat zet je ook over met zomaar te zoenen. :-)
| 18:10 |
Dank je, en inderdaad virussen en bacteriën krijgen een 'free ride'
| 07:00 |
ja, helaas zo :-)
| 09:32 |
Leuk om te lezen. hierbij dan maar drie virtuele kussen :) De beste wensen.
| 17:50 |
Dank je wel. Ook voor jou en de jouwen de beste wensen.
| 07:00 |
Nou dan lekker geen gelukkig nieuw jaar, maar toch wel de beste wensen!
| 15:55 |
Ik kan je wel zoenen ;-)
| 16:11 |
nou euh... als je een lekker wijf had geweest met lang blond haar, blauwe ogen, lekker kontje en lange gladgeschoren benen, in een kort rokkie.... euhm... misschien had je dan kans gemaakt... dus... euhmmm... nee dank u... :P
| 16:17 |
Hear hear. Heel goed geschreven. De beste wensen overigens! ;-)
| 14:36 |
Dank je, jij ook ;-)
| 14:42 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen