Nee hoor, Pasen kan helemaal de tyfus niet krijgen

Nee hoor, Pasen kan helemaal de tyfus niet krijgen


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Pasen is namelijk het belangrijkste Christelijke feest van het jaar, en religieuze feesten zijn niet vatbaar voor besmettelijke ziektes. Hiermee heb ik overigens al te veel aandacht gegeven aan de 'blog' die gisteren op de voorkant stond. Over naar belangrijkere zaken, het is vandaag Goede Vrijdag.

Na het kijken van 'The Passion' gisteren zat ik na te denken over de vrijdagplaat, even vergetend dat het vandaag keuzeplaatdag is. Er kwamen twee liedjes bij me op, waarvan eentje, het is uit een door mij hier nog onaangeboorde bron, uit Gezangen voor Liturgie. Het is 'Groter Dan Mijn Hart' het prachtige verstillende lied van Huub Oosterhuis, op muziek gezet door Antoine Oomen.

Toen ik in mijn studententijd 'kerkte' in de Dominicuskerk (een oecumenische Christelijke kerk) werd dit gezang elke Goede Vrijdag te horen gebracht. Het leverde mij regelmatig kippenvel op. Ik wens jullie een goede inspirerende Goede Vrijdag en alvast een zalig/gezegend/vrolijk pasen.Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (15 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik hoop dat jij met je gezin een gezegende Pasen hebt mogen beleven.
Uiteraard heb ik de 'schrijver' van de betreffende 'blog' van repliek bediend.
Pasen is idd het belangrijkste Christelijke feest. Ik heb in mijn verweer degenen die uithalen naar religieuze feestdagen, maar zich niettemin op die dagen ongans vreten, een flinke indigestie toegewenst (tyfus vind ik een te ernstige ziekte om wie of wat dan ook toe te wensen), voor de roeptoeters onder hen gepaard gaand met heftige buikloop.
| 19:36 |
Je reactie heb ik met veel plezier en instemming gelezen. Had er niets aan toe te voegen en ik gunde hem de punten niet, dus heb verder niet meer op hem gereageerd. Wij hadden fijne dagen. Een hoop familie en alles in goede harmonie, dus je hoort mij niet klagen, dank je. Jij goede dagen? Hoe is het met je moeder?
| 19:42 |
Wij hebben de Pasen heel rustig gevierd. Na de kerkdienst direct door naar mijn moeder.
Haar inwonende huishoudelijke hulp heeft normaliter haar vrije dag op zaterdag (want 7e dags adventist) maar het spreekt vanzelf dat zij ook Pasen viert.
De verpleegster die moeder 7 dagen per week verzorgt van 8 tot 12, gaat gewoonlijk op zondag naar de vroege mis. Ons voorstel om haar met Pasen de gelegenheid te geven naar de hoogmis te gaan en dat wij dan voor mijn moeder (en tante die herstellende is van een maagbloeding) zouden zorgen, daar wilde ze niets van weten.
De zuster, de hulp en wij konden dus allemaal naar de kerk, zonder dat de oude dametjes alleen bleven en daarna hebben we samen gebruncht. Mijn moeder leefde helemaal op: het hele gezelschap met hapjes, sapjes en koffie rond haar bed.:)
| 09:15 |
Ik schrok al van de titel van de blog en heb hem niet eens bekeken. Ik schrok ook van jouw titel maar omdat ik je al een beetje "ken" toch aangeklikt en terecht zoals bleek na het lezen. Al ben ik niet praktiserend ik kijk uit principe al niet eens de passion omdat ik het gewoon te ver vind gaan om een bijbel verhaal zo te gebruiken. Ieder zijn mening respecterend daarbij hoop ik dat velen er wel van hebben genoten. Ik wens jou en je gezin hele fijne dagen toe !!!
| 21:17 |
Dank je wel Annet. Jij ook met de jouwe.
| 10:55 |
Die blog heb ik niet gelezen en zal er dan ook niet aan beginnen, ieder zijn ding dan maar zeker, jammer maar helaas soms is iedereen anders, maar deze blog én het nummer vind ik mooi !
Fijn Paasweekend
| 14:59 |
Dank je wel. Jij ook!
| 15:22 |
Ik heb het blog niet gelezen over Pasen en die vreselijke ziekte. Pasen moet gewoon blijven zoals het is en Pinksteren ook, en Kerst al helemaal.
Fijne paasdagen. xxx
| 13:21 |
Ik helaas wel. Dank je, jullie ook hele fijne dagen.
| 13:47 |
Soms maak ik goede keuzes. Merci!!
| 14:04 |
Geniet van je paasdagen !
| 12:07 |
Dank je wel, jij ook.
| 12:08 |
Ik wens jou hetzelfde toe :)
| 21:59 |
Dank je wel.
| 09:15 |
Fijne paasdagen gewenst.
| 21:32 |
Dank jullie wel!
| 21:49 |
Zo ist maar net!
| 17:47 |
Dank u!
| 17:56 |
Happy Easter and God bless you and your family
| 14:33 |
Thank you, likewise.
| 14:35 |
Ik wens jou en je gezin ook een zalig pasen!
| 12:58 |
Dank je wel.
| 13:10 |
Voor jullie ook een fijne pasen!
| 11:59 |
Dank je wel.
| 12:11 |
Ja mooie muziek ook
| 09:46 |
Dank je Johan
| 09:48 |
Bedankt voor je mooie wensen. Jij ook een vrolijk pasen. :)
En ach: zo veel mensen zo veel meningen. Bij mij mag alles eens op de voorkant staan, zo lang de balans maar in evenwicht blijft, zo lang iedere mening eens in het licht komt te staan. Vrije meningsuiting is voor mij zeer belangrijk en blijft belangrijk voor de mensheid in het algemeen.
| 09:33 |
Dank is wederzijds. Vrijheid van meningsuiting is belangrijk, helemaal met je eens. Je hoort mij dan ook geen pleidooi houden dat de blog nooit op de voorkant had mogen staan. Ik laat gewoon een tegengeluidje horen ;-)
| 09:40 |
:)
| 09:45 |
Daar ben ik het mee eens, als dit de nieuwe kwaliteit moet zijn van Yoors, en op de voorkant geplemt word, overweeg ik serieus om er mee te stoppen.
| 09:24 |
Dat zou ik jammer vinden.
| 09:41 |
Het is inderdaad opmerkelijk dat de Christelijke waarde van het paasfeest zo enorm naar de achtergrond geschoven lijkt te zijn. Zalig Pasen.
| 08:32 |
Dank je wel.
| 08:46 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen