Uitgestelde bevrediging......

Uitgestelde bevrediging......


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Mijn allereerste audio-apparaat was een draagbare cassetterecorder, het merk is mij even ontschoten, maar het voldeed prima, ware het niet dat we hem moesten delen, en in een gezin met drie kinderen is dat geen feest. Je kan je de vreugde indenken toen mijn ouders een nieuwe stereo-installatie kochten, en de oude naar mij ging. Dolblij was ik met de pick up annex tuner/versterker en het losse cassettedeck.

En alhoewel de afdankertjes van mijn ouders prima voldeden, wilde ik eigenlijk wel wat meer. Eigenlijk nergens voor nodig, maar ja het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Menig uur heb ik gedroomd van het hebben van een eigen disk jockey waardige installatie. Mengpanelen, versterkers, grotere boxen en een betere platenspeler. Vooral die ene die door elke disk jockey werd gebruikt, de Technics SL 1200 mk 2. De Rolls Royce onder de platenspelers, met een navenant prijskaartje, dus stevig buiten mijn bereik.

De jaren gingen voorbij en de CD deed zijn intrede. Terwijl vrijwel iedereen de vinylcollectie van de hand deed, kon ik mij daar op de een of andere manier niet toe zetten. Toen de stereotoren moest worden vervangen, kwam er toch weer eentje met een platenspeler. Weliswaar een Technics, maar niet de nog immer verlangde SL 1200. En toen kwam dit voorjaar het moment dat alles samenkwam. De belastingteruggave kwam binnen, de oude platenspeler speelde door een versleten snaar de platen af alsof het de achtergrondmuziek van een spookhuis betrof en op e-Bay trof ik een tweede hands exemplaar aan. Het moest vanuit Spanje komen, en je weet het maar nooit met die internetaankopen uit het buitenland, maar hé, live life to the edge.

De bestelling geplaatst en toen kon het wachten beginnen. Al snel kreeg ik een track and trace link van e-Bay, maar al wat er gebeurde, geen vorderingen in de verzending. De twijfel begon aan me te knagen, ik zou toch niet opgelicht zijn? Een korte zoektocht op internet naar de naam het koeriersbedrijf bracht me op hun site. Na enig zoeken kon ik de zending volgen het pakketje moest inmiddels via Madrid en Barcelona in Brussel zijn gearriveerd. De volgende dag was het pakketje volgens de site op een distributiepunt bij ons in de buurt, gereed om de volgende dag te worden bezorgd. De informatie op de site was echter niet up to date......

Want nog diezelfde dag belde mrs Referendaris met de mededeling dat er een pakket was bezorgd, dat die erg zwaar is en van ver leek te komen. Thuisgekomen van mijn werk het pakket opengemaakt, en jawel hoor, na ruim 32 jaar ging eindelijk de lang gekoesterde wens in vervulling:Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (17 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Wat leuk voor je!
| 10:59 |
Ooh wat heerlijk voor je, heel veel plezier ermee, geniet ervan
| 12:49 |
Geweldig! En nu genieten!
| 14:32 |
Dat is leuk zeg ^-^
| 17:08 |
Mooi voor je dat het dan toch nog gelukt is! Zelf heb ik er één, niet zo'n dure, maar lijkt behoorlijk op die van jou. Maar dat is vast niet vergelijkbaar.
| 14:41 |
En nu te bidden dat de buren niet gaan klagen over geluidsoverlast ;-) Veel plezier er mee!
| 09:14 |
Mooi geschreven Referendaris, maar eh... Wat een prachtig apparaat zeg!! Wauw!
| 16:11 |
Nog jaren luisterplezier ;-)
| 17:31 |
Heerlijk als dromen uitkomen. Ik durf het haast niet te vragen.... Doet -ie het ook?
| 21:31 |
wow.. Super, zo zie je maar dat op wensen geen houdbaarheidsdatum zit! :-)
| 15:26 |
Wauw gave blog, ik weet ook nog goed de cassette bandjes geweldige tijd. en de platenspeler ook het heeft toch wat.
| 15:11 |
Vind het heerlijk!
| 10:41 |
Ooh dat is super!
| 12:26 |
Zeker weten!
| 10:41 |
Dat is een mooi hoogtepunt!
| 07:33 |
Absoluut!
| 10:39 |
Absoluut!
| 10:41 |
dat moet een zalig moment geweest zijn, leuk voor je veel plezier ermee
| 19:35 |
Ja, was super. Dank je wel.
| 20:29 |
Gaaf!!! Heel veel uurtjes draai plezier gewenst.
| 18:45 |
Dank je wel, er zijn er al veel geweest, en er komen er hopelijk inderdaad nog velen.
| 20:29 |
Nou geniet van de plaatjes zou ik zeggen :-)
| 16:28 |
Dank je wel, dat doe ik tussen de bedrijven door volop.
| 16:36 |
een heel verschil met spotify dat ik gebruik :)
| 16:14 |
Absoluut! Het heeft allebei zijn charme.
| 16:16 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen