×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Ik weet het even niet

Ik weet het even niet


Ik zou wel eens willen schrijven over momenten in mijn leven dat ik het even niet weet. Dat de realiteit bijna niet te accepteren is en dat het niet gaat zoals ik gehoopt of verwacht had. Op zulke momenten wil ik het liefst alles stil leggen wat ik niet kan overzien, zodat ik weer adem kan halen. Met sommige situaties kan dat maar met sommige ook niet. De controle verliezen of het idee te hebben dat ik het niet aan kan of dat het weer mislukt zijn de grote boosdoeners. 

De angst is er ook om aan te geven dat ik het eigenlijk niet overzie en dat het boven mijn pet groeit of om te zeggen dat het mij niet lukt. Dit aangeven  weet ik niet of dat vermijdingsgedrag is of dat ik nog steeds aan verwachtingen wil voldoen. 

Sowieso aangeven dat ik bang ben, is voor mij één van de moeilijkste dingen. Terwijl als ik het niet uitspreek of probeer weg te drukken  het groter wordt. Voor het eerst heb ik onlangs mijn angst uitgesproken op het moment dat ik bang was. Ik wist niet waar ik bang voor was , maar ik heb het wel gezegd. En ook al was de angst niet weg toch werd het minder en kon ik het moment beter aan.

Ik probeer wel eens aan mensen uit te leggen hoe mijn angsten voelen, maar er zijn maar weinig mensen die zich daar een voorstelling van kunnen maken, lijkt het. Het is een paniek die lijkt op controle verliezen over je mind .  Zover heb ik het nog nooit laten komen alhoewel ik wel een idee heb hoe dat zou kunnen voelen. 

Mijn angsten zitten rondom iemand missen, iemand kwijt te raken, verbinding aangaan, falen en de angst voor mijn schaduw kanten. 

Het bijzondere is dat toen ik vorig jaar begon met schrijven dat ik helemaal niet bang was terwijl het helemaal nieuw was voor mij. Ik was uit mijn comfort zone gestapt zoals ze dat tegenwoordig noemen en ik voelde me vrij en was in tijden niet zo gelukkig geweest.

En nu zat er een tijdje een blokkade op. Mijn energie stroomt niet goed . Er zijn teveel afleiders op dit moment. Sommige heb ik niet in de hand en een andere afleider is een verplichting. Die laatste legt mij nog het meest lam en maakt mij verdrietig.  Ik wil me eigenlijk tot niets meer verplicht willen of iets moeten. Hierop zit een allergie. Waarschijnlijk omdat ik het teveel heb gedaan, maar ik weet niet zeker of dat het is.

Hoe ga ik daarmee om? Mijn focus richten op wat ik wel leuk vindt zodat de rest naar de achtergrond gaat of zeggen dit lukt of gaat niet? Ik weet het echt niet.

Ik zag een quote waarin staat: " Er ligt iets moois in het verschiet als je besluit om de dingen waar je niet blij mee bent los te laten ". Bedoelen ze daarmee " stop" zeggen of  het juist proberen even te accepteren omdat ik dan in mijn geval niet weet waar het financieel eindigt of het even accepteren en daarnaast doorgaan met leven ? Ik weet het even niet.

Dat is lastig voor een persoon als ik die graag de controle houdt en een sterke eigen wil heeft. Dat maakt de realiteit accepteren een hele uitdaging.

ik weet het dus even niet en als zo'n moment zich aandient dan kom ik bij een onzekerheid terecht die me verdrietig maakt.  Dit is een deel in mij dat nog heel klein is en moeilijk kan vertrouwen of keuzes kan maken. Uit angst om het niet goed te doen. 

Ik heb nog steeds de hoop en/of het verlangen om in deze periodes op iemand te steunen. Ik heb dan enorme behoefte aan geborgenheid, troost en geruststelling. Aan de andere kant voelt die afhankelijkheid niet fijn als het er niet is terwijl ik het wel gehoopt en verwacht had. Dan word de realiteit nog lastiger om te zien en op zoek te gaan naar mijn eigen kracht of andere hulp.

Ik las ook nog een quote dat de kracht niet zit in stellige antwoorden. Dat het juist een kracht is als je zegt: "Ik weet het niet" en dus probeert niet meer zwart/wit te denken.

Nou bij deze.....

Liefs Renate 

help

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties