×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
Innerlijke rust is mijn diepste verlangen


Het gevoel dat alles samenvalt, het gevoel dat ik volledig kan vertrouwen op dat wat gebeurt; het gevoel dat ik nergens anders zou willen zijn dan waar ik nu ben; het besef dat ik niemand anders zou willen zijn dan wie ik nu ben en het besef dat ik het niet anders zou willen doen dan de manier waarop ik het nu doe. Dat alles klopt. Ik vertrouw erop dat Iedere keuze die ik nu maak de juiste is. En ik hoef niet verder te kijken dan een volgende stap. Dat brengt mij de ultieme Innerlijke rust.

Voordat ik dit besefte, was ik op zoek naar rust buiten mezelf en heb ik van alles geprobeerd. Ik heb het gezocht in een relatie, in werk, in onderweg zijn, uiteten en ga zo maar door. Maar als dat ene moment was afgelopen, dan kwam de Onrust weer en wilde ik dus meer van die momenten. Mijn rust bleef afhankelijk van factoren buiten mezelf en dat voelde niet fijn. Iets in mij zei, dat deze manier van leven niet naar de rust zou leiden waar ik zo naar verlangde, maar ik wist niet hoe het anders werkte. Totdat het mij zo tegen ging staan en mij zo frustreerde. Toen besefte ik dat ik het echt anders wilde.

Ik wil altijd kunnen terug keren naar Innerlijke Rust als ik daar behoefte aan heb. Ook al zijn de omstandigheden niet zoals ik ze misschien zou willen. Ik wil niet meer afhankelijk zijn van mijn omgeving om deze rust te voelen en het is mij gelukt!

Het is mij gelukt, omdat ik besef dat alles er al is wat ik echt nodig heb! Ik train mezelf elke dag om te zien wat ik allemaal “bezit”; waarover ik kan beschikken en wat ik allemaal gratis en voor niets krijg in het leven. En dan heb ik het niet over de materiële dingen. Ik heb het over de liefde om mij heen en in mijzelf. Ik heb het over mijn hart die zich de hele dag een slag in de rondte pompt om bloed door mijn lichaam te laten stromen; ik heb het over mijn longen die de hele dag schone lucht naar binnen halen; dat mijn ouders nog leven en dat ik ze kan zien en bellen als ik dat wil; dat mijn kind vanmiddag uit school komt van zijn 1e dag op de Middelbare School en dat ik dat kan meemaken; dat ik een dak boven mijn hoofd heb; dat er geld is zodat ik die goede voeding kan kopen die goed voor mij is; dat ik tijd en ruimte heb voor mezelf. En zo kan ik wel doorgaan. Ik richt mij op Genoeg. Er is Genoeg en ik heb Genoeg.

Voordat ik aan mijn dag begin, lees ik dit lijstje elke dag en ik vul het aan met nog meer Genoeg. Nu ik dit blijf herhalen, verandert er echt iets in mijn leven. Ik ben gestopt met Forceren; ik ben gestopt met Volhouden; ik ben gestopt met Doorbijten; Ik ben gestopt met vechten met het Leven. Ik heb nu de Intentie om elke dag het leven te leven met de minste weerstand. Ik besef nu dat dit de enige weg is naar Innerlijke Rust.

En ja, het is fijn om materiële dingen te kopen en te hebben of op vakantie te gaan, maar het is vergankelijk. En vakantie heeft pas echt waarde als je er niet naar toeleeft, maar elke dag intens leeft en Dankbaar bent. Ik besef dat als ik dankbaar ben, er meer kan ontstaan. En tegelijkertijd besef ik dat ik al in Overvloed leef. Het leven is al geweldig. Dus kom maar op met de volgende stappen, die ik kan gaan nemen!

Het enige wat ik meer en meer verlang, is dat ik deze manier van Leven nog meer toepas. Ik uit mijn verlangens en ik laat ze los. Dit loslaten zorgt uiteindelijk voor Magische Manifestaties. Ik voel dat er om mij heen samen met mij wordt "gewerkt" om mijn verlangens te creëren en te realiseren.

Ik verlang dat ik me nog bewuster word van al het moois dat het leven biedt. Dat ik elke dag meer besef wat een Uniek Persoon ik ben, die vol zit met talenten zoals ieder ander mens. En dat ik deze talenten ten volste tot uiting breng. Ik weet zeker dat de Innerlijke rust dan zal groeien en groeien.

Liefs Renate Hartje

expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts