×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Hork op de weg

Hork op de weg


Wat een streberige mensen heb je toch in het verkeer, in het dagelijks leven ook hoor, maar dat wordt ooit nog eens een ander verhaal, nee, nu even over die pietepeuterigjes in het verkeer.

Sommige automobilisten snappen het niet of willen het niet snappen. Die hebben het handboek met verkeersregels op hun miezerige schootjes liggen volgens mij. Grimmige blik in hun ogen, hahaa watch me, look out, iedereen aan de kant, hier komt 'mister know it all', ach ach, ik vind dat toch altijd zo sneu. Maar goed, ik rij dus in een naburig dorp in een toch al vrij smalle straat met rode fietsstroken aan weerskanten en zesentachtig wegversmallingen op een stukje van pak m beet nog geen vijfhonderd meter, niks mis mee, want het is inderdaad een onoverzichtelijke weg met veel zijstraten. Dus hoe hard zul je daar rijden? Dertig max. En je bent al op je hoede voor al die straatjes van rechts, want jaaaahaaaa, zucht, rechts heeft voorrang, ik wéét het.

Enfin, ik rijd dus met een slakkegangetje door die wegversmalling en pal daarachter is een straat aan de rechterkant. Ik hou m strak in de gaten want ze willen er nogal eens uit komen zeilen daar. En dat mag, ze hebben nu eenmaal voorrang, maar meestal doen ze dat als ze zelf rechtsaf gaan en dus vóór je komen te rijden. Nee, wat gebeurt er nu, ja hoor, weer zo'n zeilerd, alle zeilen gehesen, de fok staat strak en de vlaggen klapperen aan bakboord in de wind, hij trekt nog net geen zog in het asfalt. Vermaakt om zijn jeugdig enthousiasme trap ik op de rem en kom keurig tot stilstand om Captain Iglo voorrang te geven. Met gierende banden remt hij af en schiet half de weg op, maarrr hij draait dus mìjn kant op. Ok? Ik sta in het midden van de weg, met het kontje van de auto nog half in de wegversmalling. Wat wil je nu man? Moet ik achteruit ofzo?

Hij laat zijn Love Boat nog n metertje doorrollen en nu staan we dus bijna neus aan neus. Ik zie de stoom bij die van hem er bijna uitkomen. Hij maakt een denigrerende zwaaibeweging, van 'Wat doe je idioot? Achteruit jij'. Jahaa, toedeledoki, ik heb niet met je geknikkerd. Tuurlijk heb je voorrang als je van rechts komt, maar op deze manier is het niet te doen en als je n beetje verkeersinzicht hebt, dan laat je degene die rechtdoor gaat voor gaan, want je kunt nu eenmaal niet met zn tweeën de wegversmalling door, daar heet het dan ook een wegverSMALling voor.

Ik ben eigenwijs, ik ga níet achteruit, klaag me aan voor mijn part, en ik trek ook een klein beetje op. Captain Iglo loopt nu rood aan, ik buig me iets naar voren om hem goed te kunnen bekijken en zie volgens mij een dikke ader op zijn voorhoofd opkomen, gos zou ie daar last van krijgen? Hij blijft pertinent staan, we zitten in een impasse, want ik blijf ook staan, tja. Ok, er moet dus iets gebeuren want anders staan we hier nog totdat de avondzon de lucht rood kleurt, dus ik schat de situatie even in, draai m’n stuur helemaal naar links, geef n klein beetje gas en met mijn ieniemienie autootje manouvreer ik met een stralende glimlach om hem heen.

Zo. Opgelost. Met een uiterst overdreven gebaar van mijn kant gooi ik even mijn haar naar achteren en wuif hem breed lachend nog even na. Doeii, jij ook een fijne dag en een behouden vaart! Ik zie in m’n achteruitkijkspiegel dat ie ook nog even naar mij zwaait, met z’n middelvinger, de schat...
Ingeborgenzwerm
Geweldig geschreven, met een brede glimlach gelezen, schoot echt in de lach, Captain Iglo, haha, hoe verzin je het.
10-05-2017 01:37
10-05-2017 01:37 • 1 reactie • Reageer
Ria Rie
Thanks! Leuk om te horen :D
10-05-2017 16:41
10-05-2017 16:41 • Reageer
Naturefreak
Ik ben dol op 'happy ends' :)
06-05-2017 00:20
06-05-2017 00:20 • 1 reactie • Reageer
Ria Rie
Haaha ik ook :P
06-05-2017 18:01
06-05-2017 18:01 • Reageer
Albert van den Berg
Leuk verhaal, jij een lach dag en hij een pest humeur, maar waar je zelf voor kiest.
29-04-2017 15:06
29-04-2017 15:06 • 1 reactie • Reageer
Ria Rie
Haahaha echt he, altijd haantje de voorste zijn kan ook zo z'n nadelen hebben hihi ;)
29-04-2017 15:48
29-04-2017 15:48 • Reageer