×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Dagindeling met een mindere stemming

Dagindeling met een mindere stemming


Dit is een onderwerp wat ik vaak tegenkom in mijn omgeving. Vooral als je een tussenjaar hebt in combinatie met een mentale ziekte is dit erg lastig.

Maar daginvulling vinden als je moe bent en geen energie hebt is erg lastig.

Dus hierbij vertel ik hoe ik het doe:

Zelf heb ik nu een tussenjaar. Vanaf januari zit ik weer fulltime thuis en dat is erg lastig voor mij. Dit komt door mijn dystymie en eetstoornis. In het begin zat ik alleen maar binnen en viel ik terug in mijn oude patronen. Dat was niet zozeer niet eten, maar meer het ‘de-hele-dag-op-bed-liggen-en-series-kijken-en-overdenken’-patroon. Dit deed me niet goed, hierdoor kwam ik juist op mijn eetstoornisplannen uit en voelde ik me erg verdrietig, boos en neerslachtig.

Ik ben nu op zoek naar oplossingen en het helpt me wel.

Ø Variatie in de dag

Wat ik vooral probeer te doen is de hele dag wat meer dingen te doen. In het begin was het dus vooral op bed liggen met mijn laptopje. Maar op een gegeven moment pakte ik mijn camera, journal, tekenblok en het wandelen erbij. En dat helpt echt om gewoon even je gedachtes te verzetten. Oude hobby’s oppakken en kijken hoe het loopt.

Ø Dagje weg

Als ik me echt niet fijn voel thuis ga ik even een middagje of dagje weg (en nee daar valt therapie niet onder). Dan koop ik bv gewoon een spoordeelkaartje en dan ga ik naar vriendinnen toe, die wat verder weg wonen. Samen de stad in, kletsen, winkelen en wat drinken. Hier vrolijk ik van op en als ik thuis kom is de stemming ook beter.

Ø Even boodschappen doen

Ga gewoon even het dorp/de stad in om wat boodschapjes te doen. Desnoods voor het eten, maar het kan ook voor jezelf. Dan ben je onder de mensen, maar ook alleen. Dus heb je geen stilte, je denkt aan je bezigheden en maakt (misschien) contact met andere mensen.

Ø Vrienden/vriendinnen bezoeken

Het is erg belangrijk, voor als je niet zo lekker in je vel zit, toch sociale contacten te hebben. Je gaat anders erg snel isoleren en dat werkt tegen je. Spreek met iemand af die bij jou in de buurt woont. Gezellig kletsen, drinken, film kijken, of iets dergelijks dat maakt de dag al snel wat beter.

Ik wil jullie heel veel meer tips geven en vertellen hoe ik dingen aanpak.

Stel me gerust vragen en ik schrijf er over.

Veel liefs
_PetitCorbeau_
Heel veel beterschap! en goed geschreven!
20-04-2017 15:22
20-04-2017 15:22 • Reageer
Kimberly Derksen
Wauw mooi artikel
20-04-2017 13:16
20-04-2017 13:16 • 1 reactie • Reageer
Rianne
Dankjewel :)
20-04-2017 13:24
20-04-2017 13:24 • Reageer
Annelies Wetzelaer
Je bent heel sterk! Ikzelf heb ook jarenlang met een eetstoornis gevochten, dus ik weet maar al te goed hoe je je voelt. Ik was ook een serie-junkie en ben daar mee gestopt, van de ene dag op de andere. Een dagindeling plannen is inderdaad heel belangrijk om je gedachten te verzetten. Frisse lucht en een leuke hobby hebben mij vooral geholpen. Elke dag lukt beter dan de vorige, dat geeft je kracht en moed.
20-04-2017 13:14
20-04-2017 13:14 • 1 reactie • Reageer
Rianne
Heel erg bedankt voor je reactie ^^ Ik ga het ook weer proberen vandaag. Heel veel sterkte♥
20-04-2017 13:16
20-04-2017 13:16 • Reageer