×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
Weekje mee


Ik neem jullie weer een weekje mee. Dit is het weekje van dinsdag 13 juni tot en met dinsdag 20 juni. Ik heb allemaal verschillende activiteiten en afspraken gepland voor deze week, dus er gebeurt wat meer. Ik hoop dat jullie het leuk vinden.

Dinsdag 13 juni

dinsdag13juni

De laatste weken word ik erg vroeg wakker, deze dag dus ook. Ik heb mijn eetstoornis gelijk uitgedaagd. Na het ontbijt ben ik alleen naar de sportschool gegaan (laat ik even duidelijk maken dat ik al 3 maand? Niet naar de sportschool ben geweest, ik had er geen zin in). Waarom is dit een uitdaging? Ik vind het enorm eng om alleen te gaan, omdat ik dan geen afleiding heb van de anderen die bij me zijn. Dus ik ben alleen gegaan. Ik heb voor een virtuele yogales gekozen. Ik moet zeggen dat het me echt goed deed. Je bent zo erg met je houding en adem bezig dat je niet let op de rest. Ik wil het vooral doen om mijn conditie op te krikken, te kunnen genieten en te leren ontspannen. Na een uurtje voelde ik me zoveel beter. Wel enorm last van mijn benen en ik had trek, maar het voelde zo goed in mijn hoofd. Thuis gekomen heb ik mijn tussendoortje genomen en bijgegeten voor het sporten. Dat voelt ook weer zo goed om nog even keihard in de eetstoornis haar gezicht te slaan. Rianne 1 – Anorexia 0

Ik wilde die middag weer even gaan bloggen over mijn opname in Smilde, maar omdat ik me niet helemaal goed voelde door een voorval heb ik het toch niet gedaan. Ook omdat ik er erg verdrietig van wordt om er weer aan terug te denken. Ik schrijf het op mijn eigen tempo en zie wel of ik het online zet of niet. In plaats van wat bloggen ben ik met een vriendin gaan bellen en heb ik de film ‘The perks of being a Wallflower’ gekeken. Erg mooie film, ik raad hem erg aan.

Daarna heb ik gegeten met mijn zusje. Ze moest op tijd weg want ze had een gala en ik ben eventjes mee geweest om haar weg te brengen.

Voor het slapen gaan ben ik nog even wat dingetjes gaan opschrijven voor therapie en toen ging ik richting bedje.

Woensdag 14 juni

Woensdag 14 juni

Ik had weer therapie in Zwolle. In de trein heb ik was gelezen om wat te ontspannen. Zo erg fijn is dat  in de stiltecoupé. Het was een goede sessie, mijn therapeute en ik zijn erg positief. We hebben ook mijn behandelplan ondertekent, ik kan er dus weer keihard tegenaan.

Ik wilde niet weer haasten om naar het station te gaan, dus ik ben rustig gaan lopen en op de omgeving gaan letten. Het was erg lekker weer! Ik probeer echt meer naar buiten te keren en te genieten van wat er allemaal is. Dat is me wel goed gelukt. Ik heb de trein gemist, maar ik ben wel samen met mijn vriend met de volgende trein teruggegaan. In de trein kreeg ik te horen dat mijn zusje GESLAAGD is! Zo ontzettend trots! Teruggekomen in ons dorpje ben ik even bij hem wat buiten gaan drinken. Erg gezellig. Goede gesprekken gehad en gelachen. Rond 15.00 uur ben ik weer naar huis gegaan. Ik heb mijn spullen gepakt en heb gepland voor morgen, positieve puntjes opgeschreven, geblogd en een serie gekeken.

Omdat mijn zusje geslaagd is zijn pappa, mijn zusje en ik uit eten geweest. Het was erg gezellig en lekker. Beetje veilig gekozen, maar het is toch altijd weer een uitdaging. Ik ben enorm blij met hoe ik het heb aangepakt in vergelijking met een paar jaar geleden.

Thuis gekomen direct gaan slapen, ik was kapot.

Donderdag 15 juni

Deze ochtend had ik fysio. Ik mocht weer oefenen op de ®flexchair. Het ging best goed! Daar voelde ik me tevreden over. Voor de rest heb ik die ochtend lekker gelezen en uitgerust.

Tijdens en na de lunch ging ik op internet rondsnuffelen naar ideetjes voor het inrichten van mijn kamertje. Ik kreeg er zo veel zin in. Ik ben daarna maar op de fiets gestapt en heb ik een aantal winkeltjes gekeken naar schoolspulletjes en nog meer inspiratie voor mijn kamertje (En ik moest even bij de Bruna naar de boeken kijken, omdat ik gewoon van boeken houd).

Aan het eind van de middag werd ik opgehaald door m’n vriend. We hebben samen gekookt en buiten gegeten. Lekker relaxed. Nog wat gekletst en toen weer naar huis.

Vrijdag 16 juni

Vrijdag 16 juni

Ik had om 8:00 uur een afspraak dus ik moest er vroeg uit. Het fietsen naar die afspraak was echt super fijn. Heerlijk rustig, niet zo warm, je hoorde de vogeltjes en de zon scheen. Daar kan ik echt van genieten. Na de afspraak terug gefietst en niet veel bijzonders gedaan.

’s Middags had in nog een afspraak bij de tandarts. Daarna heb ik mijn tas ingepakt en gekookt. Na het eten ben ik naar een vriendin gegaan en hebben we nog even gewandeld. Daarna op de fiets naar scouting. (Ik heb op scouting gezeten voor een paar jaar) Daar hebben we rond het kampvuur gezeten en pannenkoeken gebakken (ik heb niks gehad, ik durf het nog niet).

Zaterdag 17 juni 

zaterdag 17 juni

Ik heb voor het eerst in tijden echt uitgeslapen, dus ik stond best laat op. Mijn ontbijt en tussendoortje heb ik toen in een keer gedaan, het is toch niet veel. Alleen ik moest over een uur alweer lunchen, want ik zou rond 13:00 uur gaan sporten met een vriendin, en ik zat nog vol en ik had geen honger. Ik dacht: ‘Ach, laat ook maar. Ik improviseer wel even voor een keer, dan laat ik de lijst wat los. Dan wordt mijn tussendoortje wat groter.’ Zo gezegd zo gedaan. Het sporten was erg fijn en het ging goed! Dat geeft me wel voldoening. Dat moet ik natuurlijk wel weer bij-eten dus dat heb ik gedaan. Daarna ben ik van huis gewisseld. Ik heb toen nog gewandeld met Prince, gegeten en een serie gekeken.

Zondag 18 juni

zondag 18 juni

Ik heb weer een ochtendwandeling gemaakt met Prince, heerlijk. Lekker warm en rustig.

Na de lunch heb ik me ingesmeerd (het was gewoon rond de 30 graden :o ) en ben ik op de fiets naar een vriendin gegaan. Ik leer steeds rustiger te fietsen dus ik had niet zo veel last van de warmte, want ik had ook nog een windje erbij.

Bij mijn vriendin hebben we gekletst en samen The Vampire Diaries finale gekeken. Het was zo fijn om dat weer te doen. Lekker bijkletsen over hoe alles loopt en weer herinneringen ophalen. Ik kreeg ook te horen dat ze het fijn vond om de ‘echte’ Rianne te zien. Dat vind ik zo motiverend om te horen, minder eetstoornis en meer Rianne. Het is dus echt te zien en te merken. We willen weer vaker afspreken en dit soort dingen doen als het kan. Ja, ik heb genoten. Het was erg gezellig en fijn! Dankjewel L!

Maandag 19 en Dinsdag 20 juni

Maandag en dinsdag 19 en 20 juni

Ik ging vanaf maandag twee dagen bij mijn vriend verblijven. We gingen onze vier maand vieren door leuke dingen te doen. Maandag ‘s ochtends hebben we het spel: ‘Keep talking and nobody explodes’ gespeeld. Zo leuk ^^ Na de lunch gingen we naar de jumbo voor het avondeten en om een challenge van mij te doen. De uitdaging was: ga blanco naar de supermarkt en kies zelf een koek. Mijn vriend heeft me nog nooit zo in mijn eetstoornis gezien. Ik was zo enorm onrustig en ik wilde niet. Ik kon gewoon niks pakken. De Eetstoornis en ik waren in een enorme strijd. Allemaal gedachtes vlogen door mijn hoofd. Ik ben weggelopen en toen ben ik gelijk het avondeten uit gaan zoeken. Na het zoeken hoopte ik dat mijn vriend het was vergeten, maar dat was niet zo.. Dus ik heb alsnog een koek gepakt. Thuis gekomen wilde ik hem eten als snack, maar de eetstoornis was zo erg aanwezig dat ik ervan schrok. Ik heb echt al een half jaar niet meer zo erg last van mijn eetstoornis gehad. Ze schreeuwde en ik kon alleen maar naar die koek kijken. Mijn hoofd was een zooi en mijn lichaam kon niet rustig worden. Ik heb de koek weggelegd en wat anders gepakt. Wel wat minder dan een echte koek, maar ik moest in ieder geval wel wat eten. Anders zou ik nog meer toegeven aan de es en zou zij meer ruimte gaan pakken. Vervolgens heb ik het met mijn vriend besproken en ben ik wat rustiger geworden. Als afleiding gingen we nog even een film kijken. Dat heeft me zo erg geholpen! Dat delen van wat er gebeurd en afleiding zoeken.

Na het avond eten zijn we naar een plas geweest. Ik heb mijn bikini aangetrokken met een jurkje er overheen met het idee dat, als ik het durfde, ik wel zou kunnen zwemmen. Grote overwinning: Ik heb gezwommen! In 4 jaar ofzo?! En het was zo fijn om eindelijk weer eens het water aan te raken.

Dinsdag zijn we met z’n tweetjes naar de dierentuin geweest en dat was zo erg gezellig en leuk. Ik heb echt genoten van die twee daagjes.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om dit weer te lezen!

Liefs, Rianne.
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts