×

Yoors


Inloggen
×

Yoors140    Anderen

140    Anderen


 De ander, is niet wie jij bent, de ander is totaal verschillend en toch doen we ons best om die ander aardig te vinden, van te houden. Het wordt pas naders als we die ander gaan volgen, gelijk willen maken, dat ik mij aanpas aan de ander, dat ik meeloop met die ander, dat ik doe wat die ander van me verwacht. Maar ik ben die ander niet, ik mag mezelf zijn.

 Wat is dat toch dat we de ander na apen, nadoen, dezelfde dingen doen, de merken kleding kopen, overal in volgen.

Nu hoor ik je denken maar dat doe ik niet hoor, ik volg mezelf, maar als ik je nu verteld dat je het niets eens beseft dat je het doet. Soms net iets anders, maar toch volg je de vele mensen die dat doen, als je totaal anders bent, dus op niemand wilt lijken kan je dat dan zien, voelen.

Mensen die zich anders kleden, welk commentaar geef jij daarop? Mensen die anders leven, wonen, nergens om geven, totaal anders zijn, ze zijn er hoor, oordeel jij dan?

 

We willen allemaal uniek zijn en ons ook zo gedragen, we weten alleen niet meer dat we al unieke zijn in wie we zijn. Maar toch zetten we iemand anders neer, door kleding, uiterlijk en denken dan dat we uniek zijn, anders zijn.

We oordelen over hele grote groepen anderen, kijk om je heen, kijk naar het nieuws, maar ook oordelen we over één persoon, een leider van een land, van een organisatie. We vinden onszelf vaak veel beter dan de ander, op school, in je vrienden groep, op je werk, beter in wat we bereikt hebben, we vinden onszelf zo goed dat we het ontkennen dat we goed zijn.

 

We laten anderen niet toe in ons leven omdat ze afwijken van ons denkbeeld hoe een ander moet zijn volgens mijn denkwijze. Als we ons bedreigt voelen, anders denkend zijn, anders gericht zijn, door iets waar we niet mee om kunnen gaan, dan sluiten we de ander buiten.

We zitten vast in onze overtuigingen, meningen, ons geloof of geen geloof, verwachtingspatronen, we hebben direct een oordeel over de ander.

En toch zeggen we ik ben er voor de ander, we helpen de ander, sterker nog we dringen ons op aan de ander.

We laten merken dat we de ander willen helpen, sterker nog kunnen genezen, veranderen. Ik kan je helpen omdat ik een gave heb en jij niet, ik heb een inwijding gehad, ik werk met Engelen, ik wordt begeleid door opgestegen meesters, de vreemdste dingen hoor ik.

 

 Mensen die mij kennen weten dat ik dat ook allemaal heb gedaan, maar door het te onderzoeken heb ik dit allemaal achter me gelaten, ik reik nu alleen maar iets aan.

Ik kwam er achter dat het allemaal heel anders is, maar ja ik ben ook een van de anderen en oordelen ja hoor dat doe ik ook nog steeds maar veel minder en ben me direct ervan bewust en ik onderzoek het. Accepteer de ander zoals die is en geef de ander de ruimte, zoals ik altijd zeg mijn deur staat altijd open.

 

R v Meerten

18-09-2017

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken. Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.