×

Yoors


Inloggen
×

Yoors152    Jij moet mij gelukkig maken

152    Jij moet mij gelukkig maken


 Verwachtingspatronen naar een ander toe, ik had er ook boven kunnen zetten jij moet mij beter maken. Maar ja we zijn allemaal op zoek naar geluk, maar wat is geluk, heel eerlijk gezegd weet ik het echt niet. Waarom niet? Omdat het voor iedereen anders is, wat mij wel opvalt is dat iedereen vaak geluk verward met een leuk of fijn moment.

Je kan je misschien wel goed voelen en blij zijn, maar dat is anders als geluk, voor mij is het een moment dat niet te beschrijven is. Gewoon een gevoel wat niet is uit te leggen, een heel kort moment, maar zo intens.

 Is het geluk als je een grote prijs wint, nou ik zou dan zeggen zo ik heb een meevaller zeg, daar ben ik heel blij mee, dat kan ik nu heel goed besteden. Maar goed, geluk vullen we in naar onze eigen behoeftes en dat is prima zolang het maar eerlijk is naar jezelf.

Want zeg nu zelf wat heb je eraan als je jezelf ermee voor de gek houd, daar heb je alleen jezelf maar mee, toch?

Nou ik denk dat het wel zo is als je dat altijd doet je steeds maar denkt dat je geluk hebt of gelukkig bent. Maar wat als het geluk wegvalt?

Een relatie die stuk gaat, 

 Een nieuwe relatie, ik ben helemaal verliefd op jou en jij moet mij gelukkig maken, we gaan eisen stellen of de rollen verdelen jij doet dit en ik doet dat. We doen dit omdat we in een vorige relatie ergens tegen aanliepen wat we niet willen, we hebben een lijstje waar de ander aan moet voldoen.

Zo maken wij de ander dus slaaf van ons geluk, jij moet mij gelukkig maken dan maak ik jou gelukkig. Ja als het zo zou werken waren we inderdaad allemaal gelukkig, blij, vrolijk en was er vrede in ons.

 Wat geluk is, ja wetenschappelijk een stofje waardoor je, je prettig voelt euforisch, super, iedereen zal er een andere benaming aan geven. Geluk is dus voor iedereen anders, hoe kan het toch dat er zo achter aan rennen, we zoeken overal en het is eigenlijk iets aan het worden wat niet bestaat. We doen iets bijzonders en we roepen het maakt me zo gelukkig.

Nee geluk is ongrijpbaar geworden doordat we ernaar op jacht zijn gegaan en de pret industrie gaat er volop in mee, het maakt ons niet meer uit wat we doen als we het maar doen. Naar resultaten kijken we niet meer en als we het zat zijn of niet meer boeiend vinden dan is er wel weer wat nieuws wat we kunnen gaan doen.

We rennen ons rot en weten niet meer waarachter we aan rennen, daardoor verliezen we het contact met de partner en roepen dan jij maakt mij niet meer gelukkig en we zien niet dat we het zelf veroorzaken

 

R v Meerten

20-11-2017

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Beloon de maker en jezelf

Word lid