×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
165    Wat is dat nu weer, Mindfulness

165    Wat is dat nu weer, Mindfulness


 Mindfulness is bewust en zonder oordeel aandacht sturen naar het huidige moment

Bewust leren leven in het hier en nu. Dat helpt de kwaliteit van het leven te verbeteren en op een andere manier om te gaan met je pijn, stress, angst of anderen klachten

 MF is ontzettend populier tijd voor mij om eens te kijken wat het nu werkelijk inhoud maar ook wat het oplevert. Want dat is voor mij altijd het belangrijkste, het resultaat mag voelbaar zijn en nog belangrijker is kan je dit elke dag doen in je eentje.

 Mijn vraag aan mijzelf is altijd, wat wil een situatie mij laten zien, wat verteld het mij en waar sta ik op het moment in het leven.

 MF is bewust :  bewust zijn, hoe doe je dat, ja dat leer je, maar als je iets leert dan moet het, vaak zijn we niet eens bewust met iets bezig en zonder oordeel aandacht sturen: niet oordelen, dat zal niemand lukken, je oordeel over je aandacht is al een vorm van dwang, ik moet dat is wat we denken, het lukt me niet om bij mijn aandacht te blijven naar het huidige moment: dat is dus het nu moment, weet je dat je niet eens in het nu moment kan zijn, dat het nu moment niet eens bestaat, het kan niet bestaan omdat het voorbij is als je er denkt te zijn. Ons denken (ego)  verteld dat alles mogelijk is bewust leren leven: wij mensen kunnen niet bewust leven, dat is weer het denken die dat vertelt we zijn zo snel afgeleid dat we eigenlijk niet leven  en ja weer (aan) leren te leven.

 In het hier en nu: wat ik net al aangaf het kan niet.

 Dat helpt de kwaliteit van het leven te verbeteren: het helpt, maar wat moet je ervoor doen, juist elke dag doen, kan jij dat? Nee het zal je niet lukken, het zijn er een enkeling die dit kan op een andere manier om te gaan met je pijn, stress, angst of anderen klachten:  Hier ligt de grootste valkuil, je verwachtingspatroon, er is geen andere manier als een totale verandering van en in je leven. Op het moment dat je anders met het leven om gaat zal je tegen jezelf aanlopen, je verwachtingen komen niet uit.

 Conclusie: De mens verwacht een kant en klare oplossing en na 8/9 lessen dat je het dan kan en gewoon verder kan gaan leven. Net zoals je gedaan hebt toen je deze lessen volgde..

Mijn eigen ervaring met MF, ja ik heb deze ook gedaan, gaf mij een gevoel na 2/3 lessen hier heb  ik niets aan, naar mijn gedachten of mijn denken kijken, want dat is het zgn. huidige moment. Dat lukt niet, je denken schreeuwt om aandacht en zal je steeds weer weg trekken, uit het nu moment. En je oordeel zal zijn ik kan het niet, waar wij mensen geen rekening mee houden is dat ons denken, ons ego 99% van alles wat we doen en denken bepaald en regelt.

Dat is de rede dat je dit niet vol kan houden, het resultaat is nul of zo weinig dat je na een jaar alles kwijt bent. Daarnaast wat mij dan heel erg stoort is de prijs die tussen 400 – 500 euro ligt voor 8/9 lessen, gemiddeld 50 euro voor een les. Veel te duur voor wat je ontvangt.

 Alternatief? Jawel maar dat is raar en vreemd en het heet simpel meditatie, zelf doe ik dat inmiddels zo’n 15 jaar en ik zeg al jaren ik heb een leeg hoofd. Ik heb nog nooit iemand ontmoet die vanuit mindfulness dat kon zeggen. Meditatie is discipline, wat MF ook zou moeten en kunnen zijn, hoe werkt meditatie, simpel, 1 keer in de week in groepsverband en dan 7 keer in de week te starten met 5 minuten s morgens met alleen maar zitten voor je uit kijken even stil, geen muziek. Muziek neemt je mee, je wordt weggehaald bij jezelf dat kan even goed zijn maar op lange termijn levert het niets op omdat je altijd muziek nodig zal hebben. Omgevingsgeluid is er altijd, de geluiden om je heen te accepteren, je niet mee te laten nemen erdoor.l Lastig jawel, maar als je dit zo doet en blijf doen dan zijn er resultaten.

Vreemd is ook dat mensen zoveel geld uitgeven voor MF en meditatie vreemd vinden wat veel minder kost.

Als ik er vanuit  gaat dat je gemiddeld 450 euro betaald kan je bij ons 90 weken, 1x per week komen mediteren met begeleiding, met uitleg.

Vreemd toch dat vele denken rust en stilte te kunnen kopen zonder er zelf iets voor te doen.

 R v Meerten

10-12-2017

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Word lid en beloon de maker en jezelf!
Creaci
Ik heb ook eens een poging gedaan, om te leren ontspannen. Mijn spieren zijn altijd een probleem. Kregen we les op een yoga matje, in een oude school, zonder verwarming. Na de les waren mijn spieren pijnlijker dan anders. Ik was er snel klaar mee.
22-01-2018 15:33
22-01-2018 15:33 • 1 reactie • Reageer
Ries van Meerten
ontspannen begint met ademhaling, dingen die spanning opleveren niet meer doen en een poging tja je kon ook niet direct lopen, fietsen, zwemmen, autorijden en toch......
22-01-2018 15:49
22-01-2018 15:49 • Reageer