×

Yoors


Inloggen
×

Yoors177     Verbazing dat er nooit……..

177     Verbazing dat er nooit……..


 Vragen geven kennis, kennis stelt vragen.

Wat mij vaak verbaasd is het volgende, er worden zo weinig vragen gesteld en in feite maakt het niet eens uit wat voor vragen.

Ik schrijf veel, vaak over onderwerpen die weinig mensen interessant vinden en het leuke is dat het onderwerpen zijn waar heel veel mensen nieuwsgierig naar zijn.

Zo weet ik van mijzelf dat ik over onderwerpen schrijft die heel diep gaan en vaak mensen raken of die zichzelf de vraag stellen waar schrijft hij eigenlijk over.

Komt dat nu doordat veel mensen denken dat ze het wel weten, maar ook hier kan ik over vertellen dat als ik iets uitleg in een direct gesprek ik vaak te horen krijgt o maar zo heb ik het nog nooit bekeken.

Wat mij ook verbaasd is dat vele op het spirituele gebied veel hebben gedaan zoals cursussen en workshops, van alles hebben bezocht en toch er niets over weten of beter nog gezegd van begrijpen.

 De bekende uitspraak, dat is niets voor mij, is algemeen bekend, het is het onbekende dat geen vragen stelt.

Vanuit het denken krijgen we alle antwoorden die we denken nodig te hebben, het wordt je verteld, je leert het aan en zo denk je dat je kennis bezit. je ziet niet  dat het heel vaak kennis is van een ander wat je gewoon hebt aangenomen als een waarheid.

Maar is het jouw waarheid, sta jij erachter voor 100%,  denk jij dat het allemaal klopt omdat een leraar, een boek het je verteld.

Dat verbaasd mij keer op keer, we zoeken niet zelf meer, we denken dat alles al is onderzocht. Maar heel veel klopt totaal niet, het wordt ons wijs gemaakt dat het zo is.

 Als voorbeeld, paranormaal bestaat niet, het zijn jouw 5 zintuigen, die zijn verstopt geraakt door alles wat jij hebt aangeleerd en van denkt dat het zo hoort. Het wordt verteld om jou belangrijk te maken, jij hebt een gave, hoe mooi is dat, maar die gave was er al. En als jij een gave hebt dan heb je gewoon dat aangenomen omdat iemand jou dat heeft verteld. Sterker nog jij geloof die persoon, je kijkt tegen die persoon op want die weet het.

 Ander voorbeeld, de vervuiling van de lucht komt door auto’s, dat is het algemene beeld. De opwarming van de aarde komt door de industrie en veeteelt, zomaar een paar voorbeelden. Maar klopt dat wel, waar je weinig of niets overhoort is dat de aarde een cyclus doorloopt, dat het duizenden jaren duurt om op het zelfde punt te komen, m.a.w. dit is al eerder gebeurd en ook al bewezen. En natuurlijk werken wij mee aan de vervuiling.

Waar je ook niets over hoort zijn de vliegtuigen, de boten, raketten, oorlogstuig en vooral de productie van waardeloze rommel die wij zo graag willen hebben

 De verbazing over deze dingen  is dat we gewoon door gaan met consumeren, met vliegen, het milieu in de verre streken kapot maken door ons massale gedrag  van de toerist.

Niemand stelt zich de vraag en wat doe ik, wat weet ik over bepaalde onderwerpen, kan ik zelf iets veranderen. Wie ben ik als ik dit alleen doe, stelt toch niets voor, 

Verbeter de wereld en begin bij jezelf, in je eigen omgeving en stel vragen als je iets niet begrijpt, iets leest, iets hoort. hoe klein ook, hoe weinig ook, doe het en laat het zien, ik ben ook zo bezig, kleine dingen zo probeer ik mijn stukje bij te dragen.

 

R v Meerten

28-12-2017

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!