×

Yoors


Inloggen
×

Yoors18-07-2018 Vrijwilligers Blog

18-07-2018 Vrijwilligers Blog


Zijn we nu echt zo naïef geworden, willen we of durven we niet meer in te zien van wat er echt om ons heen gebeurd?

Schietpartijen, berovingen, verkrachtingen, aanrandingen, inbraken, gewelddadigheid naar weerlozen burgers, dieren mishandeling, milieudelicten .
In Rotterdam was een paar weken geleden een zwaar olie lek ontstaan met gevolgen voor de vele zwanen die in de waterweg zwemmen. Vele vrijwilligers melde zich aan om te helpen, nu is het zo dat ik regelmatig langs dat punt fietst. Bij de sluis die daar aanwezig is werd de weg afgesloten en mag je alleen lopend erdoor heen. Meestal maak ik even een praatje met de beveiligers en hoor de verhalen over het plubliek van hen aan. De meest grove woorden worden naar die mensen geroepen, terwijl ik stond zag ik het ook gebeuren, mevrouw, mijnheer wilt u afstappen en verder lopen. Als antwoord kregen ze waarom, wat een onzin, de rest zal ik maar niet vertellen, de beveiliger antwoorden dan voor de rust van de zwanen en de veiligheid van de helpers. Wat mij opviel was dat vele ouderen gewoon doorfietste en boos werden als ze werden aan gesproken. Ook de vele wielrenners die langs kwamen waren het vaak de ouderen die zouden ja ik ben aan het fietsten en ik ben niet ingesteld om te lopen. Steeds als ik dat hoorde kreeg ik de neiging te vragen waarom ze zo deden, het antwoord kreeg ik van een van de beveiligers, dit soort mensen moet zich bewijzen, kijk mij eens. Ja ook de ouderen op een e bike stralen dat vaak uit en het stukje lopen waas niet meer dan tweehonderd meter.
Nee geen respect meer maar asociaal gedrag van mensen die alleen egoïstisch met zichzelf bezig zijn. Hulde aan de vrijwilligers en beveiligers, mooi werk gedaan.

Fijne dag, Ries P.S het zou fijn zijn als dit je aanspreek het te delen, bedankt
Contact: https://atlantis-centrum.com/atlantis-centrum/