×

Yoors


Inloggen
×

Yoors20-07-2018  Soms ………………

20-07-2018  Soms ………………


Soms hoor ik verhalen aan over hulpverlening, dan denk ik zouden ze het niet begrijpen, snappen ze hun patiënten wel? Nee roep ik dan keihard, uit eigen ervaring n ervaring van dichtbij en de verhalen die ik hoor van mensen die bij de hulpverlening lopen.

Laten we een ding voorop stellen ze doen hun best, maar weten totaal niet hoe ermee om te gaan. Als je bij de GGZ komt te lopen dan is het eerste vaak hier heb je medicijnen, zelf altijd geweigerd, maar degene die het zwaar hebben denken dat het zal helpen. Weer roep ik keihard nee, nu zullen er vele zeggen ja maar bij mij wel, dat kan wel maar je gevoel wordt weg gedrukt, je leeft in een afgesloten wereld, doordat jij denkt dat het werkt zal het jou iets verlichting brengen, maar hoe kan het dan dat vele jaren lang slikken en geen meter vooruit komen?

Lange wachttijden, tekort aan personeel, vele die totaal niet begrijpen wat er bij de patiënt scheelt.

Een vb., een jongeman loopt 16 jaar bij de GGZ op mijn vraag wat heeft het je gebracht was het antwoord totaal niets, sterker nog het is erger geworden. De psychiater vind niet dat ik ziek bent, op mijn vraag begrijp je waarom die persoon dat vind? Nee ik snap dat niet, ik vertel mijn verhaal maar ik wordt niet geloofd, ik ze heel simpel, je ziet er goed uit, goed gekleed, goed gebekt, een glimlach, dus conclusie je mankeer niets werken jij.

Ook meerdere malen gehoord we kunnen niets meer voor je betekenen, nu weet ik ook wel dat vele een kant en klare oplossing verwachten, er zelf niets aan doen bewust of onbewust. Maar voor mijn gevoel weten ze bij de GGZ totaal geen raad met hun patiënten, ook nu zullen er zijn die zeggen ja maar mij heeft het geholpen. Dat kan wel maar welke klachten heb je nu nog na een jaren of jaren? Slik je nog steeds medicijnen? Ja soms heb je echt medicijnen nodig, maar vele niet en gebruiken het omdat het een anker is die hen helpt.

Soms denk ik weleens hoe kan het toch dat mensen nog steeds denken dat een ander hun probleem op kan lossen?

Fijne dag, Ries P.S het zou fijn zijn als dit je aanspreek het te delen, bedankt

Contact: https://atlantis-centrum.com/atlantis-centrum/