×

Yoors


Inloggen
×

Yoors203      Verbazing waarom

203     Verbazing waarom


 

De mens heeft een drang om buiten zichzelf te zoeken, de mens leert veel, ontvangt veel kennis tegenwoordig. De mens voelt zich geroepen een ander te helpen, maar hoe ver gaan we daarin, moeten we bij alles helpen, klaar staan, het lijkt wel of de gehele wereld op dit moment behoefte heeft aan coachen. Alsof niemand meer iets zelf kan en raad en advies van een coach moet hebben, een coach geeft advies en raad. Vele mensen zoeken een coach die een certificaat bezit, dus is opgeleid is in een bepaalde discipline, dat geeft vertrouwen.

 

Maar wat zoeken we nu voor hulp en kan een coach je dat wel geven, wordt jij wel begrepen, want ieder mens heeft een ander probleem of een vraag. Voor mij is het duidelijk wat er gebeurd, een coach wil een ander helpen vanuit zijn meestal aangeleerde kennis met een stukje eigen ervaring erbij.  De hulpvrager zoekt hulp bij een probleem waar deze in vastloopt of last van heeft en er zelf niet uitkomt.

Tot zover duidelijk, dan terug naar de coach en nu ga ik uit van mijn eigen ervaringen en contacten, ik zie vele coaches die de roep hebben maar er zelf totaal niet aan toe zijn en daardoor voor zichzelf weglopen, hun eigen problemen nog niet begrepen hebben of denken het te weten en denken dat ze het kunnen omdat er zoveel misstanden zijn in het leven zelf.

 

Vele hebben al veel gedaan en er iets van begrepen en dan heb ik het over het leven zelf, maar vele denken met een opleiding het te kunnen. Ondanks de goede bedoelingen van mensen zie ik het toch als zorg eerst heel goed voor jezelf, dat je ziet, inziet en het veranderd. In de vele jaren dat ik hiermee bezig bent zie ik er die tientallen cursussen en opleidingen hebben gedaan, al vele jaren bezig zijn en er zijn er nog geen10% van die het begrijpen of in hun eigen leven neer zetten.

Vaak is mijn gedachten zijn deze mensen nu voor een ander hier op aarde gekomen of weten ze niet dat ze alleen maar voor zichzelf hier zijn.

We zijn onze eigen verantwoording kwijt geraakt, en deze neergelegd, overgegeven aan onze leiders, die ons vertellen hoe wij moeten leven en wat we moeten doen. Onze leiders zijn onze grootste coaches en wij volgen trouw zonder het vaak te willen of te doen.

 

Ons is geleerd te luisteren naar anderen, terwijl we dat weten doen we er toch niets mee van wat ons wordt aangereikt. De coach reikt aan en de ontvanger vind het duidelijk, begrijpt het, doet er even iets mee en leeft dan gewoon weer in het oude patroon verder.

Eigenlijk doen beide precies hetzelfde, de een denkt het te weten en de ander weet het te denken, zo blijft alles hetzelfde.

Als je iemand helpt en je hebt zelf problemen als je die al erkent, hoe kan je dan een ander echt helpen?

Helpen is voor mij als er iemand ergens heen moet en niet kan en de vraag komt dan help ik. als iemand geen boodschappen kan doen en de vraag komt of ik bied het aan noem ik dat helpen.

Een gesprek aangaan is voor mij iets aanreiken want ik weet dat ik het niet kan oplossen, ik kan wel een richting geven en altijd klaarstaan als het vastloopt. Maar als de hulpvrager er niets mee doet of niet wilt proberen is het klaar of het probeer en dan roept dat is niets voor mij.

Mijn ervaring als magnetiseur heeft mij laten inzien dat als ik een pijntje weghaalt of spanningen weghaalt de ander er helemaal niets mee opschiet. Omdat wij denken in tijd, het is tijdelijk en zien niet dat over een of twee jaar er iets terug komt met dezelfde boodschap

 

Contact:    https://atlantis-centrum.com/atlantis-centrum/

 R v Meerten

02-04-2018

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!