×

Yoors


Inloggen
×

Yoors205     Drugs in de wachtkamer.

205     Drugs in de wachtkamer.


 In een overvolle wachtkamer wacht ik op mijn beurt en kijk ik naar de mensen die wachten.

Een wazige blik, teleurstelling is af te lezen op in het scherp getekende gezicht. Vermoeide ogen kijken mij aan, snel wend ik me blik af. In mijn oog hoeken zie ik de man mij aan kijken, zijn lippen bewegen een onverstaanbaar woord glijd over zijn lippen. Ik versta het niet, wil het ook niet verstaan. De deur gaat open en een vrouw stapt naar binnen en neemt plaats naast de man met de vermoeide ogen. Even blijft het stil, de vrouw kijkt rond, kijkt mij aan maar ik beantwoord haar blik niet. Dan richt ze zich naar de man naast haar, duurt het nog lang,  is haar vraag. De man aarzelt, maar de vrouw gaat door, nerveus haar handen wringend.

Mijn medicijnen werken niet, ik wordt gek van mijn gedachten. mijn hoofd is vol met van alles, gek word ik van alle gedachtes. En ik moet zo naar me werk, mijn baas was al boos, ik hoop maar dat ik iets anders krijg. Slapen doe ik ook al niet en ik heb nog wel een hele zware pil ervoor. Dan zwijgt ze en kijkt stil voor zich uit.

 Een overvolle wachtkamer, mensen die onrustig zijn. Wachtend op het verlossen woord, wie is er aan de beurt. De kinderen zijn gedwongen stil te, te zwijgen. Ouders die geen tijd hebben, die constant de tijd in de gaten houden. Want ook zij moeten naar hun werk, boze blikken richting de deur waar achter de dokter zijn spreek uur houdt. Zich afreageren op hun kinderen, want de tijd gaat door. Zich afsluiten voor de gesprekken om zich heen, ook ik probeer alles langs me heen te laten gaan, maar onwillekeurig dringen de woorden tot mij door. Dezelfde klachten, herkenbaar van zichzelf, angst, spanning, stress.

Nou die arts heeft ook geen haast zeg, zegt de vrouw opeens met luide stem. Niemand reageert de man naast haar kijkt even opzij maar zwijgt. De vrouw zag het en vraagt krijgt u ook medicijnen, wat slikt u?  Maar de man kijkt de anderen kant op en denkt mens houd je mond dicht ik heb al problemen genoeg.

De deur gaat open en een stem vraagt wie is de volgende? De man staat op en gaat naar binnen, de patiënt die binnen was schuifelt naar de buitendeur ik zie nog net dat hij een briefje in zijn hand heeft, de deur valt achter hem dicht. Een gedachte komt bij me op, op weg naar de dealer, de apotheek. 

Een kind zet het op een schreeuwen, de onrust neemt toe. De vrouw werp een boze blik op de moeder, die wanhopig het kind probeert te sussen. De vrouw zegt op luide toon nou die moeders van tegenwoordig kunnen niet eens hun kinderen stil houden. De tranen staan in de ogen van de moeder en ze denkt wat weet dat mens er nou van. 

Dan gaat de deur open en de een man  stapt naar buiten, stille wanhoop op zijn gezicht.

Een briefje in zijn hand, hij sluit de deur en gaat op weg naar de dealer.

Een stem klinkt wie er aan de beurt? Ik sta op het is mijn beurt, even beweegt de vrouw alsof zij aan de beurt was, maar ik kijk haar strak aan. Dan stap ik naar binnen en geeft de doktor een  hand, hij vraagt waar ik voorkomt. Ik vertel mijn verhaal en binnen twee minuten sta ik buiten, een briefje in mijn hand.

Ik ga op weg naar de dealer en ik hoor nog net de stem een stem die vraagt, wie is er aan de beurt.

Een stroom van onzichtbare mensen, met een briefje in hun hand op weg naar de moderne dealer, legaal en dik betaald. De pillen industrie draait op volle toeren, de zakken vullen van de personen achter de schermen en de arme mens verder kaal plukken. Want het systeem moet draaien en de mens met een briefje in de hand werkt eraan mee, ze weten niet beter.

Gemanipuleerd, de kennis van anderen aannemend en zelf niet meer nadenken.

P.S. soms zijn medicijnen echt nodig en zijn ze levensreddende, maar soms en vaak drukken ze alleen alles maar opzij, neem zelf ook een stap in je verandering.

Contact:    https://atlantis-centrum.com/atlantis-centrum/

R v Meerten

3 augustus 2008.

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!