×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
230     Zombie wereld


De vraag is hoe kan het toch dat zoveel mensen zich afsluiten voor de wereld om zich heen. Kijken op een beeld scherm, fietsen en lopen met oordoppen, inde auto rijden Appen en bellen. Verkeersregels massaal negeren en gewoon doen alsof ze nergens wat van af weten.

Deze week was ik aan het fietsen, komt er van rechts vanaf een wandelpad een hardloper, ik kijkt en zie aan de beweging dat hij richting de stoep loopt. Als ik vlak naast hem rijd komt hij ineens naar links, steek schuin de weg over, het enigste wat ik kon doen om een aanrijding te voorkomen is een schreeuw geven. De hardloper schrik zich werkelijk rot en roept dat ook naar mij, ik rem af en zegt ja en? Jij steekt ineens over maar de hardloper had oortjes in en hoorde mij niet dus ik nog een keer hij trek de oortjes uit zijn oren en zegt ik schrik me rot, ik herhaal nogmaals dat hij ineens oversteekt. Maar ik krijg geen antwoord hij rent gewoon verder.

Zonder te kijken, zonder op te letten doe de meeste maar wat, ja ook ik vergeet weleens wat in het verkeer. Maar mensen interesseert het gewoon niet meer wat er gebeurd.

En als er dan eens een ongeluk gebeurt ja dan is het allemaal zo erg ineens.

Hoe kan het toch dat mensen zo in het verkeer bezig zijn, hebben ze het allemaal zo druk, of is hun aandacht alleen maar bij wat ze doen en alleen maar luisteren naar de muziek. Ik heb het weleens gevraagd aan iemand, waarom heb je een koptelefoon op, ik ren op het ritme was het antwoord. Ja leuk maar jij hoort niets meer in het verkeer en weet je wat het antwoord was. Ja en ze zien mij toch, tja dan vraag ik je.

De gekste dingen maak je mee en vaak lach ik om de domheid van mensen, links wandelen, twee breed op een normaal fietspad. En als je dan tegenliggers hebt waar moet je dan heen als fietser? Soms stop ik dan net voor die twee wandelaars en vraag ze of uit Engeland komen, die verbaasde gezichten dan. Nee uit Nederland, o ik dacht dat jullie uit Engeland kwamen omdat je links loopt, ja maar dat is toch veiliger dan zien wij je aankomen, ja dat is wel slim. Maar kijk je dan ook weleens achterom wat daar aan komt als je mij aan ziet komen? Nee waarom, nou omdat ik nergens heen kan of tegen jullie aanrijd dus stop ik maar. Nou het wordt niet begrepen, je mag links lopen als je het verkeer niet hindert, dus twee breed lopen kan dus vaak niet.

Trouwens als gewoon rechts loopt moet het achter op komend verkeer afremmen totdat ze ervoor bij kunnen, ja maar dat doen ze niet. Inderdaad we zijn in het verkeer gewoon zombies geworden, we weten niet meer wat we doen, dus doen we maar wat en denken dat we goed bezig zijn.

Zou handig zijn als daar eens duidelijkheid overkomt, nu levert het vaak alleen maar agressie op. Maar ja zombies weten niet wat aardig zijn voor elkaar betekend en geloof mij het is van jong naar oud.

Om de paar jaar even je verkeersregels testen of toetsen zodat je weer weet hoe wij ons mogen gedragen en dat voor alle verkeersdeelnemers. Het verkeer wordt steeds drukker en weten vaak niet meer daardoor wat mag en wat niet mag of kan.

Een gat in de markt voor rijscholen?

R v Meerten

01-11-2018

expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts