×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


33   Ervaringen

33 Ervaringen


Waarom ervaar ik iets?

Is het gewoon iets wat gebeurd, zomaar uit het niets?

Het is zo normaal, zo gewoon dat we iets ervaren, meemaken, we staan er niet eens meer bij stil wat we eigenlijk ervaren hebben.

Een leuke dag of avond, het enigste wat we erover zeggen, het was gezellig he, het was leuk. Maar kijk je weleens terug naar wie je gesproken hebt, was het interessant.

Nu hoor ik je denken, hou op zeg, ik was er om te genieten, lol te maken, te dansen, nou daar is ook niks mis mee hoor. Maar de volgende keer en de volgende keer is dat niet precies hetzelfde. En moet je niet steeds meer van die momenten hebben om het zo gezellig te hebben. Of zeg je het was nu veel leuker als gisteren, welnee je bent het alweer vergeten omdat het volgende feest er weer aankomt.

Wat ervaar jij als je werkt, sport, iets leert, het nieuws kijkt, de krant leest of sta je daar niet bij stil. Ervaar jij niets, doe je maar wat, werk is saai of geweldig, sport doet me goed het is een strijd, een competitie, we winnen of verliezen. Beide zijn ervaringen of ben je blij of teleurgesteld ?

Wat doe jij als je een cursus volgt, je luister naar wat er uitgelegd wordt en dan als je thuis bent, lees jij de tekst nog eens door. Als er oefeningen zijn doe jij die dan? Nou meestal doen we niets omdat we denken dat weet ik nu, ik heb het gehoord. Jawel het ene oor in andere eruit.

We ervaren dus niets, want ervaren is doen, uitvoeren, oefenen, ermee bezig zijn. Maar ja dat is saai, toch? Hoewel we gaan twee of drie maal per week naar de sportschool, we trainen ons rot, we beulen ons af en waarom? Om een gezond en sterk lichaam te hebben, maar we eten vaak ongezond en wat echt goed voor ons is doen we echt niet. Nee het uiterlijk is het aller belangrijkste geworden, daar doen we alles voor. Maar in feite doen we niets anders dan achter alles aan lopen.

We werken keihard voor geld, we maken steeds meer uren of gaan een stap harder lopen. We ontvangen geld en gooien het direct weer weg we besteden het aan nutteloze dingen, producten.

We doen niets met onze ervaringen om te veranderen zodat je een beter en natuurlijker leven kan leven. Nee daar hebben geen tijd voor, geen zin in, dom gedoe.

Vraag jij je nooit eens af als je iets doet, wat levert mij dit op of wat heeft het me opgeleverd. En als het je iets heeft ervaren kan jij het dan bv. je hele leven blijven doen omdat het je zoveel heeft laten ervaren.

Vraag jij je nooit af waarom heb ik dat in Godsnaam gedaan, ik doe er niets mee, weg gegooid geld.

Als jij alles wil meemaken zal je nooit iets voor jezelf over hebben en dan bedoel ik echt iets voor jezelf, je eigen leven verbeteren.

Maar ja gezelligheid staat boven aan, elke dag moet het he. En als ik het niet doet, niet meegaat in alles, dan ben ik saai en daar werk ik graag keihard voor. vergeet ik nog iets, jazeker, ik moet gelukkig zijn, pffffff doe het dan en koop het niet want het is niet te koop.

Maar voor wie ben ik saai? Juist voor anderen want die trekken je mee, die halen je over ook als je geen zin hebt.

Leven is ervaren, groeien, gebruik alles wat het leven je bied, zowel lichamelijk als geestelijk, balans dus

R v Meerten

30-12-2016
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties