×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
48      Vechten of knokken

48 Vechten of knokken


Ik vecht ervoor, ik blijf knokken, ik ga net zolang door tot dat ik gewonnen hebt, mijn rechte gehaald heb. Ik laat met niet op mijn kop zitten, nee ik vecht tot het bittere einde.

Hoe waar is dat, vechten tot het bittere einde, hoe vaak zijn we niet verbitterd, teleurgesteld omdat ik geen gelijk krijgt. Omdat we vaak niet toe willen geven, dat die ander misschien wel een beetje gelijk had. Hoe vaak blijven we niet boos op de ander, willen we niets meer met ze te maken hebben.

Zijn we dan zo overtuigd van ons gelijk, dat de ander maar moet luisteren naar mij, wat ik wil. Mijn overtuiging, mening volgen, naar mijn luisteren, want ik weet het, ik weet hoe het in elkaar zit. kan het ook niet zo zijn dat ik het ook niet echt weet. Kan ik wel luisteren naar de ander en soms toegeven. Nee we weigeren onze mening te veranderen want dat is mijn waarheid, nou waarheid kan en bestaat niet. Omdat een waarheid altijd veranderen mag, doe je dat niet dan wordt het een overtuiging, een mening. En dan is het geen waarheid meer, en het is mijn waarheid, dat zeg je alleen om controle te houden en meer is het niet.

Vaak zijn de conflicten van welke aard ook, zo heftig, heeft ons zoveel pijn gedaan, onrecht en geen begrip zijn ook heftige momenten, vooral als je diep gaat.

Ontslag, financiële problemen, verkoop huis, scheiding, iemand verliezen, het zijn ingrijpende processen. Ze overkomen ons, we vragen er niet om, maar soms zie je bij deze mensen in hun wanhoop dat ze gaan schreeuwen. Hier bedoel ik mee, aandacht trekken, door mooie of scherpe teksten op FB te zetten. Meestal lezen ze niet eens goed en snappen ze niet de werkelijke betekenis ervan. Dit soort teksten zijn zo mislijden dat je vaak niet ziet dat het je nog dieper in de zooi trekt. Je zoekt aandacht, je zoekt medestanders, maar het zijn vaak mensen die met je meepraten. Een duimpje geven onder het plaatje, maar verder kunnen ze niks. Meestal willen ze er ook niks mee, weten ze niet het juiste antwoord. Want zit jij diep en er wordt gezegd, komt wel weer goed hoor, heb jij aan zo’n antwoord helemaal niets.

Want wanneer komt het goed, gaat het nog lang duren, nee het komt goed. Kletspraat, waardeloze opmerkingen, net als het duimpje slaat helemaal nergens op.

Wat levert vechten of knokken nu echt op?

Eigenlijk levert je het niets op, je vervalt meestal in boosheid, woede, teleurstelling, ga maar eens bij jezelf na. Kijk maar eens een jaar terug naar dat soort momenten, meestal als je het laat rusten zakt het wel weg. Maar als het over en persoon gaat en je komt die weer tegen na maanden dan kan die teleurstelling of boosheid zo weer terug zijn. Je kan het dus wel negeren maar ook dat lost niks op. Oplossen in en met jezelf en laat de ander er maar buiten, accepteert de omstandigheden en kijk naar oplossing ipv. te gaan schreeuwen

Tja dan kom je ook bij een heel gevoelig onderwerp ziek zijn, ik vecht tegen mijn ziekte. Vaak is het als je weer beter wordt door de medicijnen, de therapie, maar het aller belangrijkste is je door zetting vermogen. Je eigen kracht, dat levert het meeste op, dat maakt dat jij door kan zetten.

En positief zijn, wat levert dat op, dat ligt er ook weer aan hoe jij in het positieve staat. Want je kan wel zeggen ik ben positief maar dat zegt nog niets, als jij niet in je eigen kracht staat, in je eigen gevoel staat.

En wat te denken we gaan zwemmen voor, of fietsen, of hardlopen of geld ophalen, wat kan je daar eigenlijk mee. Steeds meer mensen zeggen ik geef niets meer, er zitten zakkenvullers. Inderdaad die zitten er overal, dan kan je aanvoeren om zo’n organisaties te leiden heb je wel iemand nodig om dat te doe. Maar kom op zeg een ton of meer bij liefdadigheid. Nee dat kan er bij mij niet in, het vreemde vind ik dat het elke keer weer aan bod komt en dan vraag ik me af waar gaat al dat geld heen?

Wat je eigenlijk nooit hoort, hoe kan je het voorkomen, zijn er manieren om het te voorkomen. Gelukkig wordt de mens wakker en bewuster, gaan steeds meer vragen stellen zoals wat is zit er in mijn voedsel. We kopen schone auto’s, maar stappen met z’n alle wel in een vliegtuig die meer vervuilt als dat je beseft.

Nee knokken of vechten, stop ermee, ga in je eigen kracht staan.

Hoe?

Door simpel je dingen af te gaan vragen en niet te roepen wat kan ik eraan doen, ik sta alleen. Nou dat sta je nooit, maar simpel is je leefstijl te veranderen en je eens af te vragen wat kan ik doen voor mezelf en daardoor voor anderen, samen delen, samen er achter komen wat iets inhoud.

Maar ja daar moet moeite voornemen en daar hebben we geen tijd voor. We vechten veel liever, ten koste van ons zelf

R v Meerten

26-01-2017