×

Yoors


Inloggen
×

YoorsBlog  30-03-2018  Asociaal verkeersgedrag.

Blog  30-03-2018  Asociaal verkeersgedrag.


 Afgelopen week fietste ik over een weg in het buiten gebied, waar vele woningen zijn gelegen. Ik fietste op mijn racefiets met nog een race fietser die ik niet kon maar we reden met elkaar op. Komt er een auto vanaf links bij een huis vandaan, deze draaide de weg op in dezelfde richting als wij reden. Ik moest uitwijken en kon nog net voor de auto weer normaal rechtdoor. Degene die bij mij fietste zei zoiets van zo dan, die kijkt ook niet uit, doordat ik uit moest wijken en weer terug kwam reed ik voor de auto. De bestuurder dacht waarschijnlijk dat ik dat expres deed en aan het geronk van de motor te horen wilde hij mij inhalen, dus ik ga naar rechts, wordt ik bijna afgesneden, ik kon alleen maar hard in de remmen knijpen om niet in de sloot te belanden. Ik stak mijn hand in de lucht zo van wat doe je nu, nee ik stak niet mijn  middelvinger op, we keken elkaar aan zeiden eigenlijk nou we zijn wielrenners dus hebben wij de schuld, we lachten er maar om.

Ja de wielrenner heeft de naam en ik zie vele op een racefiets zich asociaal gedragen, maar let eens op andere weggebruikers en hoe jij je gedraagt.

Ander beeld wat heel vaak zie bij ons is vlakbij een school met een zebrapad, dat jong tot oud er overheen fietst, met een kind achterop, met een kind dat achter hen fietst of gewoon een fietser die zonder te kijken,geen hand uitsteek de zebra over fietst. En dan denk ik wie geeft hier nu een voorbeeld voor de kinderen die dat zien en het nu ook al doen als de ouders er niet bij zijn, ook automobilisten die gewoon doorrijden als iemand over wil steken. Onderstaande stuk is uit hoe een fietser zich dient te gedragen.

 Alle bestuurders, dus ook fietsers, moeten een voetganger die aanstalten maakt om de weg over te steken op een zebrapad, voorrang geven. Steekt u een zebrapad te voet over met de fiets aan de hand dan heeft u net als andere voetgangers voorrang. Wie over een zebrapad fietst, doet eigenlijk alsof dat niet bestaat en heeft geen voorrang.

Als er geen oversteekplaats voor fietsers is, moet de fietser de rijbaan nog voorzichtiger oversteken, omdat er voor de andere weggebruikers geen signalisatie is die hen wijst op de overstekende fietsers.

Fijne dag, Ries        P.S het zou fijn zijn als dit je aanspreek het te delen, bedankt

Contact:    https://atlantis-centrum.com/atlantis-centrum/

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!