×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Ik rook tegenwoordig Electrisch.....

Ik rook tegenwoordig "Electrisch".....


En kan het na 40 jaar aan peuken lurken, aan alle rokers van harte aanbevelen !

Afgelopen week, of weken,ben ik behoorlijk in de maling genomen door heel wat collega's, ik heb namelijk een "Harry-Potter-Stick" aangeschaft, een electrische rook-pen, een Shiza-Pen, of een electrische sigaret, noem het zoals je het wilt, maar ik ben eindelijk "overstag".

NA 40 jaar een verstokte roker te zijn (let op ,ik BEN er nog niet van af !) kwam ik op die website terecht waar (electrische) rookartikelen verkocht worden, en heb ik in al mijn wijsheid besloten, na een HEEL korte overdenkingsperiode, eens te gaan onderzoeken "wat dat nou is".

Ik gebruik(te) ongeveer per week een blik shag, voorheen "ingevoerd" via een kanaaltje vanuit België om de kosten te drukken, zelf "klikkend", of draaien, of hoe je het wilt noemen, ik bouwde (of liever, mijn egabouwde) de voorraad voor de volgende dag.

Maar gezien het feit dat ik een uurtje na het douchen, mezelf al weer "rook", was ik er eigenlijk zelf een beetje klaar mee, en wil (ten eerste) van "die lucht" af, de (bij nader inzien) penetrante geur die van elke roker afstraalt, met name als die net zijn,of haar peuk "op" heeft, en zich weer vanuit de rookkamer of welke andere afzondering weer onder de mensen begeeft.

Ik heb ooit een geprobeerd, mijn rookgewoonte te veranderen, of stomweg te stoppen met roken, dat heeft zeggen en schrijven 3 maanden geduurt, en ben ik weer "plat" gegaan, en zat ik, behalve het soort shag dat ik rookte al weer snel op mijn oude gemiddelde..pakweg een pakje per dag.

Dus...die site, ermee in aanraking gekomen door mijn affiliate/advertentie bezigheden op de website(s) en Twitter (Tm) , eerst maar eens kijken wat ik mijn potentiële klantjes aanbied, en er ook een beetje achter te kunnen staan...

Om een lang verhaal kort te maken, en overdenkend dat het "Geestelijk" gezonder zou zijn, is met name de financiële kant van de zaak behoorijk aantrekkelijk, ik "verstook(te)" zo'n 100 EUro in de maand (Misschien zelfs nog meer !!) dus tijd voor een nieuw Ëlan".

Zo'n electrische "peuk" koop je al voor € 15,95 de "vulling" (een vloeistof met (eventueel) een smaakje) voor de somma van 2,99 Per 10Ml. Na een weekje "Electro roken" ervaren dat je ongeveer zo'n flesje per week "wegstookt", ik heb er voor gekozen "rooksap" met een dropsmaakje te nemen (en voor de zekerheid een soort met een tabak-smaak, zodat de smaak van een ("normale") sigaret eventueel benadert kon worden.De ervaring leert dat het puur roken van de "Dropsmaak" een laurier-achtige nasmaak achter in je keel nalaat. Een beetje "te" maar of dat voor de andere smaken ook geldt, dat kan ik (nog) niet zeggen. De oplossing in deze is om de "tabaksmaak" deels te vermengen met de "Dropsmaak" (Of welke andere smaak je voorkeur naar uitgaat) NA het mengen van de beide smaken (gewoon,in het containertje van de electropeuk) acceptabel, en misschien zelfs "lekker" , maar dat is natuurlijk een persoonlijke smaak. Je kunt smaken en soorten mengen met elkaar zoveel als je fantasie toelaat. Er IS zelfs een "Hash"-variant, wel de smaak en de geur (lekker om te shockeren) maar nee, NIET de THC, maar wel weer leuk om je werkgever te stangen :-)

Ook de hoeveelheid nicotine in die vloeistof is te reguleren, de "fluids" zijn te koop van 0 tot 16Mg Nicotine, ikzelf ben van plan om mijn volgende bestelling er een te laten zijn met minder nicotine , nu zit ik op de 16Mg (Geen idee wat een sigaret bevat) maar bij de volgende bestelling ben ik van plan de 14Mg variant te bestellen. Ik heb NIET het plan om te "stoppen" maar als je dan TOCH bezig bent....afbouwen naar "0" , en MISSCHIEN wel mijn rookpijp aan de wilgen ? Laten we het hopen !

Ja, aanbevelens-waardig, om eens te kijken (en eventueel proberen) voor de prijs van 3 pakjes sigaretten rook je een hele week ! (Stel je voor, dat je een pakje sigaretten kunt kopen voor € 2,99 waar je de hele week mee doet !

En ja, deze pagina is "gesponsord" , de links op deze pagina, verwijzen naar "mijn leverancier" , rete-snelle service, vandaag besteld, morgen in de brievenbus ! EN geen verzendkosten....dat scheelt je aardig wat loopjes naar de sigaren-boer of tankstation. ;-) Om je een indicatie te geven van het "materiaal" waar IK voor gekozen heb, zijn hier wat links naar de betreffende website.


Image title
 Robby247
Lees ook het Blog van vlindertje omtrent dit onderwerp..... https://yoo.rs/vlindertje73/blog/de-elektronische-sigaret-die-je-hl-gelukkig-maakt-1456083631.html Voor een leuke "Twist" :-) (en idd.....on-line verkruigbaar, deze "undocumented future" ! :-)
21-05-2016 11:57
21-05-2016 11:57 • Reageer
kippepootje
dankjewel voor deze blog interesant
09-05-2016 10:41
09-05-2016 10:41 • Reageer
vlindertje73
Heb er ook een blog over geschreven. https://yoo.rs/vlindertje73/blog/de-elektronische-sigaret-die-je-hl-gelukkig-maakt-1456083631.html
01-05-2016 17:51
01-05-2016 17:51 • Reageer
MonsterMam
Om een of andere reden heb ik nog steeds zo het gevoel dat om van elektrisch te mogen spreken, die dingen eigenlijk van tijd s in een stopcontact horen te zitten xD
01-05-2016 14:25
01-05-2016 14:25 • 1 reactie • Reageer
Robby247
Dat IS ook zo, Sigrid. Het geval wat ik nu heb, moet inderdaad opgeladen worden ! Op zo'n "volle accu" kun je (die van mij) zo'n drie dagen gebruiken. NIET met je telefoonlader opladen, ondanks dat íe heel goed past (mini USB) maar die gaan "te snel" , via de USB-Poort van de computer gaat het prima-de-luxe. Er zijn ook losse laders verkrijgbaar (meestal word het kabeltje meegeleverd) Dus, ja, hij MOET af en toe even in het stopcontact :-)
21-05-2016 12:01
21-05-2016 12:01 • Reageer
Johan Schurink-Krauts
E-smoken is een goede stap om het conventionele roken in te dammen, echter er is een groot risico (ik spreek uit ervaring) dat het "dampen" naar de achtergrond raakt wanneer het gewone roken niet word verbannen binnen afzienbare tijd. Het is gegarandeerd een goede stap om te zetten. Wat wel jammer is, is dat dampen lang niet overal gewoon word geaccepteerd, het is net zo ongewenst als het opsteken van een sigaret...
26-04-2016 15:44
26-04-2016 15:44 • 1 reactie • Reageer
Robby247
Hey Johan, In middels al een "Mod" aangeschaft, de beginners set is echt voor beginners (starters). De "Mod"is geheel e n al aanpasbaar aan de persoonlijke wensen, in aanschaf natuurlijk een stuk duurder als de 17 EUro voor een starters set. Maar ondanks het "ge-gniffel" van mijn omgeving, kkan ik eigenlijk alleen maar voordelen opnoemen. Ik heb voor "Mijn"mod een kleine 80 Euro betalld, maar heb dezelfde , en een hele hoop soortgelijken nu gevonden in Amerika op een (zeer uitgebreide) webshop. daar betaal je voor hetzelfde apparaat 33 Dollar (ja). Maar gezien de technische ondersteuning van de vape-shop-meneer,en de nodige uitleg, aanbevelenswaardig om eens een shop in te stappen. Liquids (De vloeistof) en de nodige accessoires zou je wel ongestraft on-line kunnen kopen (De regelmatig te vervangen "Coils" bijvoorbeeld. Alleen het zoeken naar de juiste coils is al een dagtaak. dus eerst een in de winkel kopen om te zien welke je hebben moet en dan de vervangende on-line bestellen. Nee, ga zo langzamerhand zweren bij mijn MOD, al een aantal dagen geen echte sigaret aangeraakt, EN begin eindelijk een beetje van die irritante lichaamsgeur af te komen, het uiteindelijk doel waarvoor ik de markt van de ESigaret ben gaan verkennen. Het is ook HEEL goed voor de portemonnee, ik zet nog niet een fractie van de financiën om in rook. voor 3 Euro kan ik zo'n beetje drie dagen "roken" . De aanschafwaarde ? Ach joh, al lang en breed terug verdiend door het niet meer kopen van sigaretten. Mochten jullie meer willen weten, (Niet alleen Johan) vraag maar raak !
21-05-2016 11:54
21-05-2016 11:54 • Reageer
Soberana
Interessant blog. Wat ben ik blij dat ik niet in Europa woon en me niet in duizend bochten hoef te wringen om mijn rookgedrag aan te passen aan de pressie van een inhalige overheid en een menigte anti-rokers. Ik betaal in de winkel 75 Naf (ca 37 euro) voor een slof sigaretten en binnen onze 'economía informal' 60 Naf (ca 29 euro). Mocht ik ooit electronische sigaretten aanschaffen dan is dat met het oog op de horeca-gelegenheden waar onder druk van bewindslieden die te lang in Nederland hebben verbleven en besmet zijn met de 'mag-niet-is-niet-goed-voor-je-gaan-we-lekker-verbieden' cultuur, steeds vaker een rookverbod geldt. Voorlopig vermijdt ik dergelijke tenten, of ik eet en drink op het terras, waar ik na het eten gewoon mijn sigaret kan opsteken.
26-04-2016 13:55
26-04-2016 13:55 • 1 reactie • Reageer
Robby247
In DIT geval, conformeer ik aan niets,of niemand. EN ondanks dat de inhalige staat nu een KLEIN beetje het nakijken heeft, heb ik dit (nieuwe) apparaat geheel en al uit eigenbelang aangeschaft, ik wil(de) namelijk van die verschrikkelijke lichaamsgeur af die roken bij mij teweeg brengt. EN ik moet zeggen....dat is al heel aardig gelukt ! Nu (Per 20 Mei) vallen die soort apparaten OOK onder de tabaks-wet in NL, de aanschaf en het gebruik, vallen onder dezelfde regelgeving als die voor tabak... ach, als mohammed niet naar de berg komt he ? ;-)
21-05-2016 12:04
21-05-2016 12:04 • Reageer
Tien
Dat is al een mooie stap in de goeie richting. Goeie 'recensie'.
26-04-2016 12:39
26-04-2016 12:39 • Reageer