Hoe ik een lichaam teken.

Hoe ik een lichaam teken.


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Iemand vroeg of ik kon uitleggen hoe ik lichamen opbouw en teken, dus hierbij een snelle tutorial.

Ik begin met een snelle schets van wat ik wil, dus een vage vorm van het hoofd. Daar maak ik een nekje aan vast. Een peer achtige vorm gebruik ik om het lichaam aan te geven, daardoor kan ik beter zien of de proporties kloppen. Dan bouw ik aan de rest van het lichaam, goede vuistregels zijn: de elleboog komt ongeveer op de taille, de armen eindigen ongeveer halverwege het bovenbeen en handen moeten groot genoeg zijn om een helft van het gezicht te bedekken (denk maar aan kinderen die verstoppertje spelen en gaan tellen met hun handen voor hun gezicht.) Gewrichten tekenen helpt ook om de proporties goed te krijgen.

Vervolgens kun je eroverheen met dikkere lijnen om daadwerkelijk het lichaam aan te geven, ik heb haar bloot gehouden voor de duidelijkheid maar dit is uiteraard het punt dat je ook kleding etc. Toevoegt.

Dit was heel kort uitgelegd hoe ik het doe, ik raad voor meer cartoon tekenen de manga boeken van Christopher Hart aan. Hij is erg duidelijk in uitleggen hoe het werkt. Als je realistisch wil leren tekenen raad ik je aan vooral veek foto's na te schetsen met verschillende materialen.Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (6 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Jij kan dat goed precies :-)
| 06:56 |
Haha geloof me je wil niet weten hoe veel fouten ik nog maak ahaha
| 11:25 |
Heel mooi als je dat kan
| 15:15 |
Bedankt! Veel oefenen :D
| 16:36 |
Bedankt voor de uitleg!
| 11:29 |
Graag gedaan!
| 11:31 |
Top gedaan groetjes an
| 09:22 |
Dankjewel!
| 09:35 |
Dat was ik! Ik ga er mee aan de slag! Dank je wel.. je vroeg om te laten zien wat ik tekende .. heb nog geen personage (ga ik hierna wel mee aan de slag) maar zie hier een andere creatie:

yoo.rs/livingthagoodlife/blog/mandala-kat-het-eindresultaat-1495322148.html?Ysid=45920
| 18:31 |
Woah! Dat is zo mooi, supercreatief echt!
| 18:44 |
:-) thanks
| 18:52 |
Een goede tutorial. Hand vind ik echt heel moeilijk ;-)
| 18:27 |
Ik ook hihi, ik zal kijken of ik daar wat nuttigs over kan schrijven.
| 18:44 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen