Hoe ik teken!

Hoe ik teken!


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Ik leg hier stap voor stap uit hoe ik tot een eindresultaat kom. Let op, het wordt lang!

Mijn setup, super professioneel right? De tablet die ik gebruik is een Wacom Cintiq 13hd, maar deze is een klein beetje overpriced. Zolang je een tabletje hebt komt het goed, een Ipad kan vast ook werken alleen weet ik dan niet hoe de programma's werken. Het programma wat ik gebruik heet Paint Tool Sai.

Ik begin met een lekker rommelige schets om de vorm van het lichaam een beetje te vinden, en eventueel snij ik mijn canvas bij. Hiervoor selecteer ik hoe groot ik mijn canvas wil met de selectie tool en klik ik op Canvas bovenin > Crop by selection.

Vervolgens zet ik de laag waarop ik mijn schets heb gemaakt op een lagere opacity waardoor hij minder zichtbaar wordt en zet ik er een nieuwe laag overheen waarover ik een iets gedetaileerdere schets maak.

Vervolgens herhaal ik die stap dan weeer en maak ik de uiteindelijke schets. 

Vervolgens maak ik een laag onder de schets aan waar ik de platte huidskleur aanleg. Onder de schets maak ik alle platte kleuren, als ik denk dat het handig is maak ik er een aparte laag voor. Hier had ik een aparte laag voor huid, kleding, ketting, en haar. Vervolgens kies ik een kleur voor schaduwen en begin ik met globaal schaduwen neerzetten.

Na de globale schaduwen zijn de globale lichtplekken aan de beurt. Daarna mix ik alles een beetje met elkaar en voeg ik hier en daar meer kleur toe waar nodig is. Ik focus het meest op het gezicht, omdat dat toch is waar mensen naar kijken.

De laag lineart zit aan het begin de hele tijd bovenaan, maar zodra ik de meeste kleuren heb neergelegd breng ik hem naar beneden zodat hij boven de huidskleur zit. Vervolgens zet ik hem op lock, dat doe ik door de knop erboven in te drukken waarbij staat 'Preserve Opacity'. Dit zorgt dat ik alleen kan kleuren op wat ik al gekleurd heb. Vervolgens kleur ik de lineart een kleur die beter bij de tekening past.

Vervolgens voeg ik de huidskleur laag en de lineart laag samen en begin ik ze een beetje met elkaar te mixen om een realistischer effect te krijgen.

Vervolgens voeg ik highlights toe waar ik het nodig acht

Vervolgens heb ik het haar gemaakt, ik had hier zelf geen idee wat ik deed want ik teken nooit krullend haar. De tactiek was gewoon veel losse plukjes toevoegen en kleine plukjes. Highlights in veel losse lichte streepjes. En ik heb het shirt en de ketting gedaan.

In een nieuwe laag die ik op overlay mode zet voeg ik wat licht toe.

Eventuele oneffenheden of fouten blend ik met de water tool, en dan zoek ik op google images een rechtenvrije afbeelding.

Ik verzacht de achtergrond voor een fotografie effect en tada! done! Dit kostte me ongeveer een uur denk ik. Dit is ook waarom ik zo tegen het plaatsen van afbeeldingen zonder credit ben, kijk hoe veel werk er in 1 tekening gaat! Heel erg bedankt voor het lezen, ik heb niet alles honderd procent uitgelegd zodat je toch nog je eigen weg moet zoeken wat goed voor je is, maar als je vragen hebt ben ik altijd bereid ze te antwoorden!

Wil je een tekening van mij winnen, deel dan een van mijn pagina's en stuur mij de link, dan doe je automatisch mee aan mijn giveaway. Wil je een tekening van mij kopen of een art trade doen, kijk dan bij mijn pagina met commission info. Ik ben je eeuwig dankbaar.Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (11 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Oh shoot! Een cintiq! Daar heb ik nog nooit mee gewerkt, ze hebben ze wel op de school waar ik heen ga. Ik gebruik gewoon zo'n hele basic wacom hahaaa. 
| 14:57 |
Heel leuk om het proces te zien. En een mooie tekening. 
| 08:41 |
Knap heel mooi gemaakt!
| 08:49 |
Dankjewel!
| 09:32 |
Wauw Robynn, wat geweldig weer!! Mooi artikel, prachtig gemaakt!!
| 17:11 |
Dankjewel :) ik denk dat het leerzaam kan zijn voor mensen om mijn proces te zien hahaha
| 17:13 |
Dat denk ik ook!!
| 17:21 |
Knap hoor, ik ben niet zo'n tekentalent.
| 13:10 |
Iedereen kan het worden :D
| 13:18 |
Daar zit wat in.
| 13:24 |
Leuk dat je dit even wou laten zien!
| 12:40 |
Graag gedaan :D
| 13:18 |
Heel leuk om het zo stap voor stap te zien
| 10:35 |
Wat super leuk dat je laat zien hoe je te werk gaat. Wauw
| 23:21 |
Graag gedaan! Ik hoop dat mensen er iets aan hebben haha
| 23:25 |
Wauw super zeg ,,ik ga hem morgen nog eens aaandachtig bekijken thanks ;)
| 22:37 |
Graag gedaan! Zodra ik weet hoe maak ik ook nog een video
| 22:40 |
Top nice
| 22:55 |
Wauw, dat is echt heel interessant en mooi gedaan. Heb zelf geen tekentablet ofzo, wel een iPad, maar ik zou ook niet weten hoe ik daarop moet beginnen tekenen xD
| 21:57 |
Er zijn daar ook apps voor, als Sketchbook pro bijv :D
| 22:01 |
Zijn ze gratis? Haha, ik weet nooit hoe lang ik die dingen volhoud, dus ik vermijd het om teveel geld eraan uit te geven
| 22:08 |
Sommige wel, moet je even de appstore uitpluizen
| 22:26 |
Okido, dat zal ik een keertje doen dan ;)
| 11:57 |
Echt heel knap!
| 21:00 |
Bedankt :D
| 21:37 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen