Zelfgemaakte siliconen zeemeerminnenstaart

Zelfgemaakte siliconen zeemeerminnenstaart


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Stap 1, begin bij de schets!

Voordat je begint aan een project als dit moet je eerst uitschetsen wat voor staart je zou willen. Je kunt dit zelf doen, of iemand anders vragen om iets voor jou neer te zetten. 

Dit was bijvoorbeeld mijn schets, Deze heb ik zelf gemaakt met gewoon potlood en waterverf. Een volledige zeemeermin tekenen is uiteraard volledig optioneel, ik verveelde me gewoon heel erg.

Stap 2, maak een patroon!

Als je al een monovin hebt, trek hem over op een groot stuk papier. Ik ben nog bezig met een tutorial hoe je zelf een monovin moet maken. Teken dan de vorm van je staart op het papier, en vouw dit dan dubbel. Het is in dit geval niet heel belangrijk om het zo symmetrisch mogelijk te krijgen, maar het kan later erg veel schelen. Dit was mijn patroon. Hieroverheen leg je een doorzichtig plastic. Het materiaal wat ik gebruik is aquarium siliconenkit, dus test eerst of dat niet plakt aan het plastic als het droog is. Het zou zonde zijn als je hem later niet los krijgt.

Stap 3, maak een basislaag!

Mix wat pigment en siliconen en leg een dunne laag neer, voordat je met de vorm begint. Dit voorkomt dat je de hele vin verknalt omdat alles aan je materialen blijft plakken. Ik heb hier gekozen om meteen al pigment met de siliconen te mixen, maar het is niet heel erg noodzakelijk. Een doozichtige laag mag dus ook gewoon.

Stap 4, werk aan de kleuren!

Ik wilde een vloeiende overloop van kleur hebben aan de onderkant, dus ik heb gewacht totdat de kit ietsje gedroogd was en toen heb ik op een oude kwast wat pigment gedaan en dat erop gestoft totdat ik blij was met het resultaat. En ik had aan een kant blauw pigment gemorst dus moest ik dat ook maar aan de andere kant doen om te doen alsof het gepland was (niks zeggen!)

Stap 5, begin met de vormen!

(Slechte foto, sorry) Hier begon ik de lijntjes te trekken op de vin die kenmerken zijn voor vinnen. Ik deed dit door een laag doorzichtige siliconen over wat ik al had te doen en er dan gewoon streepjes in te trekken totdat ik er blij mee was. Het kan soms handig zijn om in kleinere porties te werken, want de siliconen drogen erg snel en blijven vreselijk aan je spullen kleven en dan krijg je allemaal uitsteekseltjes en weetikhetwat.

Ik heb toen de schubben en de aderen (?) in een doorzichtige laag siliconen eroverheen gemaakt en daarover weer met de kwast pigment aangebracht. Hier kun je al echt een eindresultaat zien!

Stap 6, Sluit het af!

Dit is heel belangrijk, als er nog los pigment boven op de staart zit zoals bij mij zorg dan dat je er met een laag doorzichtige siliconen overheen gaat, anders geeft dat verschrikkelijk af aan alles wat in de buurt komt. Je kunt dit doen door gewoon siliconen erop te spuiten en heel veel geduld te hebben, of je kunt siliconen en verfverdunner mixen met elkaar en dan met een kwast een laag aanbrengen op een iets makkelijkere manier. Als dit droog is kun je het van het plastic afhalen en in een nette vorm knippen en dan heb je een kant af! Herhaal dit hele proces voor de andere kant en plak het dan dicht. Zorg dat je rietjes ofzo in de opening steekt zodat niet de hele vin dichtgaat, als je er dan mee gaat zwemmen vangt het te veel water namelijk. Dat is ten eerste gevaarlijk en ten tweede ziet het er heel genant uit.

Handige tips!

LAAT IEDERE LAAG SILICONEN DROGEN! Heeeeeel belangrijk, want als alleen de bovenste laag kit droogt zit er giftig spul in het midden. En dat wil je niet.

Draag handschoenen, dit spul is giftig als het nog niet droog is.

OF je werkt buiten, Of je draagt een masker. Wees lief voor je longen.

Laat het minstens een dag langer buiten dan nodig! Dit spul stinkt vreselijk en je wil het niet eerder in huis hebben.

Ik hoop dat ik jullie hiermee heb kunnen helpen!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (7 reviews)
expand_more
Verberg reacties
echt super cool uuhm heb  vraagje ik wil heel graag een staart maarik heb geen flauw idee hoe het moet of ja zou jij de staart voor me kunnen maken ik betaal je en koop alle spullen voor je maar ik  kan dit dus echt niet xxx Daisy wil je contacht voeg me dan toe bij insta daisy spruijt xxx
| 00:58 |
Mooi. Maar wat een werk!
| 15:49 |
Zeker! Maar het was het volledig waard.
| 15:58 |
Jeetje... de schets alleen al is mooi! Leuke blog! Top!
| 23:11 |
Mooi gedaan! Lijkt me niet zo eenvoudig :)
| 19:59 |
Het valt opzich mee, je moet er gewoon wat tijd in steken ^^ het is wel superleuk om te doen, ik raad het zeker aan!
| 23:09 |
Heb je ook een foto van het eindresultaat?
| 18:52 |
Wel van de afgeknipte vin, maar ik ben nog bezig met de andere kant omdat ik buiten werk en het roweer is momenteel. Ik kan dus even niet verder hahaha
| 18:55 |
Owww ja das jammer ik zie het dan vast later verschijnen hij is nu al erg cool
| 19:39 |
Hahah hartstikke bedankt :D
| 19:44 |
Graag gedaan
| 20:45 |
Ik snap het nog niet 100%, maar het ziet er echt ontzettend goed uit, dus ga deze wel opslaan voor later misschien :3
| 18:42 |
Als je hulp nodig hebt of vragen hebt ben ik altijd bereikbaar, er zijn hiervoor heel weinig tutorials te vinden vanwege 'trade secret' maar ik doe daar niet aan haha. Ik ben momenteel het proces ook aan het filmen ^^
| 18:56 |
Oh er komt een filmpje van dus? Wel als ik die zou kunnen zien, snap ik het vast volledig ;3
| 19:05 |
Ik zal updaten wanneer ik het filmpje af heb ^^
| 19:41 |
Super bedankt :)
| 19:47 |
Mooi getekend hoor!
| 18:33 |
Hartstikke bedankt!
| 18:56 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
private lease goedkoop
private lease goedkoop
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen