Zijn al die labels echt noodzakelijk?

Zijn al die labels echt noodzakelijk?


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

'Ik denk dat hij demisexual is!' Roept een vriendin van me als we een personage uit een boek bespreken. 'Demisexual?' Vraag ik verward. 'Ja, dat betekent dat hij zeg maar eerst een sterke band moet hebben met iemand voordat hij het bed in duikt met hem.' 'aha...'

Een snelle google search laat zien dat er een oneindig aantal aan 'labels' is. En ergens snap ik ook wel waar het vandaan komt. Mensen willen nou eenmaal begrijpen hoe we zelf in elkaar zitten en wil een hokje kunnnen vinden (terwijl we roepen dat we niet in een hokje gezet willen worden...)

Maar zo veel, is dit nou echt noodzakelijk? De belangrijkste kan ik mij voorstellen, als transgender enzo. Dit kan helpen met uitleggen aan mensen hoe je precies in elkaar zit, en dat is goed. Maar een label plakken op het verlangen naar vertrouwen voordat je met iemand het bed in duikt? Het label wat ik daarop plak is 'Normaal Persoon.'

En seksualiteit? Neem deze lijst: http://poshhelpers.tumblr.com/post/41062616375/sexual-orientations-masterlist

Ik kan bij de a al dingen zeggen.

Androgynosexual

Being sexually attracted to both men and women, specifically to those with androgynous appearances.

Androsexual

Sexual attraction towards men or those with masculine characteristics.

Asexual

Lack of sexual attraction towards others, or lack of sexual desire. It is sometimes called a lack of sexual orientation.

Autosexual

Someone who prefers masturbation over having sex with others, or can also refer to someone who is sexually attracted to them self.


1. Wat is er gebeurd met gewoon het goede oude bisexueel? Gefeliciteerd, je bent bi met een voorkeur voor mensen die zich een bepaalde manier kleden.

2. Als je je sexueel aangetrokken voelt tot mannen dan ben je gewoon hetero of homo??? En als je je aangetrokken voelt tot beide zolang ze maar een beetje een mannelijke personaliteit hebben gewoon bi met een voorkeur?? Waarom bestaat dit.

Asexual weet ik dat het bestaat en is gewoon prima, kan ik niks over zeggen.

3. Weet ik dan weer niet bijzonder veel van maar ik geloof dat dit een narcist heet? Als uit de griekse mythologie?


Waar is dit allemaal voor nodig? Ik vind het heel erg vreemd, maar er zijn genoeg mensen die het honderd procent normaal vinden. Zelf zeg ik niet 'Hallo, ik ben Robynn, een androsexual demimeisje.' Ik zeg 'Hallo, ik ben Robynn, ik ben bisexueel met een vriend.' en ik vind het persoonlijk fijn om soms wat mannelijker kleding te dragen.

Jezelf uitdragen is honderd procent oke, maar ik vind labels plakken op een paar voorkeuren wel een beetje extreem. Maar ach, misschien ben ik gewoon te lang van tumblr af geweest.Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (7 reviews)
expand_more
Verberg reacties
I AGREE, al die labeltjes, het is om gestoord van te worden. Prima als het je helpt om te identificeren of jezelf te accepteren, maar zoveel labels, kom op!
| 22:43 |
Je bent zoals je bent, en daarbij blijft het.
| 02:12 |
Inderdaad!
| 09:26 |
:)
| 16:17 |
Is idd wel heel ingewikkeld zo allemaal... allerbelangrijkste is toch gewoon dat je lekker jezelf bent :)
| 21:56 |
Ja precies! Geen noodzaak om jezelf zo in een hokje te stoppen
| 22:05 |
Ik vind al die labels ook pittig overbodig. Vooral ook als het bij sommige mensen ieder jaar verandert. Het zou pas raar zijn als dat bij persoonlijkheidsstoornissen en ontwikkelingsstoornissen ook zou kunnen. Dat je in januari autistisch bent en in juni ocd, om het maar heel zwart/wit te zeggen. Wat maakt het überhaupt uit wat je seksuele voorkeur is? Als je het zelf maar weet, dat is toch wat telt?
| 18:21 |
Ja precies! Ik heb een vriendin die bij zichzelf random diagnoses stelt van mentale ziektes, echt vervelend
| 18:34 |
Ik ben ben de labels ook wat zat eigenlijk. De opmerking van Miranda is leuk. Sluit mij erbij aan.
| 17:41 |
Ja ik snap je punt! Als ik vertel dat ik een vriendin heb is een van de eerste vragen die ik krijg of ik lesbisch of bi ben. Ik ben gewoon verliefd op een vrouw. Punt. Noem het zoals je het wil noemen!
| 16:06 |
Echt he! het zijn niet eens hun zaken, en wat doet het ertoe als je toch in een relatie zit. Als je nou zoekende was zou het wat uitmaken XD
| 16:15 |
Tegenwoordig willen veel mensen alles en iedereen in zo veel mogelijk vakjes kunnen steken
| 14:17 |
Ja precies, of ze moeten zich speciaal voelen ofzo? Ik snap het echt niet haha
| 14:20 |
Of over andere mensen kunnen oordelen
| 14:23 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen