Veranderingen 112 pagina's


112 Goeree Overflakkee

Even update van mij over de 112 . Toen ik vorig jaar de beslissing nam om te stoppen met 112 Goeree Overflakkee op Facebook kreeg ik best een hoop berichten van mensen dat toch niet te doen. Want je voegt iets toe aan de maatschappij. Nou zie ik dat zelf anders, het is hobby en ik vind het leuk om de hulpdiensten te volgen. Nu hadden we best een aardig wat volgers 12750 likes op de pagina en beste meneer, dat kunt u toch niet in de steek laten. Nee, maar ik zit me steeds meer te ergeren aan mensen die niet normaal kunnen reageren op de berichten die ik plaats. Dan kunt u toch de reacties uit zetten? Nee dat kan niet met een pagina. Oké, dan houdt het op.

WhatsApp en Telegram

Nadat ik er een tijdje over na had gedacht heb ik besloten om een WhatsApp en een Telegram groep op te zetten . Nou dat liep storm. Op telegram hebben we nu 363 leden en WhatsApp 980 leden, verdeeld in 4 groepen. Als groep 4 vol is dan is voor mij de grens bereikt, meer kunnen er niet in. En dat loopt best goed.

Besloten groep op Facebook.

Je kan ook een besloten groep maken en dan kun je de reacties uit zetten, nadat we weer een aantal verzoeken kregen dacht ik:"'Ja waarom ook niet.' Had het beter gelijk kunnen doen maar ja, dat is achteraf. Het enige nadeel is dat ik mezelf aan de groep moet koppelen. Maar ik had al een account Gerrit Puttershoek waar ik mijn blogs plaatste en achtergrond informatie gaf over 112 dus die zit nu aan de besloten groep . Ik kreeg vriendschap verzoeken en dat vind ik alleen maar leuk. En ik verstuur ze ook. Heb geen geheimen en iedereen mag weten wie die gozer is die al die meldingen plaatst. We hebben in de besloten groep van 112 GO nu 5273 leden . Ik controleer elke week de leden omdat mensen stoppen met Facebook of erger, ze komen te overlijden en blijft het wel staan in de ledenlijst als men hun account deactiveert. En dat verwijder ik dan. Wel een werk maar wil het up to date houden.

112- Puttershoek

Ik kreeg deze week een aantal verzoeken van volgers of ik voor 112 puttershoek ook niet een besloten groep wil maken. Nadat ik daar over na had gedacht waarom ook niet. We zitten op telegram met 186 volgers daar is reageren ook niet mogelijk ik maak een besloten groep aan. We gaan berichten plaatsen zonder reactie en de ambulance berichten die ik vroeger in een dagoverzicht plaatste kan nu weer mooi terug keren. Uiteraard zonder huisnummer, want dat mag niet meer. Het zal op een duur helemaal verdwijnen maar zover is het nog niet. We zijn achter de schermen daar wel over aan het nadenken hoe we dat het beste kunnen oplossen. We zitten te denken aan Spot de ambu in de straat. Of een aanrijding/brand. Maar we moeten dat doen samen met de burgers met een soort van beloningssysteem maar dat is nu nog niet aan de orde. Zijn nog plannen en komen we op terug.

Instagram

Op Instagram 112 Puttershoek/112 GO daar groeit het ook lekker daar hebben we nu 6868 leden. Dit account is voor de Hoeksche Waard en Goeree Overflakkee omdat ik aan de maximale account zit . Max 5 en ik heb meer hobby's dus dan moet het samen .

Twitter

Op Twitter hebben we 3520 volgers ook een leuk medium waar we veel info verzamelen om op de pagina te zetten. Er zullen in de toekomst vast wel weer nieuwe dingen bij komen waar we ook weer aan mee gaan doen. Voorlopig houden we het hier bij. En ik word ook geen 150 jaar er komt toch een keer een punt komt dat ik er mee stopt. Maar zover is het nog niet. We hebben er nog plezier in om dit voor jullie te doen. Sommige zeggen je doet dit voor niets . Ja dat klopt . We hebben een shirtsponsor en dat is het. Geen probleem . Straks met Spot de Ambu gaan we de boer op om te kijken wie wat voor ons kan beteken. We gaan het wel zien.

Dit was weer een update van mij en mijn vrijwilligersteam,

groet van Gerrit

Puttershoek