Kun jij reanimeren ?

Kun jij reanimeren ?


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Heb al heel wat reanimatie's gezien van dichtbij met goede afloop,maar ook met fatale afloop. En ik heb altijd respect voor deze mensen want je moet het toch maar kunnen. Op een dag tijdens een incident vroeg men aan mij of ik dat ook kon. Ik zij nee. Nou zegt deze hulpverlener in jou dorp waar jij woont zoeken ze burgerhulpverleners misschien wat voor jou. Ik heb er over nagedacht en ben naar de informatie avond gegaan en heb de cursus reanimatie en AED gedaan en met succes gehaald.  Ik moet elk jaar op herhaling om de punten weer is op de i te zetten. En dat is wel nodig want je moet wel scherp blijven natuurlijk.Ik heb het nog niet meegemaakt dat ik echt moet . Ik kan het iedereen aanraden want je red er levens mee .Hieronder zie je beschreven wat je moet doen tijdens een reanimatie. Er is ook een app van de hartstichting en krijg je te zien of te horen wat de stappen zijn voor een reanimatie. 

1. Controleer het bewustzijn

schud voorzichtig aan de schouders en vraag: ‘Gaat het?’

geen reactie? Het slachtoffer is bewusteloos. Blijf bij het slachtoffer. Roep om hulp. 

2  Bel direct 112 (of laat iemand bellen) 

meerdere mensen aanwezig? Laat een persoon 112 bellen en een ander direct een AED halen

instructies voor 112 bellen: vraag om een ambulance en zeg dat het slachtoffer niet reageert

zet de telefoon op de speaker, zodat de medewerker van de meldkamer je kan helpen terwijl je bezig bent

3. Controleer ademhaling

Leg  een hand op het voorhoofd en kantel het hoofd voorzichtig naar achteren om de luchtweg te openen

til de kin op met 2 vingertoppen van de andere hand (kinlift)

kijk, luister en voel maximaal 10 seconden of er ademhaling is

geen normale ademhaling en ben je alleen? Haal een AED indien deze direct beschikbaar is

4  Start direct met 30 borstcompressies

zet je handen midden op de borstkas

duw het borstbeen 5 à 6 centimeter in

doe dit 30 keer in een tempo van tenminste 100 keer per minuut (maximaal 120 per minuut)

5. Beadem 2 keer

doe de kinlift (zie stap 3)

kantel het hoofd naar achteren

knijp de neus dicht

pas mond-op-mondbeademing toe

beadem 1 seconde zó dat de borstkas omhoog komt (kijk naar de borstkas)

laat het slachtoffer uitademen

beadem in totaal 2 keer

ga door met reanimatie en wissel 30 borstcompressies af met 2 beademingen

als er een 2e hulpverlener is: wissel elke 2 minuten

onderbreek de reanimatie altijd zo kort mogelijk

6  Als de AED er is

onderbreek de borstcompressies zo kort mogelijk

ontbloot de borstkas

zet de AED aan en doe altijd wat de AED zegt

bevestig de elektroden

volg de opdrachten van de AED op, totdat de ambulancezorgverleners zeggen dat je mag stoppen

Bron Hartstichting

help

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (16 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Nee, maar eigenlijk zou iedereen het moeten leren!
| 16:01 |
Laatst weer een curcus gehad! Op papier en in de lessen doe ik het allemaal goed, maar onder hoogspanning zou ik niet weten hoe ik reageer of handel....
| 22:28 |
Dan gaat het meestal vanzelf. De spanning komt meestal achteraf.
| 22:34 |
Mmm jaa dat zeggen ze wel hé, maar toch.... Gelukkig heb ik het nog nooit in de praktijk hoeven uitvoeren!
| 22:36 |
Wat zou het mooi zijn als iedereen zo'n cursus zou doen, het kan iemand letterlijk het leven redden. Ik heb zelf een opleiding tot BHV-er gevolgd inclusief reanimatie. En toen ons zoontje geboren was konden wij bij de verloskundige in Duitsland een cursus kinder EHBO en reanimatie doen voor 15 euro, de rest komt van de verzekering. Een heel goed initiatief vind ik dat.
| 12:52 |
Zeker te weten
| 22:34 |
Ik heb deze cursus samen met mijn man gedaan in september. Tijdens de cursus heeft hij iemands leven gered. Deze persoon is hem nog altijd dankbaar en heeft het rondverteld in het hele dorp
| 12:39 |
Wat goed zeg. Proficiat
| 12:59 |
Hartstikke goed dat je dit benoemt hoe te handelen..te vaak weten we niet wat te doen!
| 20:01 |
graag gedaan
| 20:04 |
Overigens heb ik diverse cursussen gedaan!
| 23:02 |
Nadat mijn vader een hartstilstand kreeg en succesvol gereanimeerd werd was ik ervan overtuigd burgerhulpverlener te worden. Dat is nu drie jaar geleden en ik heb me nog altijd niet aangemeld. Ik weet nl niet of ik het wel durf op het moment suprême......!!
| 23:01 |
Je komt nooit alleen aan. Meestal worden er 5 opgeroepen. Als je het niet durft kan je altijd de taak verdelen zoals haal een AED en dan gaat de andere reanimeren
| 23:15 |
In het verleden heb ik die cursus meermalen gedaan..je bent verplicht te herhalen
en toen kon ik niet meer en dan mag je ook niets meer
heb je goed aan gedaan
| 10:38 |
Klopt de herhalingen worden door de gemeente betaald bij ons
| 12:43 |
Dat is geweldig en doen ze goed aan ja, top
| 19:36 |
Ik heb geen reanimatiediploma of EHBO-diploma of wat dan ook, maar ik kan wel reanimeren.
| 14:02 |
bedankt voor je reactie
| 00:06 |
Nee ik drnk niet dat ik het nog kan, maar zou wel helpen (nou ja muv bepaalde personen)
| 13:18 |
bedankt voor je reactie
| 00:06 |
Eerlijk gezegd kan ik niet reanimeren. Ik hoop het ook niet mee te hoeven maken eerlijk gezegd (al heb je daar geen zegenschap over). Het zou zeker god zijn het wel te leren, wellicht toch eens wat mee gaan doen. Want ook al leg je het hier erg goed uit (mijn complimenten) ik denk dat je het ook 'in de vingers' moet krijgen. Dank je wel voor aandacht hiervoor.
| 10:27 |
bedankt voor je reactie
| 00:06 |
graag gedaan
| 08:16 |
Ik moet bekennen dat ik het niet kan............ misschien toch eens overwegen, want het kan een leven redden inderdaad. Ik moet er niet aan denken dat ik machteloos toe zou moeten kijken en niks kunnen doen.......... Dank je wel voor deze interessante blog.
| 07:55 |
Bedankt voor je reactie en graag gedaan
| 09:18 |
Ik heb het heel vroeger wel op school geleerd.
Goed om er weer eens over te lezen.
Na zoveel jaren zakt de kennis wel wat weg.
| 01:36 |
Bedankt voor je reactie en graag gedaan
| 09:19 |
Ja! Dat kan ik. Al geleerd en ga vanaf eind augustus starten met doktersassistente opleiding! Dus komt weer aan bod:)
| 23:17 |
Leuk om te horen. En alvast succes met de opleiding
| 23:22 |
dankuwel!!
| 23:24 |
ik doe al jaren een bhv cursus, dus ieder jaar op herhaling en ook de reanimatie. Het beademen hoeft niet persé als je dat echt niet wil, vaak heeft een slachtoffer overgegeven. Gelukkig nog nooit in de praktijk meegemaakt en hoop dat dat zo blijft.
| 22:12 |
Oke het klopt dat je niet hoeft te beademen er zijn wel doekjes maar ik weet niet of ik daar gebruik van ga maken
| 23:24 |
die moet je maar net bij de hand hebben. Op zo'n pop is beademen niet zo'n probleem, maar op een echt persoon lijkt met me behoorlijk confronterend.
| 09:26 |
Klopt
| 09:44 |
Of is het slachtoffer aan het schuimbekken, echt supernasty
| 14:03 |
Goed dat je dit artikel schrijft. Antwoord op je vraag, ja, ik kan reanimeren en heb het in een grijs verleden ook weleens gedaan. Nu elk jaar oefenen, ik ben BHV er.
| 22:05 |
Ok goed om te horen.Bedankt voor je reactie
| 22:09 |
Eerlijk gezegd kan ik het niet..
| 21:05 |
Als je het aandurft kan je het altijd leren.
| 21:20 |
Denk dat het dan in het Hongaars zal moeten, daar woon ik nu.. die taal ben ik nog niet machtig :-)
| 22:43 |
Ok dan wordt het even anders natuurlijk
| 22:58 |
Ja ik geloof niet dat ik zou slagen nu :-)
| 23:50 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen