Vaderdag is niet voor iedereen weggelegd.


Vaderdag is het vandaag, Nu ben ik gezegend met twee lieve kinderen. Maar het is ook anders geweest. Toen wij trouwde dachten we nog geen kinderen eerst maar wat leuke dingen doen. Na een jaar werden vrienden om ons heen zwanger. Wij dachten het wordt nu wel is tijd om aan onze kinderwens te gaan werken. Mijn vrouw stopte met de pil. We gingen er voor. Na een jaar nog geen resultaat. We dachten in de familie is het ook niet vanzelf gegaan het komt wel.Na 3 jaar zijn we toch maar naar de huisarts gegaan en daar werd ons een zaadonderzoek voorgesteld. We hebben een afspraak gemaakt en kregen een potje mee en we mochten dat thuis opwekken en dan als een de wiedeweerga naar het ziekenhuis . Ingeleverd en het wachten kon beginnen op de uitslag. Vrijdag belde huisarts of we maandag op het spreekuur konden komen. Nou zegt mijn vrouw je mag het ook via de telefoon vertellen. Nee dat kon niet. Dus maandag er heen. Nou meneer ik heb een vervelende mededeling voor u. U bent onvruchtbaar. Bam dat kwam even aan. Dat kan toch niet . Gezonde vent en vol energie. Dat was voor mij geen Vaderdag dacht ik. Er kwamen veel emoties los bij mijn vrouw en mij. Moeilijke tijd geweest maar na een tijdje zijn we toch gaan nadenken wat nu ?

Adoptie,pleegkinderen of KID (kunstmatige inseminatie met donorzaad)

We zijn voor KID gegaan. Ik vond dat de beste optie en mijn vrouw moest daar wat langer over nadenken dan ik. Ik ben niet jaloers aangelegd en ik dacht dan maakt mijn vrouw de zwangerschap mee en ik voedt het toch op en dan is het toch van mij. We zijn op de wachtlijst gezet en na een jaar begonnen met de behandelingen. Na een vierde poging was mijn vrouw zwanger, Wat een geluk. Na 9 maanden een Meisje geboren. Na een jaar weer ingeschreven en na de eerste behandeling een jongen van de zelfde donor.Voor ons onbekende donor maar wel te achterhalen voor onze kids.

Vaderdag

Ik denk er elk jaar weer aan ,Vaderdag is niet voor iedereen weggelegd. Je vader is overleden of je kan geen kinderen krijgen. Deze mannen hoe stoer ze ook zijn hebben het vandaag moeilijk. Denk ook aan hun vandaag. Ik ben inmiddels 10 jaar vrijwilliger bij Freya een vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen. En spreek veel mannen die in mijn situatie hebben gezeten. Respect voor hun.