×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Niet tot je doel komen is echt zonde. Jammer. Verschrikkelijk.

Niet tot je doel komen is echt zonde. Jammer. Verschrikkelijk.


Je doel missen; 

Wakker geschud door een artikel in een omroepblad van de E.O.  Over een homofiele pastoor in de oud RK kerk.

Het bewuste artikel werd op een Facebook groep aanleiding tot een gedachten wisseling met zgn. gelijkgestemden en verviel tot mijn spijt in een discussie waarbij een groot aantal meningen de revue passeerden.  Ik vind dit, en mijn mening is dat, en nee zo mag het toch niet zijn.  Het ging haast oneindig door met het uitdelen van meningen en veroordelingen van waar het om ging, en helaas ook over wie het ging.   Over mensen met andere gevoelens en gedachten over man en vrouw. En allen werden over éénzelfde kam geschoren. 

Ik deel in deze Yoors blog mee hoe ik ermee omging en erover denk,  als ik zo vrij mag zijn,  en ik geloof dat allen er zo mee om zouden moeten gaan.  Denk ik, en is derhalve mijn mening.  Ja, uiteraard. Jouw mening is jouw mening, en jouw gedachten zijn jouw gedachten, maar toch.  Want er kwam geen eind aan de litanie van meningen enzovoort en toen dacht ik;  ECHT !  WAT ZONDE !!!   Men mist het doel. En dat.  Dat is pas zonde.  Lees mijn reactie maar.  Overigens ga ik er geen discussie over aan.  Een gesprek met hen die moeite hebben hun doel te vinden ? Ja, daar ben ik altijd voor in.  En nu ineens nog meer !

Dat komt omdat ik als christenmens ineens een lied uit de reeks van Opwekking in mijn gedachten krijg. Lied 429 uit de Opwekkings liedbundel. God wijst mij een weg.  Over de weg vinden en ik voeg eraan toe dat ik weet dat er ergens staat.   " Als U tot mij nadert, nader ik tot U ".  Als een quote. Maar het is een Woord van God. Die, voor wie het weten wil, onze Schepper is en ons doel kent. En helpen wil dat doel ook te behalen.  Nader maar tot Hem en verwacht het ook van Hem.   Luister maar via You Tube . Opwekking. lied 429. en kan je nog zingen ? Zing dan mee !

Hieronder mijn aansporing om de discussie te sluiten en een aanbeveling om je doel niet te missen. 

Roland van der Straaten Zou een TOT SLOT van jullie discussie nu niet beter zijn mensen ? Daarom TENSLOTTE; God heeft de zondaar lief maar haat de zonde. Zonde is oa. niet tot je doel komen. Dat is zonde zegt men al wanneer er bijvoorbeeld een vaas tegen de grond slaat. Zonde. Onbruikbaar geworden en niet onbruikbaar gemaakt. Want ze/hij was zo mooi gemaakt. Om op de juiste wijze 'gebruikt " te worden. Dat is Gods bedoeling ook. Dat we op de juiste wijze " gebruikt "worden. Laat ons hen liefhebben die anders zijn. Dat is de wil van God. En ja, zondig gedrag keuren we nooit goed toch ? Een beroving, een diefstal, een misbruik van. Ja, dat is meer dan zonde. Dat haten ook wij, of zie ik dat verkeerd. Daarom haat God het niet aan je doel komen, en Zijn haat is anders dan onze haat.  Gods haat is hekel hebben aan. Of verdriet hebben van. Laten wij derhalve anders omgaan met elkaar in het oordelen en afwijzen of het vellen van een vonnis. Liefde is een werkwoord. Laat ons hen liefhebben die anders zijn en Gods Wil zoeken en het doel van hun leven, en laat ons hen die afwijkend anders zijn of doen, helpen om wakker te worden uit hun verwarring en vaak ook uit hun verdriet.  Of ga minstens naast hen staan of help hen voort op hun weg.

Laat ons discipelen zijn van Jezus en het geleerde in praktijk brengen en niet langer oordelen.  Be blessed !!!

NASCHRIFT BIJ DE FOTO;  Die auto. Die lijkt naar een oneindig doel te sturen. Begaat een eigen weg, dwars door de woestijn of door de wildernis. De auto is er. De weg is er. De bestuurder is er, en de motor raast voort.  Wanneer je waar dan ook aankomt en of je genoeg brandstof/energie hebt om aan je eind te komen is één.  Of je daar komt waarvan je denkt dat het je doel is is twee.   Wat kunnen we blij zijn dat we over een Tom Tom* kunnen beschikken.  

De bijbel* is een geweldige Tom Tom en gaf mij richting en doel. Wie meer wil weten daarover mag me vragen.     Ook kan je kijken op  ikzoekgod.nl    Goede reis !


expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties