×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd
De vrolijke noten van vandaag

De vrolijke noten van vandaag


Vanmorgen vergat ik mijn inmiddels tweede infinity ring bij de Hema toiletten. Een paar uur later pas werd ik me pas bewust van hoe leeg mijn ringvinger voelde. Wat!? Dacht ik. Nee! Nee niet alweer! In mijn hoofd draaide de 'eyeroll emoji' (🙄) inmiddels op volle toeren. Een paar uur later pas was ik in de gelegenheid om weer naar diezelfde Hema te gaan. Laat ik eerlijk blijven; ik verwachtte dat hij weg was. Of dat niemand er aandacht aan besteedde. Op hoop van zegen vroeg ik het de toilet dame. Zij pakte een bekertje -met blijkbaar gevonden voorwerpen- en hield het op de kop,  "Is dit hem?" Ik dacht 'Wooohh dit meen je niet!' Overrompeld door het feit dat dit toch echt wèl zo was stamelde ik snel: "Ik weet niet of u nog bewijs nodig heeft of zo, uhm.. ik heb wel foto's.." met een vragende toon. Maar halverwege mijn laatste zin zei haar ondertiteling eigenlijk al voldoende. Variërend van "Dit soort gesprekken behoren niet tot mijn takenpakket" tot "Ik weet niet of ik je wel kan volgen" (oké, dit was vooral mijn eigen invulling) tot.. "Neem mee en ga, ik geloof je echt wel hoor" Ik sloot af met een glimlachje en "In elk geval bedankt😁" En liep snel verder. 

Later vandaag, tijdens mijn 'break' tussen 'thuiskomen' en 'de deur weer uit moeten om mijn kat te zoeken' gaf mijn telefoon een melding. Instagram. 'J. Is nu live!' Ik weet niet waarom, maar ik besloot hem deze keer wel te kijken. Even ergens anders op concentreren en nieuwsgierig wat een schoolkind live op instagram te vertellen heeft, zo door de week. Al gauw kwam mijn glimlach weer om de hoek kijken; het meisje in kwestie kan zo leuk vertellen, en ik (en wie er verder keek) kon reageren. Vrolijk vertelde ze wat ze voor haar bijna 11e verjaardag zou krijgen. En hier komt het, ze zei: "Ik krijg een tablet en een Bluetooth boxje😁" Ik vertelde haar dat ik op mijn 11e verjaardag een opblaas orka heb gekregen. En ik zag in gedachten de foto -ontwikkeld uit een rolletje ergens na mijn verjaardag- van mij op dat ding. En die verjaardag vierde ik oa met een vriendinnetje met wie ik cassette bandjes opnam. Dat was echt zo stoer! Lege cassettebandjes in onze 'opneem radio' Hele verhalen etc. Speel stukjes. Wat niet. Het was helemaal hèt. 

Zij. J. Van bijna 11 verteld anno 2017 breed lachend live op een klein schermpje dat ze 'een tablet en een Bluetooth boxje krijgt' Ik dacht heel even: "Oh kom dit horen! Dit verschil! Wordt ik al oud?" Maar ergens ook weer fascinerend.. zo'n verschil in tijd van opgroeien.

Het deed me goed gekeken te hebben. Ja. Gewoon heerlijk naar ongedwongen gezellige praat luisteren, aangevuld met lachen etc. Iemand die zo blij was bijna jarig te zijn, en mij -en wie nog meer keek- meenam in haar schoolreisje van pas geleden, vrolijk vertelde hoe lang ze wel niet weekend heeft binnenkort. 

Lijkt allemaal heel normaal en doorsnee misschien? Wat hierboven staat. Welk kind zou dat niet live vertellen als hij de kans had? Etc etc.

Maar bij mij behoorde het tot de vrolijke noten van vandaag. En ik vind het fijn daarover te kunnen schrijven. Gewoon, omdat ik van schrijven houd, maar ook omdat ik de vrolijke noten van vandaag een soort van vast wil houden. Dat wil ik vrijwel altijd. Maar met name op dagen als nu; wanneer mijn vrije uurtjes worden gevuld met het zoeken van mijn lieve kat. 

Tijdens die zoekronde, die ik nu in een parkje deed vlakbij, kwam ik in de buurt van een vriendin. Ik dacht; even daar aankloppen.. Het hondje kwam ook leuk aanrennen. Van beiden even een knuffel meegepakt. 

Een geluk in het rondje kat zoeken. Ik betrap mezelf steeds sneller op dat ik het ergste vrees, maar ik behoud hoop. Hoop is een drijfveer; een kracht om door te zoeken. 

Ik houd vast aan mijn hoop. En ben dankbaar voor de vrolijke noten van vandaag
zonnebloem
Leuke "ochtenvoer" hier :-)
01-06-2017 07:07
01-06-2017 07:07 • 1 reactie • Reageer
Rolanguage
Leuk dank je wel!
01-06-2017 12:50
01-06-2017 12:50 • Reageer
_PetitCorbeau_
heel leuke blog!
31-05-2017 09:54
31-05-2017 09:54 • 1 reactie • Reageer
Rolanguage
Dank je wel!
31-05-2017 10:37
31-05-2017 10:37 • Reageer
Lifestyle Blogster
Wat leuk geschreven!
30-05-2017 22:10
30-05-2017 22:10 • 1 reactie • Reageer
Rolanguage
Dank je wel!
30-05-2017 22:40
30-05-2017 22:40 • Reageer