×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Mysterie Zelf

Mysterie Zelf


Mysterie. Dat ben ik. Ik voel dat ik dat ben. En ik weet dat ik dat ben. (Ik praat hier over de tweede definitie die de foto hierboven weergeeft) Mijn hele zijn is een mysterie.

En ik wil daar niet per definitie een negatieve lading aan hangen. Gewoon het weergeven van het feit dat ik dat ben. Punt. 

Geen punt op dit verhaal overigens. Ik praat hier verder tegen mijn innerlijke spiegel, alsof ik ervoor sta, maar dan innerlijk. Ik kan daar niet omheen. Net als dat niemand om zijn /haar spiegelbeeld heen kan.

Spiegel, (ooh, ik wil nu heel graag even "spiegeltje spiegeltje aan de wand..." typen)                                Om te beginnen vraag ik me af waar de juiste gebruiksaanwijzing is gebleven, of hoe vaak per zoveel tijd deze wordt bijgewerkt. En in hoeveel talen? Met of zonder pictogrammen? Tips? Adviezen? Hoe te handelen bij? Welke taal waar toepassen? Als je dat ene puzzelstukje even kwijt bent, wat kun je dan het beste doen? Op welk zendkanaal en waar hoor je dit mysterie het zuiverst? Wat kun je doen bij gebrek aan kennis over dit mysterie? Hoe interpreteer je dit mysterie in verschillende situaties? Wat te doen bij de vraag "kan ik dit mysterie op een snelle manier oplossen? Snappen? Vatten? Begrijpen?" Wat te doen bij radeloosheid "Ik weet het even niet met dit mysterie, wie of waar kan ik heen voor tips" 

Je kunt dit mysterie op vele manieren benaderen. Vele wegen leiden naar Rome. Deze wijsheid is hier ook zeker op van toepassing. Het is niet: "slechts een aanpak werkt en de rest werkt niet" Anders zouden er immers ook geen "vele wegen" naar Rome leiden, en zou die wijsheid hier niet op van toepassing zijn. Alleen loopt niet elke weg hetzelfde, en kan het mysterie ook even anders in elkaar steken wat invloed heeft op de weg erheen.

Volgen jullie me nog? Nee zeker. Dat bedoel ik. Ik ben een mysterie. Soms ben ik bang dat er niemand op deze wereld me echt begrijpt. Dat is een gevoel. Ik ben me verstandelijk zeker bewust van het tegendeel! En als het erop aan komt kan ik dat ook echt voelen. No worries. Mijn poker-face maakt de moeilijkheidsgraad van mijn mysterie zijn zo ontzettend lastig soms Men kan mij niet peilen, niets aan mij zien of aflezen, of dat gaat ze dan moeilijk af. Ik weet niet hoe.. wat vind ze.. wat wil ze.. wat denkt ze.. wat voelt ze.. etc. En hoe hiermee te dealen!

Ja! Dat laatste weet ik als mysterie zijnde zelf nog niet. Ik ben op weg om dat te ontdekken. Ja soms, dan weet ik het. Soms na een poosje. Ik denk zoveel. Ergens voel ik ook zoveel, maar onder zo'n mysterieus diepe laag dat ik het maar vaag voel, of dat het dus langer duurt voor het door die laag heen naar boven is gekomen. "Poosje" even toegelicht. 

Gister en vanmorgen dacht ik; ik geloof dat ik iedereen in mijn leven die met "mysterie mij" weet om te gaan krijgt een gouden RSB (initialen) Haha, blij te zeggen dat ik er dan ook een boel kan uitreiken.. daar ontbreekt het niet aan, maar soms ben ik ook daar zelfs een mysterie voor.

Maar heel soms voel ik me alleen; wie spreekt mijn taal nu even. Gewoon nu heel even. Of spreekt hem niet maar verstaat het dan, wat al voldoende is op zo'n moment. Ik kan niet om dat gevoel heen dus besloot het ook op te schrijven. Maar ik kijk verder..

Of ineens spreek ik mensen die het gesprek alleen al tot een mysterie maken. Waar ik inderdaad aan mee werk ja, want het gesprek is dan tussen twee mensen waaronder mezelf hè ;) En na afloop denk ik zie je wel. Je bent echt een mysterie, houd hiermee op. Maar dat zinnetje wil ik dan het liefst terug gooien. Terugkaatsen als een balletje. Maar dit maakt al snel plaats voor de volgende neiging "screenshots maken en even laten zien" of me er chagrijnig  bij neerleggen denkend dat dat aan mijn mysterie zijn ligt die het mensen knap lastig kan maken. Wie herkent dit wellicht bij zich zelf?

Wel benadruk ik graag dat ik verder kan kijken, en dat dit schrijven helpt. 

Alexandra Lokate
Vele wege lijden naar Romy. Maar je moet wel de goede pakken als je de "echte" Romy wilt leren kennen.
14-05-2017 11:52
14-05-2017 11:52 • 1 reactie • Reageer
Rolanguage
Dank je! Xx
14-05-2017 13:26
14-05-2017 13:26 • Reageer
dniek6
Goed beschreven, vervelend gevoel soms lijkt mij..maar ook interessant
02-05-2017 17:45
02-05-2017 17:45 • 1 reactie • Reageer
Rolanguage
Dank je! Xx
02-05-2017 18:35
02-05-2017 18:35 • Reageer
Anita Van de Langenberg
Wauw knappert I love You mistery❤️
02-05-2017 16:09
02-05-2017 16:09 • 2 reacties • Reageer
Rolanguage
Thankyou
02-05-2017 16:30
02-05-2017 16:30 • Reageer
Rolanguage
Xxx! You too
02-05-2017 18:35
02-05-2017 18:35 • Reageer