×

Yoors


Inloggen
×

YoorsUpdate van mijn bucketlist (1) : Afstuderen

Update van mijn bucketlist (1) : Afstuderen


Toen ik in mei 21 werd, stelde ik voor mezelf een lijst op met dingen die ik zeker wilde doen als ik 21 was. We zijn nu 7 maanden verder, dus is het tijd voor een update: Wat heb ik allemaal al kunnen afvinken van deze lijst? Wel, één ding is al zeker gelukt: afstuderen! Hier een kort overzicht van deze chaotische, maar geweldige dag:

Brak, maar o zo blij

Nog doodop van het afscheidsfeest van de avond ervoor, staan we met alle studenten Communicatiemanagement te dringen in de gang. Zo meteen worden we per afstudeerrichting in een aula gezet voor de finale speeches en de diploma uitreiking. Je ziet duidelijk wie ook na het afstudeerfeest nog was blijven doorgaan, maar je ziet ook alleen maar een hoop blije gezichten.

Na een tijdje – wat een eeuwigheid leek – gaan de deuren van de verschillende aula’s open. Alle 60 studenten Digital Media Management nemen plaats op de eerste vier rijen, alle trotse ouders, liefjes, familieleden en vrienden nemen plaats op de rij erachter.

Dan begint het opleidingshoofd met het houden van een speech. Digitaal wel, want ze kan natuurlijk niet in 6 aula’s tegelijk staan. Hierna komen 2 studenten naar voor om een speech te houden. Er wordt gelachen en een traantje gelaten bij alle herinneringen die ze bovenhalen. Want wat waren het toch 3 geweldige jaren, als je er zo op terugblikt.

Dan komt onze hoofddocent spreken. Hij gaat elke student af en benadrukt diens sterktes en tofste momenten van de afgelopen 3 jaar. Iedereen zit op het puntje van zijn stoel, want o nee, welke foto gaat hij van mijn sociale media geplukt hebben?

Maar oef ! Het valt bij iedereen gelukkig heel goed mee, en na de speech applaudisseert iedereen ontroerd.

Eén twee drie vier, hoedje van ...

Dan is het tijd voor de diploma uitreiking. “Kom allemaal maar uw diploma en hoedje halen”. Je zag iedereen vanbinnen jubelen: ZALIG! WIJ KRIJGEN ZO EEN HOEDJE ZOALS IN HIGH SCHOOL MUSICAL!

Na de melige groepsfoto waarin we allemaal ons hoedje in de lucht gooien – hoe Amerikaans kan het worden – , en een glaasje cava, komt de tijd van afscheid. Knuffels, kussen en “we spreken sowieso nog met elkaar af”s worden uitgewisseld. Nog een laatste selfie samen met je vrienden en vriendinnen, en dan scheiden onze wegen.

Het nieuwe hoofdstuk in mijn leven brak dan en daar aan, bij het buitenwandelen van die dubbele deuren van Thomas More. En welke kant ik uit wil, weet ik nog niet, maar één ding kan ik alvast van mijn bucketlist schrappen, want:

IK BEN OFFICIEEL AFGESTUDEERD!

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.