×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd
Blaffende honden bijten niet

Blaffende honden bijten niet


De hele morgen blaft hij al. Het beest is buiten gezet, het baasje niet thuis. Het is een grote hond, een doordringende blaf en zelfs wanneer je aan het einde van de straat woont erger je je nog aan het geblaf.

Maar wat doe je eraan? Deze mensen erop aanspreken? Zou je moeten doen. Maar niemand durft. Het zijn niet de meest aardige mensen in de buurt. Hij heeft met meerdere mensen een conflict en zij heeft ook het nodige op haar naam staan. 

Moet ik de politie bellen? Die zeggen geheid dat ik er naar toe moet gaan, maar ik doe het niet. Ik was al degene die al ingreep bij het exhibitionisme verhaal bij meneer. Nu hebben ze keurig gordijnen en zie ik hem nooit meer bloot voor het raam staan. Toch laat ik mijn kleinkinderen niet met zijn kinderen spelen, want als ze daar naar binnen gaan is hij misschien wel bloot!

Nee, nu grijpt een ander maar in. Toch is het zielig, een hond die zich eenzaam voelt en de hele morgen blaft.

Het kan anders!

Onze buren hebben ook een hondje wat blaft en jankt als er niemand thuis is. We hebben er met hen over gesproken en nu heeft hij een blafband. Geen last meer.

We hebben zelf ook een hond, maar blaffen, zonder reden, mag niet. Ze blaft niet als de bel gaat of als er iemand binnenkomt, maar wel als er iemand sneaky binnensluipt, zoals mijn dochter weleens doet om ons te laten schrikken! Die vlieger gaat dus niet meer op.

Maar wat doen we in dit geval? Iemand een voorstel?

help

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
Beste B. Levensgenieter
Een taak voor de directe buren.
17-06-2018 12:55
17-06-2018 12:55 • 1 reactie • Reageer
Roodkapje
Ik denk dat er al ingegrepen is, ik hoor de hond niet zo vaak meer blaffen.
17-06-2018 13:03
17-06-2018 13:03 • Reageer
Sonja
We hebben ook buren waarvan de honden soms blaffen als ze niet thuis zijn (2 labradors), in huis en dat galmt zo heerlijk door. Overdag heb ik er minder moeite mee maar toen ze van 19.00 uur tot 02.00 in de nacht hebben geblaft ben ik zodra ik de buren hoorde thuis komen naar hun toe gegaan en ze waren zelf ook verbouwereerd dat hun honden ons wakker hadden gehouden. En weet je onze hond blaft ook wel eens als er iets beweegt op straat hoor! Nu hebben we elkaar nummer en als er iets is appen we elkaar even! Ik zou proberen het toch te melden, want je ergernis gaat alleen maar stijgen en daar krijg je een hoop stress van. Misschien zijn de buren door dierenbescherming of politie toch over te halen tot maatregelen!
17-05-2018 08:44
17-05-2018 08:44 • 1 reactie • Reageer
Roodkapje
Met onze naaste buren hebben wij iets dergelijks ook gehad, maar totaal geen probleem, ze hebben een blafband gekocht en als ze weggaan gaat die band om. En blaffen mag best, ik kan er heus wel tegen, maar niet als het de hele dag, of nacht doorgaat. Het vervelende is, dat ik met de overbuurman al eens een dingetje heb gehad, waar ik de politie voor heb ingeschakeld, daar volgt direct een represaille op. Mijn dochter parkeerde de auto voor ons huis op de stoep en toen belden zij de politie, dikke bekeuring, 360 euro. De hele straat heeft de auto zo geparkeerd, maar alleen zij kreeg een bekeuring. Blijkt de buurtagent met hen bevriend, dus ook daarin heb ik mijn twijfels en bedenkingen. Toevallig kwam ik daarachter via twitter. Ik ga dus niets ondernemen, ik hoop dat een ander het wel gaat doen. Een anoniem briefje is misschien de oplossing, maar ik wil geen trammelant aanhalen, het gaat namelijk niet om mij alleen, ik heb kleinkinderen, die op dezelfde school gaan als hun kinderen en ook hun moeder, die de bekeuring kreeg komt hen regelmatig tegen. Er is al eens een flinke bedreiging van hen naar onze kinderen gedaan, dus ik zal me er verder niet mee inlaten.
17-05-2018 12:24
17-05-2018 12:24 • 1 reactie • Reageer
wakeupkitty
Moeilijk maar ik zou een briefje door de bus doen met: Weet u dat uw hond de hele dag blaft? Ik hoop niet dat hij zich verwond heeft. (Kopie van het briefje achter houden). Als het door blijft gaan toch de politie bellen. Je hebt dan bewijs dat je het aangekaart hebt. Ik weet niet of meneer een huur of koopwoning heeft? Een huurvereniging wil ook wel eens wat ondernemen.  Ik weet dat niet elke hond op een blafband reageert. 
16-05-2018 16:09
16-05-2018 16:09 • 1 reactie • Reageer
Roodkapje
Dit is een koopwoning, dus daar kan ik niks mee, maar dat briefje is een goed idee! Dat ga ik doen de volgende keer!
16-05-2018 16:12
16-05-2018 16:12 • 1 reactie • Reageer
DiaantjesLife
De dierenbescherming inschakelen. Wij hebben ook een tijd, lang geleden, de hond van mijn man buiten moeten houden. Ging niet met mijn kinderen helaas. Mooie ren gemaakt, met een prachtig verantwoord hok, maar hij bleef janken en blaffen. Door buren is er melding gedaan en zonder waarschuwing stonden ze hier op de stoep. Alles gecontroleerd en er was gelukkig niks fout. Uiteindelijk is de hond naar de moeder van mijn man gegaan, want wij vonden het zelf voor de hond toch ook niet super. Dus je kunt zeker een melding doen en als dat meerdere mensen doen, gaan ze vast kijken. Hij moet een verantwoord buitenhok hebben en voldoende vers water, anders krijgen ze een bekeuring of wordt de hond in beslag genomen tot het wel juist is. 
16-05-2018 14:28
16-05-2018 14:28 • 1 reactie • Reageer
Roodkapje
Tja, ik vond dat best moeilijk, nu is hij weer rustig, de baas is weer thuis.
16-05-2018 16:05
16-05-2018 16:05 • 1 reactie • Reageer
Karin van der Straaten
k Denk niet dat je er iets aan kunt veranderen nee, echt  sneu voor  dier en omwoner
16-05-2018 12:28
16-05-2018 12:28 • 1 reactie • Reageer
Roodkapje
Nee, ik ga er ook niets mee doen
16-05-2018 16:06
16-05-2018 16:06 • 1 reactie • Reageer