×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Bloed prikken

Bloed prikken


Ik ben er dol op: bloed prikken!

Elk half jaar moet ik bloed prikken, eerst bij de huisarts, maar nu ga ik liever naar het ziekenhuis, want ik moet voor 8 uur al bij de huisarts zijn, anders gaat de prikster weer weg, als er niemand is. Dat komt regelmatig voor bij de plattelandsarts. Voor mij is 8 uur veel te vroeg, dan moet ik te vroeg opstaan en eer ik eindelijk op gang ben, is het alweer te laat, dus ga ik liever op een middag naar het ziekenhuis om daar bloed te laten afnemen, dan kan ik mijn eigen tijd kiezen en is het ook niet zo opvallend. Want mensen zijn nu eenmaal nieuwsgierig en in het ziekenhuis tref je nu eenmaal niet zo snel een bekende dan wanneer je naar de plattelandsdokter gaat.

Ik had dus bloed laten afnemen in het ziekenhuis en voor een paar dagen later een afspraak gemaakt bij de huisarts om de uitslag te bespreken. Maar het lot was me niet gunstig gezind, ik werd ziek en toen ik na 3 dagen hoge koorts toch maar met de huisartsenpost belde (het was zondag) wilden ze dat ik kwam en werd ik voor bijna 3 weken opgenomen. Ik bleek de kattenkrabziekte te hebben.

Maar toen ik eenmaal weer thuis was, had ik geen zin om weer een afspraak te maken bij de huisarts, dus ik liet het er eigenlijk maar een beetje bij. Maar een plattelandsdokter is een ouderwetse dokter. Dat wil zeggen, dat hij toch nog even een bezoekje komt brengen als je in het ziekenhuis hebt gelegen. Bij deze gelegenheid nam hij de griepspuit ook maar vast mee. Kwam wel uit, want ik was hem niet gaan halen. Nu moest ik wel, want ja, ik heb gewoon geen weerstand, dan is de griepspuit wel verstandig, ondanks alle tegenstand die het weer in me oproept. Eigenlijk was het gesprekje over het ziekenhuis kort maar krachtig, hij had zich niet goed ingelezen, want dacht dat het om de colitis ging, maar had niets gelezen over de kattenkrabziekte.

Ik nam de gelegenheid ook maar aan om te vragen naar de bloeduitslagen, maar daar wist hij niets over te vertellen, dat had hij niet bij zich, maar ik kon diezelfde middag nog bellen. Nou ja, prima, na de prik ging hij er weer vandoor en om 14 uur belde ik nog maar eens naar de huisarts. Nee, die was er nog niet, maar de assistente keek wel even voor me. Het was nog niet beoordeeld, zei ze, terwijl ik een maand geleden al bloed had laten afnemen. Ja, ze zag wel, dat de vitamine D3 nu wel goed was en de suiker was niet goed, maar ik zou wel door de dokter gebeld worden.

Ik wilde nog wat boodschappen doen voor het weekend, dus zei ik haar dat ik mobiel te bereiken was. Het zou tegen vieren zijn dat de dokter me zou bellen, dus misschien waren we dan ook wel alweer thuis. 

Het was inderdaad tegen vieren, midden in de supermarkt. Ik zocht een rustig hoekje op en luisterde naar wat hij te vertellen had. Suiker beslist niet goed, Leverwaarden ook niet, cholesterol veel te hoog en de vitamine D3 was nu wel goed en de nieren werkten perfect. En nu? Het is altijd een gedoe met die suiker en ik krijg medicijnen tegen een te hoog cholesterol, de lever heeft een flinke klap van de Imuran gehad, dus dat die waarden afwijken, dat is bekend. 

Moet ik een suikercurve gaan doen? vroeg ik. Maar dat vond hij niet nodig, ik mocht volgende week wel op het spreekuur even bloed laten prikken op de praktijk, dat hoeft niet voor 8 uur, maar gewoon bij de assistente en wel nuchter. Oke, ik kom volgende week dan wel even langs. Hij wenste me een fijne dag en weg was hij! 

Lekker dan, want het te hoge cholesterol, moeten die medicijnen niet aangepast worden? Ik besefte me dat ik in een supermarkt stond, dus deed alsof er niets aan de hand was en ging naar de kassa, waar mijn man stond af te rekenen. Ik pakte nog snel wat dingetjes in het karretje en zo brachten we de boodschappen naar de auto.

Mijn man vroeg wat de dokter had gezegd, waarop ik antwoorde: Je zou hem een cent geven!

Dat gezegd hebbende zie ik wat glinsteren op de parkeerplaats. Ik vraag mijn man of hij even voor me wil bukken om iets op te rapen. Verbaasd kijkt hij me aan, terwijl ik naar de twee euro munt wijs, die voor mijn voeten ligt. Ach zou het geluksdubbeltje van Dagobert Duck dan nu 2 euro waard zijn? Laten we het hopen!

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken. Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.GeGe
Ik merk ook wel verschil met bloedprikken
12-12-2017 17:46
12-12-2017 17:46 • Reageer
Christophe
prikken ze zo slecht daar? :-) dat ze maar doorsturen :p ik prik graag :D haha nog veel beterschap :)
07-12-2017 22:05
07-12-2017 22:05 • Reageer
Albert van den Berg
Tja het lijkt soms wel of ze het veel te druk hebben of geen zin/tijd, van de andere kant het zijn ook mensen. Succes en hopelijk snel weer beter.
07-12-2017 21:48
07-12-2017 21:48 • Reageer
Ingrid Tips en meer
Neujt van geheurd #kattenkrabziekte
07-12-2017 16:33
07-12-2017 16:33 • Reageer
Ben
Een onverwachte uitslag.
07-12-2017 14:27
07-12-2017 14:27 • 1 reactie • Reageer
Roodkapje
;)
07-12-2017 14:30
07-12-2017 14:30 • Reageer
Sherry
Ik haat bloedprikken . Het gaat nooit goed bij mij
07-12-2017 14:18
07-12-2017 14:18 • 1 reactie • Reageer
Roodkapje
Nee, bij mij ook bijna nooit. Altijd grote blauwe plekken, heel vervlend.
07-12-2017 14:31
07-12-2017 14:31 • 1 reactie • Reageer