De kringloopwinkel doet niet aan kringloop!


Kopen in een kringloopwinkel is voor ons heel normaal. Spullen die goed her te gebruiken zijn, zijn voor ons goed genoeg. Afdankertjes van anderen pronken in ons huis en spullen die bij ons overbodig zijn gaan naar de kringloop!

Deze keer stond de pet van de kringloopmedewerker de verkeerde kant op, waarschijnlijk. Een goed, net servies wilde hij wel hebben, maar met mijn eigen boodschappentassen waarin ik het bracht. Maar ik wilde mijn boodschappentas niet kwijt, dus haalde ik het eruit. Daar was hij nogal gebelgd over, ik kon wel andere van hem meekrijgen zei hij. Nee, ik hou mijn eigen tas.

We hadden nog 2 stoeltjes in de auto. We hadden ze ook bij de kringloop vandaan, maar waren overbodig geworden en brachten ze weer terug. De eerste ging, maar de tweede wilde hij niet. Botweg werd er gezegd: breng maar naar de stort.

Een goed stoeltje, niet vies, aftands of af! Was het de stress, was het een reactie op de tv uitzendingen over de kringloop? Of was het die reactie omdat ik mijn boodschappentas wilde houden? En ook niet wilde ruilen!

Het stoeltje ging weer mee. Kreeg een andere bestemming. Voorlopig even niet meer naar deze kringloop. Te commercieel geworden en eigenlijk ook veel te duur.

Gelukkig zijn er heel veel kringloopwinkels in een straal van 15 km om ons heen, dus kijken we nu maar eens bij een andere. Ook veel goedkoper en echt kringloop. Geen antiek of nieuwprijs betalen voor tweedehandsspullen!