×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
De postzegel wordt weer duurder


Hoe vaak gebruik jij nog postzegels? 

Ikzelf gebruik ze amper meer, maar soms moet je ze gebruiken, omdat je bepaalde dingen nog niet digitaal kunt doen. Maar doordat de postzegel zo duur gaat worden, ga je ook snel over op een alternatief, want hoe kun je nu goedkoper je post laten bezorgen? Er zijn meer postaanbieders dan POSTNL. Dus waarom daar geen gebruik van maken?

Jammer genoeg is het nog niet zo gemakkelijk om je post via een andere aanbieder te verzenden, want er staan wel brievenbussen langs de weg, maar alleen van PostNL, niet van Sandd of zo. Hoewel het aantal brievenbussen ook al sterk is ingekort, is het voor sommige ouderen best een opgave om de post te kunnen laten bezorgen, want vaak moeten ze er nogal een eindje voor lopen of fietsen. Soms kunnen ze net een stukje verder fietsen om de post zelf in de bus te gooien. Ja, tevreden ben ik beslist niet over Post NL.

Kijk eens naar je pakjes, hoe je die soms bezorgd krijgt! Onze postbezorgster doet het prima hoor, daar heb ik absoluut geen klachten over, maar de man die de pakjes komt brengen! Ik vraag me af, wat hiuj met de pakjes doet. Vaak komen ze nogal beschadigd aan, ook deuken in de dozen, of zelfs in de schoenen, die je online hebt besteld. 

Onze pakjesman is een ongeduldige man. Hij belt aan, maar direct ook bij de buren, want als we niet snel genoeg zijn, dan kunnen de buren het vast aanpakken. het briefje heeft hij van te voren al klaargemaakt in de auto en als je het mij vraagt, al tijdens het rijden. 

Mijn zwangere dochter had een box besteld, maar was niet snel genoeg bij de voordeur en kwam achterom. Hij was al bezig om naar de buren te lopen, maar besloot, toen ze aan kwam lopen, het grote pakket maar vooraan bij de weg voor haar te laten staan. Nee, het kwam niet bij hem op om het netjes, binnen de deur te zetten. Erg onbeschoft gedrag, dat ik niet gewend ben van PTT Nederland, maar PostNL kan dit zomaar maken!

Dan is er nog het volgende, waar ik me aan erger. Ik bestel een pakketje en betaal hiervoor verzendkosten. Wat blijkt, ik moet 10 km verderop het pakketje komen halen, bij een postkantoor. Dat lijkt me toch niet de bedoeling als je verzendkosten betaald. Waar gaat dat geld naar toe dan? 

De postzegel wordt duurder, maar ik verkies ervoor dat een DHL of een andere bezorgservice de pakjes rond gaat brengen. Ik hou mijn hart al vast, straks wordt mijn stomamateriaal niet meer door het bedrijf zelf bezorgd, maar ook door PostNL. Ik wil niet dat mijn buren weten wat ik bestel en ik wil niet dat mijn materiaal beschadigd is. Ik baal hier echt stevig van!
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts