×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Dikke enkels door entocort?

Dikke enkels door entocort?


Dikke enkels, gevolg van entocort, of wat anders?
Vreemd, nooit had ik er last van, maar ineens blijkt dat ik veel vocht vasthoud. Het kan het gevolg zijn van budesonide, ofwel de entocort die me is voorgeschreven. Raar, want het is een mildere vorm van prednison en daar had ik, buiten het volle maansgezicht, nooit last van. Maar nu lijkt alles bij elkaar te komen en ik er niet meer tegen te kunnen. Toch lijkt het de MDL arts niet waarschijnlijk dat het daarvan komt, maar volgens de huisarts zou het zomaar kunnen. 
 
Direct stoppen met de entocort, was het advies van de MDL arts, met als gevolg, diarree en vreselijke hoofdpijn! Normaal gesproken moet je dit medicijn langzaam afbouwen, maar het risico was waarschijnlijk te groot, daar ik ook hartpatiënt ben.
Vanmorgen maar even bloed laten prikken, want de huisarts heeft andere vermoedens, misschien wel suikerziekte, zei ze. Nou ja, daar word je ook weer niet vrolijk van. Binnen 2 weken was ik 15 kg zwaarder geworden, nu 2 dagen na de laatste weging is er een ons bij, gisteren was er 5 ons bij, nu is er weer 4 ons af, maar nu heb ik dan ook de hele nacht zowat op het toilet gezeten en mijn darmen zijn helemaal van de kook. 
 
Ja, is het dan wel collagene colitis, vraag ik me dan weer af? Daarbij komt normaal gesproken geen bloed mee met de ontlasting, maar ik heb wel bloed bij mijn ontlasting. Het is een raadsel, maar we zullen het toch wel te weten komen. De uitslag is er volgende week en mogelijk hoor ik vandaag al iets over bepaalde medicatie, want ik sta nu voor een raadsel.

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken. Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.LivingThaGoodLife
bah wat t ook is beterschap
13-10-2017 16:15
13-10-2017 16:15 • Reageer
The Original Enrique
Wat vervelend! Ja dat is nog zacht uitgedrukt, ik weet 't. Wat het ook is, van Harte Beterschap!! Wat is trouwens een MDL arts?
13-10-2017 14:37
13-10-2017 14:37 • 1 reactie • Reageer
Roodkapje
Maag Darm Lever arts... ;)
14-10-2017 12:08
14-10-2017 12:08 • 1 reactie • Reageer
Ben
Het zijn bijwerkingen die je er gratis bij krijgt.
13-10-2017 12:46
13-10-2017 12:46 • Reageer