×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Dromen, wat willen ze je zeggen?

Dromen, wat willen ze je zeggen?


Het was een tijd rustig, dromen waren al weer een tijdje verleden tijd, tenminste, de vervelende. Maar ineens zijn ze er weer, tenminste de afgelopen nacht. Mijn dromen hebben te maken met mijn verleden, steeds weer komen ze terug, steeds weer maken ze me van streek en steeds weer moet ik mezelf ertegen verzetten, want ik weet dat het komt door mijn aandoening, complexe PTSS. 

Heel lang heb ik er last van gehad, ineens waren ze er, die indoctrinerende dromen, de mensen die in het verleden mijn leven leefden. Nu leef ik voor mijzelf, mijn man en mijn geliefden. Ik heb weinig vrienden en degene die zich mijn vrienden noemen, zijn dat over het algemeen, omdat zij mij/ons nodig hebben, niet andersom, want ik kan goed zonder, dat heb ik de laatste tijd wel gemerkt. Die vrienden zag ik dan als zij zelf een probleem hadden, maar nu zijn ze uit de problemen en in verwegistan. Ook waren er vrienden die alleen maar profiteerden, omdat ik liever niet de deur uitging, vanwege mijn stoma en de bijbehorende geluiden, die een ander als schokkend kan ervaren. Maar ook dreigende lekkages waren voor mij de reden om niet direct bij iemand op bezoek te gaan. Ook was ik vaak en ben ik vaak heel moe. Daardoor is een bezoekje soms teveel gevraagd, maar wanneer mensen bij je thuis op bezoek komen, dan is het minder belastend, want je bent in je eigen huis en kunt je terugtrekken wanneer je dat wilt. Maar begrip hebben deze vrienden niet, zij verwachten dat een glimlach al een hele verbetering in je ziekzijn is. Daarom heb ik een einde gemaakt aan deze vriendschap. Nee, geen ruzie, maar gewoonstoppen met het contact, stapje terug. Zo zal het vaker gaan, maar met de geliefde mensen om me heen, redden we het best, mijn man en ik, want ook hij lijdt aan hetzelfde als ik.

Afgelopen nacht droomde ik weer over het verleden. Over de mensen waar mijn oorsprong ligt. Daar waar ik ben opgegroeid en geloof me, dat was niet makkelijk voor een kind als ik. Ik schijn anders te zijn dan andere kinderen, want mijn beide zussen hebben totaal geen last hiervan gehad, hoewel ik laatst een vroegere vriendin sprak van mijn jongste zusje, die het toch altijd maar een raar sfeertje vond bij mijn ouders thuis.

Dat kan, want er was nooit een fijne sfeer, er was vaak ruzie en ik heb heel veel slaag moeten incasseren. Gelukkig was ik het en niet mijn zussen, want dan was het een compleet drama geweest. Waarschijnlijk omdat ik de oudste was, was ik altijd aan de beurt. Eén keer heeft mijn vader mijn zus een breinaald innhaar buik gestoken, niet dat het dwars door ging, maar wel zo dat het erg pijn deed. Ik was bang en zij moest zo erg huilen, ik wilde haar troosten, maar mocht niet bij haar komen, maar toen wist ik dat mijn vader ons gewoon dood zou kunnen maken!

Afgelopen nacht was mijn lege spaarbankboekje weer actueel. Ik had zoveel gespaard, dacht ik, maar ik moest maandelijks mijn geld inleveren bij mijn ouders en mocht er per maand zelf 60 gulden van houden, van de rest werd er kostgeld en verzekeringen betaald en geld op mijn spaarboekje gezet. Ik zou mijn spaarbankboekje krijgen als ik eenmaal ging trouwen, op mijn trouwdag. 

Ik kreeg het, mijn toenmalige man en ik hadden een beetje berekend wat er op zou staan en verheugden ons erop, want we hadden nog heel veel wat we wilden kopen en moesten betalen. De bruiloft zou ervan betaald worden en we hadden nieuwe meubels in ons huis nodig, want we hadden oude van zijn ouders staan. Maar het viel tegen, op het spaarbankboekje stond nog geen duizend gulden, alles was eraf, oftewel, er was nooit iets op gestort!

Vannacht vroeg ik mijn moeder waar het was gebleven, wat ze ermee had gedaan, maar ze moest zonnodig mijn vader erbij roepen. Ik zei dat dat niet hoefde, ze kon het me toch zelf vertellen, maar nee, ze bleef roepen om mijn vader. 

Ik stond op en ging de deur uit, deed de fiets van het slot en wilde wegfietsen, maar ik was te laat, mijn vader hield mijn fiets vast......

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken. Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.Hetty
Jee, ik wordt hier echt even stil van! Meer dan een virtuele knuffel en sterkte wensen kan ik je helaas niet geven.
13-10-2017 09:58
13-10-2017 09:58 • 1 reactie • Reageer
Roodkapje
Dankjewel, dat doet me goed.
13-10-2017 12:33
13-10-2017 12:33 • Reageer
Arno van den Kieboom
Heftig dat je zo het verleden niet echt kunt afsluiten
24-09-2017 13:37
24-09-2017 13:37 • 1 reactie • Reageer
Roodkapje
Het zal ook nooit lukkenwant een geur, een opmerking, een voorval brengt je weet terug naar toen. Ook alwil je hetniet, de dromen komen toch
25-09-2017 00:15
25-09-2017 00:15 • Reageer
Ben
Dromen zijn bedrog; maar toch is het vervelend.
23-09-2017 12:57
23-09-2017 12:57 • 1 reactie • Reageer
Roodkapje
Dat het verleden steeds terugkeert in dromen is afschuwelijk!
23-09-2017 16:56
23-09-2017 16:56 • Reageer