×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
een erfelijk hoog cholesterolgehalte

een erfelijk hoog cholesterolgehalte


Een hoog cholesterol gehalte kun je op veel manieren krijgen. Je eet te vet, je rookt (teveel). Je bent te dik, maar ook erfelijke factoren spelen een rol. Slanke mensen, niet rokende mensen, mensen die heel gezond leven en eten, kunnen toch een te hoog cholesterol gehalte in hun bloed vertonen. Het heeft wel enigszins met leeftijd te maken, maar toch, je kunt maar beter op je hoede zijn.
8a0ef4a41bb4ec99841ca015bff5156f.jpg
De cardioloog
 
Hij vertelde me, dat ik een hartinfarct had gekregen door het hoge cholesterolgehalte in mijn bloed. Het is wel een erfelijke vorm, het had dus eigenlijk niets met roken, verkeerd eten of te dik zijn te maken. Mijn leefwijze is goed, ik eet gezond, ben wel gestopt met roken en meer bewegen, zal er in de toekomst zeker van komen, nu we gaan verhuizen vanuit de flat naar het platteland. Het roken heeft me dus niet echt de das om gedaan, maar ik ben ook niet meer van plan om te beginnen, ik heb er niet eens trek meer in!
830f0c225bda8d5b6dee4bc9e0011bc8.jpg
Meer bewegen
 
Dat meer bewegen, dat zal er in de toekomst van komen, daar ben ik niet bang voor. Een prachtige tuin, een mooie omgeving en alles is gemakkelijk te bereiken. Wanneer ik nu thuis kom en ik moet naar het toilet, dan sta ik soms minuten lang te wachten op de lift. Mensen blijven met elkaar praten, in de liftopening, terwijl jij met hoge nood beneden staat te wachten. Dat is frustrerend en het kan tot ongelukjes leiden, waar je niet op zit te wachten. Het komt door de ziekte van Crohn. Deze heeft mij ertoe gebracht zo weinig mogelijk de deur uit te gaan. Dan hebben we ook nog de reparaties aan de lift, die hier, tegenwoordig, maandelijks gebeuren en waarvan je hooguit 3 a 4 dagen tevoren bericht krijgt. Dat betekend, als je 6 hoog woont, dat je weer vast zit in je 24 vierkante meter. Maar het gaat veranderen, straks kan ik de straat uitlopen en hard naar huis rennen, als ik moet! Heerlijk, die toekomst, maar ook heerlijk, dit van de cardioloog te horen. 
 
Emotioneel
 
Het hoort er allemaal bij, emoties die hoog oplopen, onbegrip van je naasten, van mensen die niet weten wat het eigenlijk is, een hartinfarct. Want wie weet wat het is? Juist, diegenen, die het ooit doormaakten. Het maakt je onzeker, het maakt je bang, dat wat zo belangrijk voor je is, kan je zo ontnomen worden. Je hart is niet alleen een orgaan, je hart is zoveel meer dan dat. Je hart geeft je emoties weer. Je kunt iemand in je hart sluiten, je kunt iemand een speciaal plekje geven in je hart, je hart is veel meer dan een orgaan of een spier. Je hart staat open, je hebt je hart gesloten, je geeft je over, met heel je hart......
5d388dfdfd451ca82370aa1c9acea4b5.jpg
Tranen
 
De tranen zijn hier rijkelijk gevloeid, er zullen nog veel meer vloeien. Mensen hebben me zoveel leed aangedaan, me dingen in mijn schoenen geschoven, me dingen verweten, maar mensen hebben niet in mijn schoenen gestaan. Zij hebben me beschuldigd en vertrapt, waar of niet? Misschien wel helemaal niet, misschien was ik wel zo erg in een slachtofferrol gekropen, dat ik dat zo voelde.  Dat ik het voelde dat klopt, dat ik bang was en ben, dat klopt, ik ben niet de enige, dat klopt ook! Gelukkig weet ik, dat er mensen zijn, die hetzelfde meemaken, hetzelfde voelen en me begrijpen. Er zijn heel veel mensen, die zien, hoe onheus er met me omgesprongen werd, hoe ik dat verdriet moest zien te verwerken, terwijl ik bang was om dood te gaan. Bang voor de angst, maar niet bang voor de dood, wel voor het lijden.
 
Bedankt
 
Bedankt, zij, die me niet lieten vallen, die niet oordeelden en veroordeelden en zij, zonder mening, zij zullen altijd zonder mening zijn, zolang zij geen bloedend hart hebben. Maar bedenk, je leven heb je niet in de hand, je dood wel. Je weet nooit, of jij een erfelijke ziekte hebt, ik dacht er maar één te hebben, maar heb er 3 misschien nog wel meer. Ik vind het eigenlijk wel goed zo, meer hoeft niet.....

help

Hieronder kunnen je vrienden zich aanmelden. Jullie krijgen beiden gelijk een beloning van 125 Yp. Je kunt het helemaal bewerken en op maat maken.Weghalen is ook heel eenvoudig met het rode kruisje als je er met je muis op gaat staan.

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
Beste B. Levensgenieter
Je hebt jezelf bloot gegeven. DAPPER.
23-04-2018 16:52
23-04-2018 16:52 • Reageer
Schorelaar
Wat fijn, een andere woonplek. 
19-04-2018 03:39
19-04-2018 03:39 • Reageer
wakeupkitty
Je hebt mooie vooruitzichten en richt je vooral daar op. Straks lekker buiten wat rommelen in je eigen tempo. Gewoon met de natuur en in de natuur. Ik hoop dat je letterlijk en figuurlijk aardt een je ondanks alles beter gaat voelen.
18-04-2018 13:10
18-04-2018 13:10 • 1 reactie • Reageer
Roodkapje
Dankjewel
18-04-2018 18:55
18-04-2018 18:55 • Reageer